SENTAP DENGAN BLOG SAFURA.ONLINE.DIARY

18.7.11 Suria Lekatlekit 20 Comments

rara.. akak terasa hati tau bila baca entri kamu. Sungguh akak sentap gila. Sampai hati rara, kan??

Ni la muka orang yang bertanggungjawab dalam hal ni

Mesti rara pelik kenapa tiba - tiba akak lekit ni sentap dengan entri - entri yang di tulis dalam blog rara, kan?? Tu la lain kali hati - hati... Jangan sampai ada yang terasa hati. Rara jangan la panik sangat ok... Sebenarnya rara tak salah apa - apa pun. Tu semua gimik jer.. Lagipun sejak dua menjak ni Rara cuma banyak tulis pasal persiapan rara nak jadi raja sehari je. Tapi sebab tu la akak touching tau tak??

Sang lekit touching bukan apa.. Bila teringat kahwin, secara automatik akan ingat arwah Ayah. Ayah pergi di saat - saat sang lekit nak kawen. Tak sempat pun dia tengok anak dara dia buat kali pertama dalam wajah seorang pengantin. Tak sempat pun dia menjadi wali buat pertama kali untuk anak perempuannya. Dan sekarang apa yang paling buat hati sang lekit tersentuh adalah anak dalam kandungan ni. Tak sempat pun arwah ayah nak timang cucu. Arwah Ayah tak sempat merasa menjadi mertua, menjadi datuk...

Bila orang asyik ramalkan anak dalam kandungan sang lekit ni lelaki.. Makin tersentuh hati. Arwah ayah memang sangat2 inginkan zuriat lelaki sebab anak - anak ayah semuanya perempuan. Kalau ayah ada tentu dia happy.. Lebih - lebih lagi kalau cucu dia lelaki. Tapi Sang lekit pasti dia tetap happy walau cucu dia lahir seorang perempuan pun. Sebab sang lekit tahu Ayah teringin sangat nak ada menantu & cucu sendiri. Selama hidupnya.. Ayah hanya sempat menumpang gelaran Tok Wan dari cucu saudara (anak abang sepupu yang sangat rapat dengan family sang lekit). Macam tu jugak mak.. Tapi mak lebih bernasib baik. Insyaallah mak sempat juga merasa semua ni.

Rindu sangat kat arwah Ayah.. Kalau ayah masih ada mesti tiap - tiap bulan dia datang dengan mak jenguk sang lekit kat sini. Lebih - lebih bila sang lekit tengah sarat mengandung macam sekarang. Mesti macam - macam dia nak beli untuk baby.. Sebab dulu pun macam - macam dia beli untuk anak abang sepupu. Asal keluar jer.. Mulut dia tak pernah lupa beli apa - apa untuk cucu - cucu sedara kesayangannya tu.

Takde kata sang lekit nak gambarkan betapa sang lekit sangat - sangat rindukan ayah. Setiap kali menulis pasal Ayah.. Mesti menangis. Moga Ayah tenang & bahagia disana. Walau Ayah takde lagi di dunia ni tapi tetap hidup dalam ingatan anak ayah sampai akhir hayat.

20 comments:

  1. smoga arwah ayah tenang..al-fatihah utk ayah adik..

    Dia ambil..maknanye Dia sayang.. :(
    sis juga cuba pujuk hati dgn ayat tu..

    ReplyDelete
  2. Untung ayah cik Lekit sbb ada anak yg selalu mengenang dan mendoakannya... smga yg membaca nie sama2 hadiahkan Al-Fatihah...

    ReplyDelete
  3. moga arwah abah lekit damai di sana..untung ada anak yg selalu tringat kan beliau..byk2 bdoa utk beliau yea :)

    sy langsung x pernah rasa kasih-syg bapa.. :(

    ReplyDelete
  4. suria sayang..jgn sedih2.akak doakan arwah ayah tenang di sana ye.tak baik tuk kesihatan dan bayi dlm kandungan tu.takmo sedih2 ye.


    mmg seronok tgk rara buat persediaan kawen.rasa mcm adik sendiri nak kawen kan?klu betul baby suria boy...leh la anak2 kita main sama nnt ye.

    ReplyDelete
  5. sabarlah.. semua tu ketentuan Allah s.w.t

    jom tengok2 ape yg patot kat sini kaizen & Urban-or-Disaster

    ReplyDelete
  6. banyak-banyak berdoa untuk arwah ayah...

    ReplyDelete
  7. akk,maaf kalau entry rara buat akk terasa.dlm kite bergembira,ada insan lain yg seday dgn entry kite kan.hmm sorry kak =(

    seday lak rasa,akk jgn sedayseday.akk doakan arwah sedang berbahagia tgk akk sekrg ni eh =)

    ReplyDelete
  8. semoga arwah ayah sang lekit tenang disana..untung arwah ayah sang lekit sebab dapat anak yang sentiasa mendoakan dan mengingati beliau

    ReplyDelete
  9. akak tak tau rasanya ada ayah.
    tapi akak dapat rasa hubungan cik lekit dengan ayah mesti rapat kan..
    banyak kan berdoa untuk arwah ayah ye..

    ReplyDelete
  10. doakan kat arwah ayah itulah yg sebaik2nya...apa2pun sentiasa sabar ok

    ReplyDelete
  11. huhu..sentap jugak!..

    apepun..abby b strong ok..
    semoga arwah ayah dicucuri rahmat yg esa..

    ReplyDelete
  12. sedih.. semoga arwah ayah sang lekit dicucuri rahmat.. aminn.

    follow blog lekit. jom singgah sini pulak : 7 Sebab Kenapa Girls Suka Pakai Skirt

    ReplyDelete
  13. wah tajuk mmg gimik..entri berunsur kesedihan rupanya..

    al-fatihah utk arwah ayah sang lekit..

    ReplyDelete
  14. akak, jgn sedey2 yer..akak kn ngah peknen, nt baby cengeng lak..hehehe..


    bykkn sedekah surah alfatihah utk arwah, semoga rohnya tenang di sana..

    ReplyDelete
  15. Blog glorious blog!July 18, 2011 at 5:53 PM

    al fatihah buat arwah bapa sang lekit, ramai yang ramal anak laki?...mesti dapat pompuan...sang lekit dan sesapa yang nak datang BGB! ni tak payahla buat sementara waktu, mungkin BGB! dah kene ban, masih usahakan dengan xml, kalo tak jadi juga, nak try wat blog baru redirect kat BGB! dalam masa terdekat...sape la flag blog aku spam ni......

    ReplyDelete
  16. jgn sedih sis :) kirimkan doa utk arwh ayah ye. Alfatihah :)

    ReplyDelete
  17. semoge akak terus tabah =) alfatihah utk arwah ayah akak. semoga tenang disana.

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!