MENTERI SAMAN BLOGGER

5.7.11 Suria Lekatlekit 15 Comments

Akhirnya kemenangan berpihak kepada Menteri apabila beliau berjaya dalam kes saman fitnah terhadap seorang blogger.
Menteri Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan, Datuk Seri Dr. Rais Yatim hari ini memenangi saman fitnah beliau terhadap seorang penulis blog berhubung artikel yang memfitnahnya yang dipaparkan dalam satu blog. penulis blog, Amizudin Ahmat, 42, didapati bersalah bagi memfitnah.(Rujukan : Kosmo)
 Satu lagi kes untuk di jadikan peringatan kepada semua blogger tak kira blogger baru, blogger lama, blogger pertengahan, blogger popular,blogger mundur... Setiap penulisan kita di blog sekarang ni di pantau. Jadi elakkan dari menulis sesuatu yang berunsur fitnah.

Kalau kaya takpe la.. Tapi yang tak berapa kaya macam sang lekit ni nak la nak cari duit kalau kena saman, kan?? Harap duit dari iklan nuffnang tu.. hurmm nak bayar lawyer pun tak lepas. Bila dah sedar diri macam tu elok la berhati hati, kan??

15 comments:

  1. kena hati hati mengeluarkan bait huruf kan..bahaya bahaya

    ReplyDelete
  2. ni mesti kes fitnah yang kes rogol amah tu kan?

    ReplyDelete
  3. biasela skang ni sume nk saman je kan...hahahakz.. :)

    http://mat-jungle.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. Itulah, kene bertanggungjawab lah kan mase menulis blog ni. insyaAllah kite semua ambil iktibar.. =)

    ReplyDelete
  5. naseb baek aku x tulis pasal kerajaan kat blog aku kalau x mau aku nak kena belasah dgn bapak aku tulis bende2 mcm ni...aku cune tulis patut lah wardina marah hi3..bapak aku pon keje makan gaji je mana ade duit nak bayar saman menteri tu..

    ReplyDelete
  6. waaaaaaaah menakutkan laaaa;p
    kene hty2 pasne.

    jmput ke sini awk!
    http://mawarkuwada.blogspot.com/2011/07/blogundi-waaaaah-by-datin-tyka.html

    ReplyDelete
  7. itulah, kita kena bertanggungjawab atas apa yang kita tulis di blog ni.

    ReplyDelete
  8. bahaya btl..semua skng men saman2..

    ReplyDelete
  9. erk blogger mundur tu macam ake ke?...tula...jangan ingat anonymous orang x blih kesan...setiap komputer ada no. surat beranak dia....walo masking ip ato pakai emel palsu sekalipun...antara lambat dengan cepat je....header baru?

    ReplyDelete
  10. ish...bhye cm neh...kne bce 2 3 kali sblum publish post.takut2 t terkene sensitiviti org, kite yg kne smn....

    ReplyDelete
  11. baru perasan dh tukar header..

    mak sy awal-awal dh pesan jgn tulis berkait politik..lgpon bahayakan..kita x tahu benda betul atau salah..kang x pasal fitnah org ke hapa dh dpt dosa free..

    Si Botak Yang Jadik Kegilaan Selepas Mawi

    ReplyDelete
  12. semua nak main saman je kan skg..hmmm,

    ReplyDelete
  13. kena hati hati.. kita ni bukan saper saper kan

    ReplyDelete
  14. huhu..
    sekarang zaman orang saman2 je..
    silap sikit sman..
    betul tak betul belakang cerita..
    hehhe

    ReplyDelete
  15. nak menulis pun kena pandang kiri kanan jugak...

    kan dah kena saman...

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!