BILA MUMMY DAPAT TIKET WAYANG FREE

25.9.11 Suria Lekatlekit 16 Comments

Mula2 kena ucap terima kasih kat Nuffnang sebab bagi sang lekit 4 tiket wayang sebagai hadiah hari jadi Ogos lepas. Memandangkan tiket tu en hubby ambil lepas sang lekit bersalin, maka tak dapat la menikmati hadiah dari nuffnang tu. Takkan la dalam pantang nak pergi tengok wayang.

Tiket tu sah sampai 15 oktober ni tapi tetap sang lekit tak mampu untuk menikmati hadiah dari nuffnang tu sebabnya Cik Lala kan masih kecik. Tak sesuai pulak nak bawa tempat2 macam tu. Nak tinggalkan kat Mak pun tak boleh sebab Lala minum susu mummy 100%. Maka dengan itu sedekahkan la pada mereka2 yang berkemampuan untuk tengok wayang.

Tadi bagi mak & adik 2 tiket maka berdesup la dorang ke TGV metro prima nak tengok wayang. Ada baki 2 tiket kat en hubby. Ikut suka dia la nak ajak siapapun tengok wayang dengan syarat bukan girlfriend, skandal or sugar mummy. Sang lekit terpaksa terima hakikat Cik Lala la filem yang paling best untuk di tonton hari2 sehingga umurnya 1 tahun keatas baru la boleh nak bawak masuk panggung wayang. Sang lekit dulu pun 4 tahun baru mak bawak pergi tengok wayang. Mak sang lekit memang suka tengok wayang.

Tapi sang lekit kurang merindui pawagam tapi amatlah merindui panggung teater. Bukan tak boleh bawak baby tengok teater tapi kurang sesuai sebab siren baby ni nak bunyi dia tak kira tempat. Mengganggu orang lain pula nanti, kan?? Sebab dari pemerhatian sang lekit selalu pergi tengok teater or wayang ni bila ada yang bawak masuk baby atau budak kecik ni bila dorang menangis atau meragam akan menganggu orang lain. Taknak la macam tu kan?? Kena hormati juga keselesaan orang lain. Budak2 memang la tak pandai fikir nak di salahkan tapi mak bapak budak tu takkan akal macam budak2 kot sampai tak boleh fikir. Betul tak??

Jadi dengan itu terpaksa la meneruskan pantang sampai cik lala dah faham bahasa sikit untuk bawak masuk ke tempat2 macam tu. Sekarang ni kalau pesan kat dia jangan bising pun bukan dia faham lagi. Kalau siren dia nak bunyi, dia bunyi je.



Biarlah daku menonton dua insan ni hari2 tetap mereka menjadi filem terhebat di hati ku

16 comments:

  1. bagus la ade mama cmni... faham keadaan ank, diri & org ramai....

    u r soooo cooooooool

    ReplyDelete
  2. "Kena hormati juga keselesaan orang lain. Budak2 memang la tak pandai fikir nak di salahkan tapi mak bapak budak tu takkan akal macam budak2 kot sampai tak boleh fikir. Betul tak??"

    perghhh respek la stetmen ko nyah...!! syabas...


    p/s takde pun org ingat aku ni nyah... hahahahha

    ReplyDelete
  3. go0d good.. anak kecik memang tak sesuai masuk panggung. satu sebab siren dia yang tak tau bile nak bunyi kan. satu lg sebab dalam panggung tu sejukkkkk.. sian baby nanti huhuhu..

    ReplyDelete
  4. Pilihan yang baik :) Patut dijadikan teladan utk semua :) Takpe nti Cik Lala dah besar nti, boleh tgk wayang dgn sang lekit & en hubby :)

    *new follower drpd Innit * ^_^

    ReplyDelete
  5. Lebih baik mcm tu lah sang lekit, baby kecil lagi tak sesuai masuk panggung wayang tu..

    *bg kat sy tiket tu pun ok gak hehe :P

    ReplyDelete
  6. 1st nak cakap, cantek header baru.. ;) 2nd nak ckp, tak pe nanti cik lala dah besau skit baru le bwk g panggung.. Dia dah mula disiplinkan diri dia.. ;) 3rd nak cakap, kasi kat ai le tiket wayang yg lebih tu.. hik3!!!! 4rd nak ckp, selamat meneruskan perjuangan mu dalam BERPANTANG dik.. Anak2 adalah tontonan terhebat kita sepanjang hayat ;)

    ReplyDelete
  7. tak pe la..bukan rezeki nak guna tiket nuffnang tu~ tahun depan mana tahu dpt lg kn?
    mesti comel kan cik lala~

    ReplyDelete
  8. baiknya mommy lala ni tau...ingat tu lala

    ReplyDelete
  9. bw anak x nanges takpe lar lekit kan.. :)

    ReplyDelete
  10. sabar ok cik lekit, lepas lala dah besar hari-hari boleh tengok wayang. jangan lupa ajak wawa ok. :)

    ReplyDelete
  11. yeay...tiket wayang free..tp mummy x bole tgk...hehehe...

    ReplyDelete
  12. kayrul dulu anak masuk je umur 4 bulan dah usung masuk wayang...gian betul nak tengok wayang..

    bukan ker teater budak kecik bawah 6 tahun tak boleh masuk. selalunya yg baby yang lepas masuk tue mungkin tukang check tiket tak perasan. coz masa kayrul g tengok teater cuci the musical 2, siap kena tahan lagi dan diorang tak kasi masuk. Takkan la dah menunggu lama tup2 tak dapat masuk. Mula diorang kasi tengok kat luar je, pastu dia punya manager macam kesian kat kitorg, dia lepaskan jugak masuk. Tapi terseksa la kena pastikan anak diam je sepanjang waktu...takut kena halau keluar plak

    ReplyDelete
  13. kayrul tu mungkin kat IB.. tp kita tgk teater kat panggung DBKL jer.. tiket mana ada ratus2.. yg kena caj teater bangsawan je RM5, yg lain2 free.. tp best layan teater kat situ. Not Bad

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!