BUAYA FACEBOOK DI BOGELKAN & HAMPIR DI POTONG KEMALUAN

17.7.11 Suria Lekatlekit 22 Comments

Ramai dah buat entri pasal kes lelaki buaya darat yang hampir - hampir di potong kemaluannya kerana memperdayakan ramai gadis untuk menjadi mangsa pemuas nafsu selain wang ringgit & barangan berharga dorang di kebas. Kebanyakkan mangsa buaya facebook ni adalah pelajar2 IPT. Beliau seorang suami & bapa kepada dua orang anak.

Ni la buaya facebook sepatutnya muka tak payah blur. Senang nak kenalpasti kalau dia cuba buat lagi.

Golongan sasaran buaya facebook ni sudah tentu yang cantik & berada. Dia merujuk dari profil facebook gadis - gadis ni sebelum memulakan langkah memasang jerat berbekalkan ilmu batin yang di pelajari. Gadis - gadis yang pernah menjadi mangsa ni menjerat buaya facebook, 6 daripada waris mangsa berjaya tangkap buaya facebook ni membogelkan beliau & hampir - hampir nak potong kemaluannya tapi nasib baik pakcik2 ni masih waras & tahu batas undang - undang.

Antara mereka2 yang pernah jadi mangsa

Kalau sebelum ni gadis - gadis yang menjadi mangsa di rakam gambar bogel dorang, bila kena tangkap dia pula di perlakukan macam tu. Barang milik dia juga dirampas. Dorang tak boleh nak buat laporan polis untuk kes rogol kerana kebanyakkan dari mangsa rela mengikut buaya facebook ni ke hotel seterusnya terlanjur.

Ni antara barang2 milik buaya facebook. Op's spender pun di rampas ker?

Moral dari cerita ni.. Itulah bahayanya percayakan kenalan dari laman sosial. Jangan jujur sangat (atau menunjuk nunjuk) dengan menulis latar belakang korang dalam profil tu. Bila dah tau korang ada kelebihan, memang tak mustahil ada orang akan ambil kesempatan. Dalam kes ni tetap la sang lekit salahkan dua - dua belah pihak samada yang menjadi mangsa atau yang mencari mangsa. Bak kata pepatah bertepuk sebelah tangan takkan berbunyi. Moga kisah ni di jadikan iktibar pada kita semua.

Rujukan : Harian Metro

22 comments:

  1. bahaya ni..walaupun buaya ni keding je muehehehe :)

    yang..sis masukkan blog kamu dlm bloglist hehe :)
    eppy weekend dear..

    ReplyDelete
  2. nak guna facebook x salah kalau ia x melampaui batas,kerana facebook mmg tempat utk mencari kawan dari pelbagai pelusuk dunia sekalipon kalau guna hanya berkenalan sbg kawan2 biasa mmg x salah,tp kalau dah kes mcm ni dikira mcm haram lah jugak,tu sb ade yg kata fb ni haram kalau mengikut hukum hudud,kalau sampai terjerat mcm ni,hmmm mmg x tau naka kata apa lah...renung2kan lah

    ReplyDelete
  3. Agree. Perempuan lah. Jangan senang sangat nak percaya anyone from Facebook.

    Especially kalau main approve je entah sapa sapa yang tak kenal. Eeish.

    ReplyDelete
  4. uih.. malunye.....

    4 4 pompuan bertudung..
    sah2 melayu ni... =.=

    ReplyDelete
  5. ewah2! dah melampau ni..eee..
    memang patut x pyh blurkn gambar tuh..
    biar perempuan2 lain taw

    ReplyDelete
  6. Laki camtu pun ada org nak jugak ke? Bodoh punya pelajar IPT... sia2 je gi belajar tinggi2 tapi akhirnya kejar buaya murahan...

    ReplyDelete
  7. xguna nye laki.. mencuri kesucian gadis2.. ~_~

    ReplyDelete
  8. skrg mcm2 cara nk perangkap gadis..apa2 kita semua (esp girls)kene hati2

    ReplyDelete
  9. kene hati2 ngn org yg baru dikenali..mcm2 taktik org nk kenakan kita..mintak2 dijauh2kan

    ReplyDelete
  10. huhu,...
    hrp2 dia diberi balasan setimpal.

    ReplyDelete
  11. sebut pasal IPT tuu
    takut pulakk..
    padahal lelaki..
    hahahahaha...
    tu ar kejam sungguh..
    tapi tu ar..
    seluar dlm tu pun dikebas..haha

    ReplyDelete
  12. haha..padan muka..lain kali p main jauh2 kt dasar laut..

    lekat lekit gurl..meh layan..

    http://umikasum.blogspot.com/2011/07/segmen-blog-diperlukan-segera.html?showComment=1310894051327#c7315497901822389809

    ReplyDelete
  13. Selain dari salah laki2 ni...pempuan pun salah jugak akibat x siasat latar belakang laki2 nih!! hmmm...same2 la salah yek :)

    http://mat-jungle.blogspot.com/

    nice entry...

    ReplyDelete
  14. ya Allah kena bogel?malunya kak.tp padan muke,sape suh jd kasanova.skrg tanggung lah.

    ReplyDelete
  15. scary. seeloknye jgn jd seorang facebooker yg senang keluar dgn org x kenal. tu je nak elakkan bende camni jadik. takotnye ade anak nnt. especially pempuan. xkan nak kawal 24 jam? haih

    nasib baik akak suri rumah. blh bg anak sepenuh perhatian. best! =)

    ReplyDelete
  16. bahaya sngt..

    kak, utk pengetahuan akak, skang ada akak seopis yg sedang di baham "buaya" juga.. kami sedaya upaya nk sedarkan dia, tp msh perthnkn jantan tu sdgkn jantan tu dh kikis duit dia, bkn duit dia je, tp semua ex jantan tu... bukn setakat duit, tp siap tinggal serumah... akak ni mcm dh dh ttp hati dia utk lihat kebenaran...

    ReplyDelete
  17. haha..kan best kalu ada d tmpat kejadian..boleh tgok live lg..haha, kalau pakcik tuh x waras, agknye laki nih dh sunat kali ke2..Xd..

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!