DAH SCAN JANTINA BABY

16.8.11 Suria Lekatlekit 27 Comments

Hari ni sang lekit membawa diri lagi ke klinik untuk check up buat sekian kalinya. Hari ni sesi bertemu doktor.. Yelah, kandungan pun dah cecah 8 bulan. Tinggal kurang dari sebulan jer lagi dah nak bersalin kan.

Hari ni Doktor scan baby. Tanpa di tanya dia dah bagitau jantina baby secara rasminya. Alahai.. dah tak surprise lagi. Pun macam tu sang lekit nak buat surprise dengan korang semua. Apakah tekaan kawan2 alam maya sang lekit betul atau sebaliknya. Kita tunggu jer sampai baby ni keluar yer.

Tekanan darah minggu ni agak tinggi tapi kandungan darah minggu dah ada peningkatan & tak kurang lagi. Macam biasa berat tetap naik dengan jayanya. Tetap maintain seminggu 1 kg.. 2 minggu 2 kg sampai cik misi pun tanya kenapa berat naik banyak. Mungkin sebab selera makan sang lekit yang semakin bertambah kot sekarang berbanding dulu. Baby pun turut membesar. Kata Doktor berat dia 2.5kg sekarang & mungkin akan makin besar bila nak bersalin nanti. Risiko bersalin secara operation pun terbuka luas. Mummy kecik anak besar.. itulah risikonya, kan??

Apapun alhamdulillah sehingga saat ni takde sebarang masalah kronik selain masalah bengkak pada kaki & tangan jer. Moga di permudahkan segalanya... Amin.

27 comments:

  1. hehehe...
    kita pun dah scan ritu..
    insyaAllah hok ni girl...

    so kira selang bunga la...

    girl, boy dan girl balik...

    ReplyDelete
  2. semoga semua berjalan dgn lancar :)

    ReplyDelete
  3. selamat berpuasa. selamat bersalin nanti. :)))))
    i rasa u dpt baby boy kot. heheh..

    ReplyDelete
  4. tak kisah la suria apa pun jantinanyer :)

    janji ibu dan anak sihat :)
    smga selamat smuanyer yer..

    ReplyDelete
  5. amin..mudah2an lekat selamat bersalin nanti....

    psstt : ala xnak kongsi ker jantina baby =))

    ReplyDelete
  6. moga dipermudahkan olehNYA :) InsyaAllah kak:)) tak sabar nak tengok baby kiut dalam pewot tu haaa..dah cari nama yang nak bagi kat baby tu ke??

    ReplyDelete
  7. 99% kawan2 saya teka boy.. :D. apapun jawapannya tunggu sampai bersalin dulu. betul ke tidak.. jawapanya akan dtg

    ReplyDelete
  8. Wah, dh tau baby boy or girl. mesti dh xsbr2 ni.. Erm. Hana rasa macam baby girl je. hehe

    ReplyDelete
  9. bese kalo besar nih baby boy... hehehe

    *nnt dah beranak sy bg hadiah skit..

    ReplyDelete
  10. yg penting akak n baby sht..nt leh sy melawat... =)

    ReplyDelete
  11. rasanya mesti boy ye..kayrul punya berat tak naik2 dari bulan lepas..mujur check kat private, takde la kena marah ngan doktor..hehehe

    ReplyDelete
  12. seronoknye baca cerita ibu mengandung ni... nak teka lahhh...ermmmm..boy kot?

    ReplyDelete
  13. operate ke,normal ke..
    yang pentig dua2 selamat..kan??
    seronok nye nak tunggu sebulan lagi..
    tak sabar nak tengok muka dia..kan??

    ReplyDelete
  14. since haritu saya teka boy,kali ni tetap dengan boy..
    tapi yang penting selamat lahir,cik lekit pun selamat melahirkan jugak..

    ReplyDelete
  15. ibu mengandung.. :)

    kite doakan mudah bersalin n bby sihat ok.. :) tak saba nk tgk ( ok over ) T___T

    ReplyDelete
  16. rase cam boboi..hhehe..apepun tahniah..kandungan semakin sihat..

    ReplyDelete
  17. nanti nak bersalin, minta husben lu buat air selusuh atau minyak selusuh. Kalau tak tau tanya ustat. Nak senang pergi darussyifa. kat bangi ade. Insya Allah, mudah lu bersalin.

    ReplyDelete
  18. xkisah apa jantina baby nti,.yg penting akk n baby selamat okeyh,.tak sabar ni,.=))

    ReplyDelete
  19. baby boy... nanti buh nama Zulfikar tau!....

    hahahaha

    ReplyDelete
  20. semoga yg terbaik utk akak n baby ^_^ baby girl kah?

    ReplyDelete
  21. sis jaga diri k.baby besar sbb baby sihat. =) moga akk sihat sehingga melahirkan.

    ReplyDelete
  22. nenek sy kata kalau akak kuat makan maknanya anak akak lelaki :)

    ReplyDelete
  23. tak apalah lekit.. akak x nak berteka teki ngan lekit.. cukup akak doakan lekit & baby keduanya selamat sihat amin amin amin!!! masa dah keluar nnati baru lekit bagitau ye.. Aqil dapat adik boy ke girl.. Ye dik! ;)

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!