LEKAT LEKIT LOVE STORY

1.10.11 Suria Lekatlekit 15 Comments

Tetiba kan?? tetiba buat entri jiwang karat.. Manusia yang bernafsu normal & punya hati akan ada ruang2 romantika dalam diri dia walau tak selalu di tonjol atau di canang, kan?? Cara kita ber romantika ni mungkin berbeza tapi perasaan kita ni tetap ada persamaannya.

Entah kenapa tiba2 sang lekit ter flashback kenangan cintan cintun bersama en hubby dulu. Kenapa en hubby bukan en ex boyfriend.. Sebabnya Ex Boyfriend tak perlu di kenang kenang lagi. Tak elok untuk keharmonian rumahtangga gitu. Nak kenang.. kenang jer yang dah jadi halal buat kita. Kenang yang indah2 untuk buat semakin hari semakin sayang.

Ni gambar kat KFC kota damansara. Time ni tak declare couple lagi. Baru kawan2 gitu!

Kisah cinta sang lekit dengan en hubby ni bukan la macam kisah cinta orang lain yang candle lite dinner, dapat bunga, coklat, control2 ayu, makan pun malu2.. cuit ayam pun guna dua jari (ibu jari & jari telunjuk jer).. almaklum la nak nampak sweet & gentle depan pasangan kan??

berkayuh basikal air kat Tasik perdana

Kisah cinta sang lekit ni penuh riuh rendah sebab kitorang ni gila2.Takde istilah control cun @ macho. Aktiviti kitorang pun takde la macam aktiviti orang lain bercinta sangat.. Balik keja kadang2 lepak playground. Main segala benda yang ada kat situ sampai berpeluh ketiak lepas tu balik rumah. Atau hujung minggu gi main layang2,picnic buat BBQ..  Pernah sekali tu kitorang beli kereta control yang harga RM15 kat tesco kemudian main tengah2 malam kat bus stop. Nak cerita tak tercerita.. macam2 aktiviti kitorang. Aktiviti biasa macam tengok wayang, shopping tu ada jugak.

Main layang2 kat Taman Metropolitan, Kepong

Sampai sekarang cara kita bergurau tetap sama macam masa cintan cintun. Bagi sesetengah orang mungkin rasa agak kasar tapi bagi kitorang yang dah biasa ni tak rasa apa2 pun. Pun begitu en hubby sang lekit seorang yang manja cuma dia ni gila2 & pelawak sikit.

Sepatutnya hari tu kitorang plan nak main gasing, akibat cari gasing tak jumpa terus jenjalan kat Bukit tinggi.

Diam tak diam semua tu dah jauh dalam kenangan. Sekarang kami dah ada baby..  Kadang2 rindu aktiviti2 yg pernah buat dulu dengan en hubby tapi keterbatasan seorang ibu yang ada baby kecil ni buat sang lekit redha jer.. Kena la sedar diri. Takkan nak tergedik2 lagi kejar layang2 sambil dukung baby.. ye tak??

 Lekat Lekit Love Story

15 comments:

  1. best kan kalau dapat yg sekepala jadi teman istimewa.hehe.

    semoga bahagia sampai bila bila :)

    ReplyDelete
  2. suatu kenangn itu mampu buat kite t'senyum sorg2..like this entry..semoga b'bahagia selamanye..

    ReplyDelete
  3. sweet :-)

    xpe..nanti blh ajak cik lala skali buat xtvt tu semua..confirm lg best & meriah :-)

    ReplyDelete
  4. sweet sangat u all. semoga brbahagia

    ReplyDelete
  5. kalau nak tahu nanti kena tergedek2 layan baby tu berlari....hehe

    ReplyDelete
  6. kenangan aku paling best masa bercinta adalah pergi mandi air terjun sama2...


    kan main lagi bestnye... seposen pun tak kuar duit.. kakakakakkaa

    ReplyDelete
  7. waaaa, bestnyaa.. kenangan yang sungguh romantik.. akhirnya bergelar suami isteri yang bahagia bersama anak tercinta..

    semoga kekal hingga ke akhir hayat ye..

    ReplyDelete
  8. sweet couple both of u!! :)
    mudah2an bahgia bersama baby kecil kalian :)

    ReplyDelete
  9. owhhhh dear so sweet this entry.. sebenarnya bleh jgk tergedik2 lg kalo ada anak ni.. tapi ada cara & disiplinnya.. sok, kome berdua plus cik lala sama2 le kejar lelayang pulak.. ye dak?! hu3!!! lagi bahagia tau rasanya.. tambah kalo lekit duduk kat tepi tengok betapa mesranya incik hubby & cik lala berkejar2an dua beranak.. serius!! tggu je masanya ye.. ;)

    ReplyDelete
  10. nanti Lala dah besar sikit bolehla cik lekit n dady Lala bawak g pikunikku..

    ReplyDelete
  11. huhuh...so sweet...
    semoga kalian berbahagia hingga ke syurga~~

    er...sape kate mummy x bole men layang2 sambil dukung bby..silap2 bby pun bole join skali tau..:)

    ReplyDelete
  12. takpe tunggu cik lala besar sikit, boleh ajak dia join sekaki aktiviti zaman bercintan dulu..hehhehe

    ReplyDelete
  13. tetap sweet wpon havoc okeh!!hehehe

    ReplyDelete
  14. alahai sweetnya =)
    urmm btol sis, tak payah nak berjiwang sangat..sempoi2 sudah..asalkan bahagia

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!