STREAMYX SANGAT2 TERUK BERBANDING MAXIS BROADBAND

15.4.11 Suria Lekatlekit 5 Comments

Jangan marah yer TM tapi itulah kenyataannya. Sang Lekit baru bulan pertama berhijrah dari maxis broadband ke streamyx.. Tapi rasanya untuk 1st month ni pretasi streamyx memang amat - amat mendukacitakan. Mana tidaknya.. dalam sebulan ni dah 2 kali teknikal problem. Mula - mula entah apa kerosakkan kata operator TM pun hampir 1000 pelanggan di kawasan sg buloh menghadapi masalah untuk connect internet. Ok.. tak pe la. 1 hari juga la sepi tanpa khabar.

Kali kedua ni.. Hampir 30 jam down. Kata operator TM server down tapi tidak semua pelanggan di kawasan yang sama akan hadapi masalah ni bergantung pada port & cabel. Sang Lekit tak paham sangat pasal cabel2 ni. Tapi yang bestnya si operator siap boleh cerita pasal streamyx ni laju kat kampung dia. Apa kena mengena dengan line laju or lembab dengan server down?? Sang Lekit bukan tanya or komplen pasal line dia laju ke lembab tapi masalahnya bulan ni saja dah 2 kali technical problem dari TM. Bukan pasal laju or lembab tapi tak boleh connect langsung internet. So takde sebab dia nak cerita line streamyx kat kampung dia laju. Ni baru 1st month.. totally mengecewakan. Bayangkan kalau server down 1 bulan.. sia2 je kan bayar bil.

Berbanding guna maxis broadband dulu.. Malasahnya kuota jer cepat abis limit. Kalau masalah2 server down tu pernah la terjadi tapi jarang2 sangat apatah lagi kalau sebulan sampai 2 kali macam ni. Kalau down pun tak sampai 24 jam. Tapi berbaloi ler dengan caj dia. Tapi streamyx pun takde la murah sangat pakej dia. Monthly dia lebih kurang sama juga macam broadband dulu. tetap 100++.

Harap - harap takde la kerap sangat streamyx ni down. Kalau dah 1st month macam ni.. Tak yakin juga Sang Lekit untuk next2 month. Confirm ada lagi punya down kat mana - mana.


Untuk bershopping cenderahati cantik & murah & menjana pendapatan di blog sila clik banner di atas
 

5 comments:

  1. mak pakai maxis bodband je.. tapi unlimited..rm128 sebulan.. takda masalah lagi :)

    ReplyDelete
  2. sian TM.. ehehe... dulu streamyx Yana cam tu gak.. tak leh guna.. wat report.. 2 hari baru datang.. sekarang da tade masalah lagi.. tapi kat kawasan Yana kalau pakai broadband line memang siput la..

    ReplyDelete
  3. Nyah mak dulu maxis BB yg RM138 lg.. unlimited juga tp still ada kuota nyah.. x tau la kot mak guna pakej lama.. modem pun yg ala2 sabun gitu.

    ReplyDelete
  4. kita pon pakai mxs.. 16gb punya! hahahahaha... puas hati den!kekeke..

    ReplyDelete
  5. hehhe xjugak...kdg2 dtg mengada mendatang wane ijo nih...lembapp jugerk...huhu..

    btw sy gune maxis bb huhu

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!