KERANA FACEBOOK.. CURANG,FITNAH & DAPAT HIV

25.7.11 Suria Lekatlekit 15 Comments

Dah la curang dengan suami lepas tu fitnah pula suami penyebab dia di jangkiti HIV tapi laporan perubatan mengesahkan si suami ni bebas HIV jadi terbongkar la kisah sebenar seorang isteri ni.

Alkisahnya seorang isteri yang kembali menjalinkan cinta dengan bekas teman lelaki kemudian memfitnah suaminya penyebab dia mendapat HIV dalam tuntutan fasakh di mahkamah. Akhirnya terbongkar HIV yang di jangkiti tu adalah hasil hubungan haram dia dengan teman lelakinya selepas bertemu semula di laman Facebook.

Facebook kalau di salah guna inilah akibatnya.. Kalau betul di gunakan Insyaallah banyak keuntungan yang boleh kita dapat macam buat bisnes online. Apapun si suami harus bersyukur sekurang kurangnya dia terlepas dari di jangkiti penyakit yang takde ubat tu dari isteri yang curang sekaligus bebas dari terus berbinikan perempuan macam tu.

Sebab tu la sang lekit walau aktif ber online sekalipun tapi jarang sangat nak on sebarang chat secara personal atau private. Setakat berkomen di wall tu... ada la. Bukan la kata sang lekit ni baik.. Tapi elok la elakkan sebelum terjadi perkara - perkara yang tak di ingini. Terlalu banyak berbual secara peribadi di laman sosial ni memang banyak keburukkan. Kalau kita tak kawal, kita mudah terjerumus dalam aktiviti yang tak baik. Yelah.. berbual secara private ni apa yang di bualkan rasa takde sekatan.. terutama berkaitan hati & perasaan. Jadi.. elok la di elakkan terlalu banyak melayan chat. Sekadar pandangan peribadi sang lekit jer tentang punca permasalahan ni berlaku.

Rujukan : Harian metro

15 comments:

  1. Allah nk tunjuk kan kak.hmm mst husband dye seday kan kak.

    sy pon tak on personal chat,nk chat chat kat wall terang2.senang.

    ReplyDelete
  2. SAMALA...LYA KALO ON FB JRG BSTATUS..KDG2 2 BLAN SKALI BARU UPDATE STATUS.. BIASA ON9 SBB CHAT DGN FAIN TNYA KHABAR ANAK... PASTU N TANYA APE2 KAT ADIK-BERADIK..KALO ORG CHAT Y LYA MMG X KNL..MMG SNYAP J..XLAYAN//

    N LYA BUKA FB PON SBB SHOPPING BAJU ASYA LA... SUKA TGK KOLEKSI BAJU..PASTU TUTUP..LAIN2 HAL..MMG XDE...

    APATAH LG NK BHUBUNG DGN BF Y LPS2 TU..LG LA X BMINAT

    ReplyDelete
  3. sbb byk brita mcm ni sy jd terlalu berhati2 dgn ujang..means masing2 xmo ada rahsia berkwn dgn sape kt fb, chatting dgn sape, mesej2 dgn sape..bkn xpercaya..tp bg sy better berjaga2 b4 menyesal kemudian hari..lgpun klu dh nama laki bini knp nk berahsia..?? no such thing as privacy klu dh mcm memperjudikan hubungan somi isteri..just my opinion =)

    ReplyDelete
  4. alahai dunia skrg nie.. mcm2 eik..

    ReplyDelete
  5. Sedih bila baca kisah kecurangan isteri.

    Minta-minta dijauhi dari perbuatan itu

    ReplyDelete
  6. betol tu..tak salah nak menggunakan laman sosial macam fesbuk tu..tapi berhati-hati dan jaga pergaulan..tambah2 dah berstatus bini atau laki orang kan abby..hmm..semoga kita semua dijauhkan dari menda2 begitu..nauzubillah..

    ReplyDelete
  7. ini memang sngaja laki ngan pempuan tuh cari penyakit.. yg CB punya lak.. laki tuh yg sengaja cari penyakit ngorat bini orang..ape daaa..huhuhu

    ReplyDelete
  8. Ramai perempuan macam ni sekarang. dulu lelaki yang ramai curang. ni sekarang isteri juga yang lebih hebat.. dah nak akhir zaman

    ReplyDelete
  9. ya Allah..mohon dijauhkan..
    kasih dan sayang biarla utk suami terchenta hingga ke akhirnya..
    biarla hati dan iman ini tetap teguh..aminnn

    ReplyDelete
  10. isteri sekarang cepat melatah..kadang-ladang baru je kahein tapi dengan dugaan Allah..tiba-tiba dia pun membalas dengan caranya sendiri...nauzubillah..

    ReplyDelete
  11. sekali Allah nak bagi dugaan,nak menguji keimanan kita

    apepun saya dah block ex-tunang saya.terkejut dapat tau dia ada Fb!huh!

    ReplyDelete
  12. tu la bila buat dosa dlm FB pulok..huhuh....zina zaman moden!

    ReplyDelete
  13. tu lah padahnya add ex bf dulu,kan dah kena HIV,padan muka...skrg ni sy x berani nak on chat,sb dah try hari tu hackers tu bijak tau,dia of9 chat mcm tau2 je sy kenal hackers tolol tu,eh...menyimpang pulak,btw mmg ALLAH dan bagi pembalasan pada isteri curang tu,kan sape suruh curang dgn suami sendiri,kalau suami curang tu biasa lah,dia boleh kahwin sampai 4,perempuan? renung2kan lah

    ReplyDelete
  14. jap,isteri dia ni kalau ikut hukum hudud boleh kena rejam sampai mati,yg ex bf dia tu kena sebat lah kan,kalau dia belum married

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!