KEJAR DENGAN PENYAPU. KAU BERANI NGORAT AKU??

2.7.11 Suria Lekatlekit 13 Comments

Kisah ni sang lekit kategorikan kan sebagai kali pertama la.. sebab yang terpahat dalam ingatan sang lekit cuma kisah tu jer.. Yang lain - lain sebelum tu samar - samar & tak pasti. Korang pun mesti ada kisah kali pertama di ngorat oleh sang jejaka kan?? Di sebabkan tiba - tiba ingatan tu terjerumus kepada kisah tersebut maka sang lekit nak kongsikan la sebagai santai - santai hari minggu.

Kisahnya bila sang lekit dapat peluang menyertai satu kem UPSR kat salah sebuah sekolah ni. Kem ni di sertai ramai pelajar dari macam - macam sekolah. Tak ingat pula berapa buah sekolah & peserta yang terlibat tapi memang agak ramai juga. Pelajar2 di tempatkan di sebuah sekolah menegah berasrama. Kem ni di adakan masa cuti sekolah. Tak ingat semester berapa. Semuanya tak ingat pulak.. kekekekeke

Bila dah bercampur dengan sekolah - sekolah lain, maka ramai kawan yang sang lekit kenal melalui program tu. Biasa la aktiviti kem UPSR ni.. solat berjemaah, makan berjemaah, study berjemaah.. semuanya di lakukan ramai2. Mandi jer tak berjemaah. Dah 12 tahun beb.. takkan nak mandi dengan kawan2 lagi. Iskk... malu la.

Dipendekkan cerita ada seorang mamat ni.. Dia selalu jadi iman masa solat, suara pun sedap bila baca surah2, orangnya pun comel jugak. Entah mana comelnya sang lekit yang masa tu masih comot menarik minat dia pun tak tau. Dia suka usik - usik sang lekit. Siap kirim surat nak berkenalan. Lepas tu suka datang kelas sang lekit intai - intai sambil usik - usik. Sebab sang lekit ni rasa malu dengan kawan - kawan yang lain mula nak padankan sang lekit dengan dia.. Rasa malu tu bertukar marah bila dia selalu buat macam tu. Bila tak layan pun still dia datang menyakat.. Entah angin apa satu hari tu.. sang lekit ambil penyapu & kejar dia.Ha! kau kejar hero dengan penyapu. Tak padan dengan kementot.. garang bukan main!

Tu dia selongkar gobok lama jumpa gambar masa bujang. Dengan penyapu sorang2 dalam rumah pun buat photoshoot. Kau boleh??

Pun mamat ni tak serik. Hari last kem tu macam biasa la bertukar - tukar alamat. Masa tu mana ada email, myspace, facebook bagai. Cuma popular en posmen & surat jer. Lepas je kem tu.. sang lekit ni memang jenis tak reti nak panjangkan silaturrahim. Abis kat situ jer.. takde dah nak contact2 dengan sapa - sapa. Bukan sombong tapi malas.. kekekeke. Entah mana si mamat ni dapat alamat sang lekit ada sepucuk surat dia pernah hantar tapi tak pernah sang lekit balas. Punya la kerek kan?? Bila takde balasan.. maka bernoktah macam tu jer. Agaknya mamat tu sekarang ni dah jadi apa yer??

13 comments:

  1. hahahah... ratu penyapu sudah mari!!......







    agak2 kalau die bace ni cemant la yekk.. hahah

    ReplyDelete
  2. best gak bila terkenang zaman skolah. masa dulu kalau kena usik memang malu kan, menyampah pun ada,,, plak budak budak dulu ngorat menyakitkan hati kita.. yang kawan kawan semua ejek ejek.. kita malu gila, hihi

    ReplyDelete
  3. salam perkenalan
    http://muhammadaliafandy.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. Hahaha... garangnya Sang Lekit :D

    ReplyDelete
  5. hahaha kseian mamat tu kena kejar dgn penyapu,hahahahahaha

    ReplyDelete
  6. time skolah blaja jela kan...haha..

    nice entry :)

    http://mat-jungle.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. suke beno mamat tu kat akak. kesian beliau. hakhak

    ReplyDelete
  8. sengih ajela yang aku mampu.....tapi rasa nak gelak kuat2 lak..kihkihkih....

    ReplyDelete
  9. apsal aku tengok muka kau ada rupa mcm abby fana haaa???


    wahh kan main lagi gambar ngan penyapu yee...


    tapi tetap sedih gak :(

    mana gambar legging harimau bintangggg????

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!