MATCH & WIN CONTEST BUAT AKU MENYAMPAH

23.7.11 Suria Lekatlekit 15 Comments

Dalam entri SAYA MENANG RM668 CONTEST YU NAM HAIR CARE haritu sang lekit agak teruja bila dapat call dari dorang. Tapi sekarang tidak lagi. Bila buat keputusan taknak ambil pakej percuma untuk rawatan & hadiah tu jadi sang lekit tak pergi la. Tapi..


Menyampah pula bila pihak dorang asyik call hari - hari. Tak jawab pun tetap call tanpa putus asa. Aduhai.. nampak sangat dorang ni macam nak paksa sangat kita pergi. Mesti ada muslihat terselindung. Yelah.. yang free tu free la tapi memang akan ada yang tak free punya dorang akan ayat kita untuk beli produk dorang. Kalau tak, takkan la sampai sanggup hari2 call walau kita tak jawab pun. Dahsyat betul dorang punya marketing.

Jadi bagi korang yang telah mendaftar & menyertai Match & Win ni kalau taknak pergi pastikan ada bagitau dorang betul - betul korang tak berminat. kalau tak handphone korang hari - hari akan di hantui panggilan yang tak putus - putus sehingga buat korang terganggu macam sang lekit & en hubby.

Contest Match & win ni memang dorang dah mention 'Click and you are guaranteed an Entry Prize worth RM668' jadi sesapa saja yang sertai selagi promosion tu ada akan dapat. Biasa la strategi marketing. Dorang nak kita pergi & bagi masa untuk dorang promosikan produk dorang je. Umpan pancing dorang free treatment. Tapi untuk dapat hasil yang terbaik bukan hanya sekali buat treatment. Kena berkali - kali. Kalau yang kental & tak makan umpan ayat consultant dorang pergi la.. Kalau yang lemah dengan pujuk rayu tu di nasihatkan jangan sebab ia bakal buat anda yang pada mulanya sebenarnya tak berniat pun nak guna produk tu akan terlentok sekaligus mengempiskan isi wallet.

Apa yang sang lekit tak puas hati kalau orang dah tak pergi tu bermakna orang tak minat la. Tak payah nak push sangat. Call sampai menganggu keselesaan orang memang boleh mendatangkan marah. kan??

15 comments:

  1. huh...tah betol tah tidak tuh yep

    ReplyDelete
  2. huhu.. susahnye nak melayan diorg ni kan.. nak marah pun, diorg just buat keje diorg je.. haish..

    ReplyDelete
  3. kalau kasi mak kite, mmg komfem termakan pujuk rayu ni. hati lembut lah kata kan. :)

    ReplyDelete
  4. terkena gak!! nak slim punya pasal tak sempat treatment dah cabut..dah terhidu trick diorang. kata free..
    p/s : sang lekit preggy ke? da bape bulan dah?

    ReplyDelete
  5. banyak kali dh dgr kes mcm ni sis.dorg akn call smpai nk tercabut speaker hp tu,tanpa jemu.tp bile dh g,mcm2 nk bayar,tambah tu tambah ni.haih.

    ReplyDelete
  6. cakap je la kat dorang 'kepala i ngan hubby i takde rambut, halus, macam ni ha'

    ReplyDelete
  7. betul la..
    macam akak bagitau hari tu la..
    selagi tak pi selagi tu dia akan call suruh pegi.
    jalan selamat off je henset.
    hehehe..tak pun kalau berani cakap je kat dia "jangan call lagi.saya tak mau pi."
    heheheh

    ReplyDelete
  8. memang dorg ada niat yang tersembunyi.. takda orang yang mau bagi free2 macam tu je..ekeke

    ReplyDelete
  9. laa..tak habis lagi ke diorang ni.
    Cuba cik lekit bertegas sikit,tolong jangan call saya lagi otherwise I buat report bla bla...

    kalau saya pulak selalu diganggu credit card centre dari company mana ntah..geram je

    ReplyDelete
  10. memang strategi dia a camni kan.. selagi xdapat customer.. selagi tu berterusan..

    ReplyDelete
  11. hohohohoh...
    nk g petang ni kol 3 nnti...camana la agaknye??

    ReplyDelete
  12. ha,.elok la akk tak pergi,. ni pengalaman aini pergi London semalam,.

    http://bicarasigadisdesa.blogspot.com/2011/07/pengalaman-pertama-di-london-weight.html

    ReplyDelete
  13. aah..mcm pelik je..skali daftar leh dpt 1 free treatment..
    cam ad yg x kena je..huhu~

    ReplyDelete
  14. betoi la kak..selalu depa call..mmg la janji hujung minggu, tapi kita pon ada hal lain..tiap2 kali sehari smpai 4-5 kali..mcm hutang along pulak..

    ReplyDelete
  15. dah ramai yang kena tipu dgn diorg ni kan??

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!