PEMINAT CIKGU SHIDA BENGANG DI UGUT BELI PRODUK

29.7.11 Suria Lekatlekit 39 Comments

Terbaru dari ladang..Semalam ramai yang update status FB pasal bola kecuali seorang  Hamba Allah yang berperangai DIVA sorang ni je buat kecoh sekejab kat FB dia. Tak Diva mana pun tapi berlagak macam Diva jer.

Dari tajuk pun korang tahu orang yang di maksudkan. Cikgu shida ni tak habis - habis buat kontroversi kat FB dia. semalam sang lekit baca status gila dia & komen - komen peminat beliau yang mula marah dengan sikap angkuh, berlagak & poyo dia yang kian menjadi jadi dari hari ke hari. Korang nak tahu apa kes.. Jom tengok laporan dari lampiran yang sempat sang lekit printscreen sebelum cikgu shida remove status & komen pasal kes ni kat FB dia..

Kau boleh paksa orang support bisnes kau dengan cara ugut peminat?? (Nak baca lebih banyak laporan sila clik readmore kat bawah yer)




 Kesan dari cakap fikir guna kepala lutut.. Ramai Fans cikgu shida meremovekan diri sendiri tanpa perlu cikgu shida bersusah payah dok buang satu persatu fans dalam list dia seperti yang dia buat sebelum2 ni. Baru ada akai! Moga jadi pengajaran kita semua.. Fikir dulu sebelum bertindak.

Selepas peminat dia dah bengang & dia rasa tergugat keluar la status cover line.. Sebenarnya dia tak sangka peminat dia akan respond macam tu. Dia fikir apa dia cakap orang akan terima je bulat - bulat sekali mengamuk peminat.. Ambik kau!
Korang rasa kan apa masalah sebenarnya cikgu shida ni. Pelik jer sang lekit tengok. Kena kejutan budaya atau ada masalah lain yang kita tak tahu sebenarnya. Apapun cikgu shida sudah - sudah la buat kerja bodoh & takde faedah kat FB tu. Tolong la jadi matang sesuai dengan usia kamu 40 tahun.. Ni macam budak 4 tahun je perangainya. Peminat pun ada had kesabaran juga kalau nak uji. Dorang bukan tunggul kayu yang main angguk2 geleng2 je apa yang kamu cakap (walau ada juga yang macam tu). Jangan sampai belum apa - apa dah tersungkur.sekadar teguran untuk cikgu shida.

P/S : Nak tegur secara personaly dia tak terima so kena tegur kat blog je la.

39 comments:

  1. masalah mental yg perlu diubati.. serius! hahahaha

    ReplyDelete
  2. ish.tak baiknya dia ugut utk bisnes tu.huhuu :P

    ReplyDelete
  3. malu la dapat orang cam ni dalam profesion yang sama macam saya... huhuhu.. beragak2 la dalam mengeluarkan pendapat... bergurau pun ada caranya.. ingat semua orang bleh terima kata-kata yang konon berunsur gurauan tu? pikir panjang le cik shida oiit..

    ReplyDelete
  4. hahahahaha pasal cikgu ni
    NF tak amik tahu sgt lahh..
    tapi sumpah poyo NF bace..
    ape lahhhhhhh...
    tak rock ar gitu..
    kene ar jaga hati peminat..
    cewahhh ekekekeke

    ReplyDelete
  5. bodoh berlagak DIVA..shit....
    nak unfollow ahh blog minah ni..

    memang x pernah suke die pon

    entah ape2 je miming..

    baik support najwalatif algi baik



















    Mas Ahmad Safwan celaka??betul ke
    http://ping.busuk.org/view/13531

    ReplyDelete
  6. tak pernah tgok pon vid cikgu shida ni.mmg kurang gemarrrr. ;)

    ReplyDelete
  7. Tu baru umur 40 tahun perangai dah cam tuh. Kalau umur 65 tahun, tak tahu la camne kan. Bahahahaha. Lawak punya manusia!!

    ReplyDelete
  8. melayu mudah lupa...
    hehehheh

    ReplyDelete
  9. Pergh!

    Kalau saya cikgu sumpah saya malu kalau ada golongan cikgu macam dia ni.

    Kak kwn FB die ke?

    ReplyDelete
  10. tieykah.. akak kan peminat/pengkritik/wartawan cikgu shida... kekekeke. So,sentiasa update la pasal beliau

    ReplyDelete
  11. apa hal la cikgu shida nih...
    sendiri cuba merosakkan nama baik dia dgn peminat....

    ReplyDelete
  12. memang putus wayar lah dia ni..buat malu je geng2 cikgu

    ReplyDelete
  13. tak penah jumpa org cm ni.giler syco.

    ReplyDelete
  14. errr..siapa cik shida ni..sorry memang tak kenal..

    ReplyDelete
  15. btol ke ni dia?..awat kejam sgt...

    camane cikgu cmni...

    ReplyDelete
  16. heheheh lekit.. baik punya citer!! hahahahhaha

    ReplyDelete
  17. eeeeee....bongok10x!! kenapa ea dia tu,, perangai xsama dgn umur lansung..

    aini nak share entri akk kat FB boleh??

    ReplyDelete
  18. terpulang kpd sesapa nak share.. di benarkan sbb tu ada button share. :D

    ReplyDelete
  19. tak faham ngan peminat dia sebenarnya. kan dia tu macam sakit buat apa dilayan.

    ReplyDelete
  20. aku tak heran, aku dari first video dia lagi aku ada h rasa dia ni mental...

    dia syok sendiri rakam diri sendiri nyanyi dlm bilik...

    bila tersebar, dia nak cover malu dia ckp la yg dia memang kretip whatsoever...

    then aku tak pernah ikut perkembangan dia lansung kecuali apa yang ko laporkan kat blog ko ni je.. hehehehehe

    ReplyDelete
  21. YANG PALING TAK BOLEH BLAH, DIA TU CIKGU WHICH MEANS A ROLE MODEL KAT BUDAK BUDAK UNTUK FIKIR SEBELUM BUAT. BUT I GUESS, DIA NI TAK PERNAH FIKIR SEBELUM BUAT. YANG DIA TAU KONONNYA DIA BE HERSELF. TAK HIPOKRIT LAH. KAWAL PERANGAI DAN HIPOKRIT BUKANLAH SATU PERKARA YANG SAMA. GUA RASA DIA PERLU TAHU BENDA TU.

    ReplyDelete
  22. ithink lah sb diaorg x beli produk korset premium beautiful dari cik shida sb termakan hasutan aidid muaddib kot,hahahahahahahahaha x apa kalau sy ada duit nnt sy beli korset premium beautiful dari cik shida ye,hahahahahahahahaha sb sy rasa yakin dgn produk PB MLM tu,hahahahah ala cikgu pedulikanlah ckp2 adid muaddib tu,dia tu kan buat bisnes tanpa pakai on9, cikgu shida ni pakai MLM PB ka,hahahaha hope ori lah kalau produk cikgu di bawah rm2,000 lebih maybe tipu kot,hahahaha

    ReplyDelete
  23. sape die nihhh?? *soalan bajet retiss* hahahaha

    x suke ler minah tuh. name jek cekgu tp pangai ntah pape... dah le pompuan, bertudung tp dok wat video 'shengalll' cenggitu, miming lagu retis dalam dan luar negara, then publish kat post... hengat bagus??? memalukan kaum pompuan n yg bertudung... nape tak naked terusss??? lagik pemes ko nokssss... opsss terlebey sudaaa.... :p

    ReplyDelete
  24. pelik cikgu shida nih. buat malu profession perguruan je.

    ReplyDelete
  25. rase nak gelak je gn cik shida ni

    ReplyDelete
  26. KAHKAHKAHKAH...a bigggggg laugh from me..neway...gua dari awal tak support..berlambak deerrrr attention seeker camni..

    ReplyDelete
  27. spesis melayu kaparat macam ni pon ada.

    ''SOME COMMENTS ARE SO FUNNY...NOW I KNOW WHICH ONE ARE YOU THE HYPOCRITE AND SPIES IN MY FACEBOOK ;-)'' haha. statement mangkuk hayon terbaik abad ini pernah di publish kepada umum. some bullet to her head. bang!!!

    ReplyDelete
  28. macam2 pesen..

    seems sound mcm riak & takabbur gitu. kalu x silap dia dh berenti chekgu baru2 ni spt yg direport dlm blog dia..

    tp dh xleh buka ler blog dia..blog dia dh disable ek?

    ReplyDelete
  29. tak sangka dia macam ni.dulu time dia mula famous,ina rasa dia lain macam je.rupanya memang lain macam.

    ReplyDelete
  30. dlm blog aidid muaddib cikgu ni kena kutuk teruk2 oleh abg aidid sendiri,hahahahahahaha

    ReplyDelete
  31. betul ke dia ni cikgu shida???

    ReplyDelete
  32. betul ke dia ni cikgu shida???

    ReplyDelete
  33. umur dah 40 tahun...aku rasa dia ni meroyan ...keh3

    ReplyDelete
  34. hahaha... lawok2... sapa la cikgu shida ni utk ada peminat... dr awl aku dgr cita dia, xpenah trasa nak jd fans dia pon... tgk mcm ngada ada ka.. huhu

    ReplyDelete
  35. heran betul aku, bulih kata takde kije lain nak buat dalam bulan pose, kalo datang moon skalipun blambak lagi ibadat lain, dahlah ngaku giler.....guru apa cenggini...guru ajaran sesat ke?

    ReplyDelete
  36. ke FB die kena hack?? takkan dia sendiri nak jatuhkan diri dia sendiri.. better siasat dulu

    ReplyDelete
  37. speaking cik shida ni. orang ckp melayu dia ckp org putih. well done. hahaha...

    ReplyDelete
  38. Ya Allah, I pon buat cikgu n buat bisnes tp xdelah sampai ke tahap memaksa mcm ni. Ape nk jd la gamaknye.

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!