ADEGAN MEROYAN TERBARU CIKGU SHIDA

26.7.11 Suria Lekatlekit 35 Comments

Hai.. cikgu shida. Ada je dia tak puas hati. Selain suka create & delete Fanpage, Blog & apa juga laman sosial yang beliau ada.. Kat FB kalau korang ikuti sikap cikgu shida ni macam orang yang dah takde kerja nak buat. Kalau Join Fanpage dia kena aktif berkomen, komen harus la berunsur pujian kalau tak dia akan adakan sesi meremove orang yang join Fanpage beliau. Lepas dah join kena pula sahkan diri bahawasanya dah join sebagai peminat.

Kalau la semua artis kat malaysia macam cikgu shida ni... Tak ke pening peminat. Dah support dengan LIKE kat fanpage kena aktif berkomen, kena puji melambung lambung & kena sah kan diri kalau taknak di buang dari list. Lagi satu sikap dia suka la mengkontroversikan benda yang pasti lagi. Macam kes terbaru kononnya dia dapat tahu dia tercalon dalam APC kat sekolah dia mengajar tu (Anugerah Pendidik Cemerlang) tapi katanya ada orang dari PPD tak suka & nak sabatoj dia dari dapat Anugerah tu. Bukti?? Takde pun. Kesahihan gosip yang dia dengar pun belum pasti tapi riuhnya kat FB mengalahkan benda tu dah jadi.

Cikgu shida ni bila la nak jadi bijak sikit.. sesuai dengan status seorang guru & kononnya artis la sekarang. Atau dia mengiktirafkan dirinya Ratu Miming. Dah tahu diri tu jadi perhatian, tonjolkan la sikit kematangan & kebijaksanaan bila bagi sebarang kenyataan. Baru la sang lekit rasa kagum & hormat kan?? kekekekeke... (Walau tak minat pun dengan video miming dia) Sekurang kurangnya bila tengok orang yang di kenali bijak dalam mengeluarkan kenyataan (Macam Dato CT Nurhaliza) ada juga sesuatu yang kita rasa boleh di jadikan contoh. Ye tak??

Apapun moga cikgu shida tak la selalu sangat meroyan kat FB tu. Dok create & delete Fanpage/FB account atau dok remove orang yang tak aktif berkomen. Kadang - kadang bukan semua orang pandai @ minat berkomen kat FB. Dorang ikuti mungkin cuma nak tahu perkembangan beliau je. Kan?? Kan?? Takkan nak jadi peminat kena paksa berkomen dengan puji pujian setinggi langit kot. Fikir fikir la apa yang terbaik yer cikgu shida.

Jom tengok lampiran yang di printscreen oleh sang lekit tentang isu cikgu shida meroyan ni

35 comments:

  1. dah tak dapat anugerah tu terima je kenyataan.. teruk betullah..

    ReplyDelete
  2. adoi.. leh lak dia menidakkan rezeki Allah bagi.. hurmmm.. -.-'

    ReplyDelete
  3. dia ni dh kenapa meroyan mcm org xde ilmu je.. budus la..

    ReplyDelete
  4. dah lama kena block dgn dia...syok sendiri

    ReplyDelete
  5. kesian..
    ingat senang ke nak dapat APC tu?
    menidakkan rezeki tu dari Allah la pulak..kena panah petir baru tahu.

    p/s:Cik Lekit silap eja 'ADEGAN'

    ReplyDelete
  6. Tak minat dengan Cikgu ni.. sorry ;( miming je lebih kalau nyanyi tul tak tau lepas atau tak huhuhu

    ReplyDelete
  7. Adeeh, malu anak-anak murid kalau tengok perangai cikgu dia macam tu dekat FB -..-"

    ReplyDelete
  8. tak boleh nak salahkan orang la kalau kata dia ni cam tak betul sket..huhu

    ReplyDelete
  9. Hehehe.

    Cikgu betol ke die ni kak?

    HAHA

    ReplyDelete
  10. minx maaf la kalo cikgu shida terase tp golongan pendidik sendiri meluat tgk perangai cikgu shida tu... this is true bcoz i ask a few teacher...

    *bukan x boleh nk femes tp byk lg care lain... jgn smpi org pndang rendah pada gelaran CIKGU tu...

    ReplyDelete
  11. eh ehh pesal dia cakap camtue...mmg tue semua rezki laaa....ader rezki ader laa..

    ReplyDelete
  12. dahsyat perangai dia nih...
    haih~

    ReplyDelete
  13. ramai kt luar sana yg berebut2 nk jd pendidik.keje yg mulia.tp dia ni,tunggang terbalik.bg ke APC tu pd cikgu cikgu lain yg btl2 layak.tk reti bersyukur btl.tk minat dia.x minat like fb dia dn seangakatan dgnnye.

    ReplyDelete
  14. Assalamualaikum,
    Kita bagi je dia Anugerah Meroyan Tak dapat Anugerah hu hu hu

    ReplyDelete
  15. tak pernah minat lah dengan dia ni.. cam something wrong je

    ReplyDelete
  16. hehehhe... lama betul tak singgah sini.. sorry dear n tq s much coz u still singgah belog tak seberapa i tuh.. hehe

    ReplyDelete
  17. haha. aku setuju ngn belogkiter.

    cikgu shida ni sakit kot.

    kejam x aku?? haha.

    ReplyDelete
  18. semangat betul cikgu shida ni..
    pendirian nya tetap pulak tu...

    ReplyDelete
  19. baru tau cikgu shida aktif berFB huhu..adeh nape kata kata seorang cikgu begini? hurmmm

    ReplyDelete
  20. kalau di ajadi cikgu kat sekolah aku,

    ..................

    ReplyDelete
  21. orang berilmu tidak akan berkelakuan seperti ini. Ya Allah. apa nak jadilah kan. jgn gara2 nila setitik. rosak susu sebelanga. title "GURU" tu suci n disanjung tp disebabkan adanya keadaan cmni.. cmne la org nk hormat. bkn takat org lain, murid2 pon da blh nilai tau.. rugi la cikgu shidah ni. duniawi toksah nk kate ler.. korang pon da leh nmpk, akhirat pon dibabitnya sama? rezeki Allah tu.. np menidakkannya? lupa diri sungguh.

    ReplyDelete
  22. tak tahu apa nak kata,, macam2 orang ada kan

    ReplyDelete
  23. aiseh... macam tak brapa betul jer dia tuh. nasib baik mmg tak minat kat dia, video miming dia pernah tgk tak sampai half way pun pastu rasa cam tak berbaloi tgk terus klik 'X' hehehe

    ReplyDelete
  24. hahaha.makin pelik lah cikgu shida nei.ish ish.

    ReplyDelete
  25. aduyaiii.. donea doneaaaa macam2 !

    ReplyDelete
  26. sy mmg suka tgk video cikgu,btw sy mcm rasa dah x percaya dgn apa yg cikgu ckp sb cikgu shida dah menidakkan rezeki allah

    ReplyDelete
  27. lol mcm tu pun ada ke.hehehehe.bukan nya sume org nk komen.kdg2 org nk tgk gelagat dye je.hehehe kelakar lah cikgu ni.

    ReplyDelete
  28. memalukan profesion perguruan je... huhu...

    ReplyDelete
  29. bodohnye dia!! dah tua tapi cakap macam budak tak cukup umur je,.hishh,.geram plak

    ReplyDelete
  30. nasib baik tak like. nt kene remove haha

    ReplyDelete
  31. bila cikgu kencing berdiri....alahai~

    ReplyDelete
  32. tak pernah jengah pun fb die. haha

    ReplyDelete
  33. x menafikan idea brilliant die..suke giler ble die wat sumer lagu jd lagu die.
    TP..TU r..CAM SENGET sket r die nih

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!