LAGI BLOGGER DI SAHKAN HAMIL

9.8.11 Suria Lekatlekit 24 Comments

Tahniah pada Ujang & yana yang khabarnya bakal jadi mummy & dady setelah yana di sahkan mengandung menurut sumber yang boleh di percayai di blog papa Ujang. Wah ujang dah naik pangkat. Sebelum ni khabar dari Ben Ashaari yang wife dia turut di sahkan mengandung. Rezeki bulan puasa.

Maka.. Makin meriah lah dunia blog dengan bakal2 ibu & ayah lepas ni. Sang lekit cuma menghitung hari jer nak bersalin.. Yang baru di sahkan mengandung tu jagalah kandungan korang baik - baik yer. Tak payah nak survey barang baby lagi pada mereka2 yang baru di sah mengandung apatah lagi teruja nak shopping barang baby sebab perjalanan masih jauh. Sang lekit faham bagi yang kali pertama bergelar bakal mummy & dady ni mesti teruja. Tapi sang lekit dulu memang sangat2 rilex bab2 nak shopping barang baby ni. Apa yang sang lekit buat step by step. Awal kandungan, yang penting sang lekit cari infomasi tentang penjagaan diri & kandungan.

Dah masuk 6 bulan keatas baru la survey2 barang baby tapi bukan membeli lagi. Tak silap nak masuk 7 bulan baru la aktiviti membeli belah di jalankan. Dan sekarang secara basicnya barang2 baby dah ada. Ala kadar jer.. Takde la nak beli banyak2 or mahal2 sangat. Sebab kena fikirkan jangkamasa panjang. Baby tu nak membesar, jadi keperluan selepas bersalin pun akan makin bertambah dari masa ke semasa. Walaupun baby sulung tetap sang lekit kawal keterujaan membeli barangan baby ni. Macam baju2 baby.. tak boleh borong banyak2 sangat. Berapa bulan sangat dia boleh pakai selepas lahir. Lepas tu confirm la dah tak muat.

Orang tak berapa kaya mungkin fikir macam sang lekit kot.. Tapi dah kaya raya pun tak elok membazir ye tak?? Jadi pada para2 bakal ibu & bapa ni sang lekit ucap tahniah & selamat datang ke kelab ibu mengandung. Si bapa2 jangan bini mengandung, korang pun turut memboyot. Jaga diet tu tau.. jangan sampai di sahkan Bunting gajah.

24 comments:

  1. hehe..kte tumpg gmbira bile dgr de org peknen..sbb bg kte peknen tu mcm 1 miracle=)
    **blom kawen da pk cmni..haiyak~

    ReplyDelete
  2. akak harap akak mengandung jugk..:)

    ReplyDelete
  3. meriah la dunia blog nnt..muncul la lekat lekit junior, ben ashaari junior n yana and ujang junior.. hehe..

    ReplyDelete
  4. countdown da ek ?
    take cre of ur self n the unborn baby k...jgn mkn byk2 bukk pose ...nafsu still nafsu ..hahaha
    jgn slahkn baby dlm prot lak ble ibu2 ngandung yg nk mkn mcm2 ...lol ...
    tke cre peps ! :)

    ReplyDelete
  5. syukur alhamdullilah...bertambah lagi rakyat malaysia...keh3

    ReplyDelete
  6. tq kak..rezeki bln pose..doakn kami slmt ye =)

    ReplyDelete
  7. huhu..menghitung hari dh eh kak.. semoga selamat... :)

    ReplyDelete
  8. wuuu..nak jadi mummy...
    seronoknya...
    jga baby baek..
    baca surah yusuf dpt baby hensem nanti :)


    hehehe..budak uia eh??uia mana ni??kos??
    sy uia jugak!!
    btw...nais..:)
    jgn tidoq lama2 sgt..nanti lemau.

    http://loadingmode.blogspot.com/2011/08/merdeka.html

    ReplyDelete
  9. wahhhh mcm dirancang2 lak dorg ni eh.

    ReplyDelete
  10. sonok betol dgr berita bakal papa n mama ni,.=)

    ReplyDelete
  11. semoge yg terbaik untuk mereka n akak =)

    ReplyDelete
  12. wah ! makin meriah lah dengan mummy & daddy blogger nnty ~ :D

    ReplyDelete
  13. wah!tahniah untuk kakak2 sekalian

    ReplyDelete
  14. semoga sang lekit bakal jadi mama n papa kelak ye... semoga jadi ibu yang penyayang pada suami dan anak suatu masa nanti... (",)

    ReplyDelete
  15. aku kawen pun belum lagi nyahhh.. canner niii?? adoii...

    ReplyDelete
  16. hai kak lekat lekit... new follower here... pelik nama.. tp senang nk ingat... thumbs up !!!

    ReplyDelete
  17. wah...kalo betul tahniah utk bakal ibu ngan ayah ni..

    ReplyDelete
  18. hye..nice blog... done folo u. jom singgah blog sy. www.duniasigadisberseliparhijau.blogspot.com

    ReplyDelete
  19. kan kannn..baru tahu semalam..
    abg ben nagn ujang
    bergelar bapa..
    seyes best..
    nka jugakkk..
    hahahaha

    ReplyDelete
  20. tajuk ni mcm tajuk berita hehe.. tahniah utk mereka yg hamil..hehe

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!