KEJAKUNAN SALESGIRL LANGKAWI

22.4.11 Suria Lekatlekit 12 Comments

Selesai sudah holiday budget bersama en hubby selama 3 hari 2 malam di Langkawi. Sebenarnya percutian ni takde la di rancang sangat. Tetiba bulan lepas en hubby book tiket flight (Airasia) ke Langkawi. Sebenarnya langkawi bukan la satu destinasi favorite Sang Lekit tapi memandangkan en hubby yang banyak - banyak tempat dia dah pergi.. Langkawi je dia belum pernah sampai so ok la.. Lagipun Maybe ni hadiah 1st anniversary kami yang pertama. 28 April 2011 ni genap la setahun usia perkahwinan kitorang.

Kita flight dari KL ke Langkawi lebih kurang 7.30 pagi. Dalam 40 45 minit sampai la ke airport Langkawi. 1st thing cari transport dulu. Tanya sini.. tanya sana.. maka dapat 1 kereta yang budget. Lepas dah dapat kereta terus cari penginapan pula sebab kitorang cuma survey online je sebelum pergi takde la booking. Ternyata kat Pantai cenang lagi banyak resort/chalet yang murah berbanding yang terdapat kat online. Dapat la satu chalet budget kat Tg Mali. Betul2 dekat dengan pantai. 2 3 langkah jer.. Harga pun not bad.. tempat pun strategik maka kita deal la.

Takde kemana sangat pun selama 3 hari 2 malam kat Langkawi sebab bukan saja Sang Lekit kata Langkawi bosan.. en hubby pun sama taste jugak dengan wifenya. Tapi dah terlanjur kesana.. ada la 2 3 tempat kita lawat. Malangnya banyak tempat yang tutup. Macam cable car.. Malas la nak cerita tempat - tempat kat langkawi rasanya semua pun boleh search kan.

Masa jenjalan kat cenang.. masuk shopping complex yang free duty nak beli sandel sebab kasut kaki sakit lak.. Almaklum la perut boyot ku ni dah mula kelihatan macam jakun la pulak sang lekit tengok salesgirl kat situ. Pandang macam aku ni siti nurhaliza jer.. Pastu siap lari pergi panggil kawan dia suruh tengok Sang Lekit yang tengah boyot. Tahu la aku katek.. macam kanak - kanak. Tapi tak perlu la tunjuk keterujaan sampai aku perasan korang cakap pasal aku. Jangan ingat aku tak paham korang cakap.. aku orang kedah jugak even kau dengar aku cakap dengan hubby aku slang KL. Sang Lekit cuma tengok hujung mata & dengar jer reaksi jakun dorang. Untung aku boleh juga pregnant kau tu ntah kawen ntah blom.. Kalau dah kawen pun belum tentu boleh pregnant.

Lepas masuk lagi satu pasaraya bebas cukai.. tengok - tengok coklat. Jumpa lagi salesgirl jakun.. Dia ingat sang lekit tak tau dia sedang cakap pasal perut sang lekit yang boyot. Malam tu jalan2 kat cenang pun minah2 jakun still lagi memberi perhatian yang hebat pada sang lekit yang tengah pregnant. Yang pelik perempuan2 jer perangai jakun camtu. Sampai naik rimas pula. Apa yang pelik sangat. Macam la Sang Lekit ni la manusia paling kecik yang pernah pregnant datang ke Langkawi. Sampai kat airport nak flight balik ke KL pun still jumpa lagi minah jakun macam tu.

Yang best balik je KL takde lak spesis jakun yang teruja dengan perut boyot lekit ni. Kenapa Kat Langkawi jer Sang Lekit di pandah aneh. Ke aku comel?? wakakakakakakaka

Moral of the story.. kalau kita nak bercakap pasal orang pun make sure orang tu tak tahu, tak dengar or jauh dari kita. Sampai ada yang Lekit sindir balik hari tu sebab rimas dok pandang & cakap pasal aku. Setiap manusia di jadikan ada kelebiha & kekurangan. Biasa la tu.. Lagipun sekarang dah ramai spesis bantut macam Sang Lekit.. Takde apa yang pelik lagi. Malah yang lagi kecik dari Sang Lekit pun ada. Kalau aku nampak macam kanak - kanak pun tetap aku dah berlaki & pregnant. Bukan belum akil baligh korang nak pelik aku pregnant. So, pada minah2 langkawi yang berspesis jakun tegar tu.. cakap tu lain kali pandang2 yer. Nasib baik la Sang Lekit ni bukan jenis kaki maki hamun.. kalau tak dah lama korang tu makan maki. Jom lekit share sikit gambar2 perut boyot sang lekit yang menjadi kejakunan Salesgirl langkawi tu












Sebahagian dari gambar2 kat langkawi.. Malas nak upload banyak - banyak. Ni pun tengah demam. Sampai jer KL semalam terus demam. Maybe sebab kena kejutan cuaca kot. Al maklum la Langkawi panas..

12 comments:

  1. wah..
    comelnye lekit..
    tu la sbb depa pandang2 kot..

    ReplyDelete
  2. hehe...mereka ingat awak ni budak2 kot,tau2 je la orang jauh dari bandar ,otak mereka tak ke lain kompom cerita pasal..."ini mesti buat projek ,lepas tu lari" biasa arr kan...sabar je ler...

    ReplyDelete
  3. eh awak comel..
    diorang jeles la tu..

    ReplyDelete
  4. saya pun kecik gak 147cm je,,kalo pregnant pas kawen pon agaknya org kata saya macam2..grrrr

    ReplyDelete
  5. cutenya..tak pe la dik..orang nak pandang. Ada mata, biar je la dipandang..Kita buat tak tau je. Diorang tak penah jumpa orang cute kot..Hmm..

    Jom baca ni: Sereni and Shentel Headband. Sooo beautiful..

    Jom baca ni: 6 Produk Kosmetik yang Merbahaya. Awas !!!

    ReplyDelete
  6. cma x dpt tgk la pic abby..mana?dimana?tercari2 kat page ni..??huhu..
    bestnye g oliday..ade ole2 x??

    upload pic time preggy..nk tgk jugak..

    ReplyDelete
  7. alahai comelnya lekit..hehehe.. lekit kena pakai baju preggy yg tulis.. my tummy have a baby..plez do not look!ahhahahah.. :P

    ReplyDelete
  8. alahai.comellsss rupenya k.lekit lekit ni.hehehe. dh nmpak dh perot tu...comeii je.

    rindu entry2 akk.

    ReplyDelete
  9. ohhh ahahahahahaha.. Nyah.. Bukan main marah lagi ko ni nyah....aku dapat rasakan bengangnya ko masa tulis ni nok.. mau kembang kempis idung ko masa taip nih kan...hehehe

    tapi ko comel la nyah.. ko pakai susuk berlian ke susuk bijih besi?

    ReplyDelete
  10. comel jek..kiut oke!depa jeles kot..dah la comel..peknen pulak..lg nmok comel..

    depa fikir lekit ni bebudak lagi kot..sebab kecik kan..xpe la..abaikan je kalau depa cakap yg buruk2 tu..depa tak tau lekit dah kawen dan umur lebih matang dari depa..tu yg depa jakun tu..^_^

    ReplyDelete
  11. adeh..beuk malu kampong ceq langkawi.. adehh

    ReplyDelete
  12. prasan bagos r ko...gedikx pon ade..

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!