TELUR AYAM PUN DAH DI KLON (TIRUAN). HATI2 YER PENGGUNA

6.4.11 Suria Lekatlekit 11 Comments

Hasil carian Google
Biarpun rupanya takde beza dengan telur ayam yang original tapi ia di perbuat dari bahan kimia yang dikhuatiri boleh memudaratkan kesihatan. Telur Ayam palsu itu di katakan mempunyai saiz yang lebih besar dan apabila dipecahkan ia tidak mempunyai pusat telur, tidak berbau, berkilat dan kasar.

siasatan mendapati kulit telur palsu itu diperbuat daripada lilin parafin, serbuk gypsum dan kalsium karbonat manakala kuning telur dan putih telur menggunakan bahan daripada natrium alginat, alum, geletin, asid benzoik, kalsium klorida, air serta bahan pewarna makanan.Komponen bahan-bahan kimia ini boleh menjejaskan kesihatan pengguna seperti mengganggu metabolisme, otak, sel saraf serta menjejaskan fungsi hati

Dan kini ia di dijual di pasaran terbuka di Pulau Pinang. So, pada pengguna sekalian lepas ni kalau nak beli telur ayam kena belek - belek juga kulit & saiznya risau kalau - kalau terbeli pula telur ayam klon yang boleh memudaratkan kesihatan apabila kita memakannya. Macam - macam manusia ni buat untuk meraih keuntungan. Ayam belum lagi pernah monopos.. dah ada klon.

Rujukan : Kosmo


Untuk bershopping cenderahati cantik & murah & menjana pendapatan di blog sila clik banner di atas
 

11 comments:

  1. ayat yang last tak leh bla cik kit...hehe

    ReplyDelete
  2. org kat dunia ni dah terlebih kreatif lah,
    semua nak klon,
    ish2, =)

    ReplyDelete
  3. oh ye ke..
    pasni kena ati2 lg la..

    ReplyDelete
  4. pergh !!
    risau cm nieh nie ...

    dah la suke makan telur ...

    adehhh :(

    ReplyDelete
  5. katanya di china..telur tiruan ni biasa. walwei.. telur pun ada yg ciplak. bahaya kan

    ReplyDelete
  6. telur pun nak klon kan..
    haishhh..

    ReplyDelete
  7. sib baik telur ayam.. kalau ayam nye pon di klon.. hahaha..

    ReplyDelete
  8. uish...bahayanyer....salam terjah

    ReplyDelete
  9. adoi....susahla mcm ni..nk mkn telur ayam pun kene belek2..sapelah pengklon ni..

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!