GOOD BYE DARI CIKGU SHIDA. PROPA VOL BERAPA NI?

8.12.11 Suria Lekatlekit 26 Comments

Kata berani, kental, kenyal lagi kalis.. Alih2 kena kritik down jugak. Hati tetap la tisu. Tapi sang lekit ni kadang - kadang baca statement cikgu shida nak berhenti miming, berhenti share video miming kat youtube, privatekan semua video2 dia.. rasa dah muak. Tak tau la propa vol yang keberapa. Sebab cikgu shida.. 'Always like that'.. kalau kena kutuk. Last2 bila hati dia dah terpujuk balik mula buat statement cover malu..'Saja melawak dengan fans' kononnya.

Konon kehidupan glamour tak sesuai padahal dia memang kejar tu pun kalau tak, takkan sebelum ni asyik dok cakap diri dia popular je, ye dak??

Cikgu shida ni sebenarnya kemaruk sangat nak perhatian, nak popular & nak di pujuk2. Sejak semalam dok buat status terakhir tapi sampai malam ni takde akhir2 pun. Konon nak stop semua. Dari video miming, blog, Fb bagai la. Tak jugak2 ada titik noktah. Alah.. cikgu shida, tak payah la nak raih perhatian macam tu. Macam bayi tau tak perangai kamu tu. Kamu tu dah balusia (baby lanjut usia). Sang Lekit sentiasa ikuti cikgu shida & dah tak rasa apa2 dengan statement minta timang2 dari cikgu shida tu.

 Last video. Kita tengok je betul2 last ker??

Last post katanya.. status kat atas 10 jam sebelum. Rasanya esok pun ada last post lagi kot..

Kalau betul dah nak resign dari semua tu tak payah dok mesej banyak2 kat FB.. Sekali cakap & buat. Lepas tu nikmatilah kehidupan macam biasa. Ni tak canang bagai nak rak.. dok asyik mention status terkakhir tak jugak akhir. Ada lagi FB & ada lagi video miming dok share. Susah kan kalau orang tua tapi akal macam budak berhingus. Sudah - sudah la tu cikgu shida. Tak payah nak propa sangat. Cemuih bak kata orang kedah.

* Cemuih = Bosan

P/S : Kalau betul kali ni dia nak resign dari seni miming & dunia seni yang baru di ceburi, Alhamdulillah. Paling2 takde la pelapis artis perasan popular. kekekekeke

26 comments:

  1. ada baca dalam paper.. youtube die yang cikgu shida dari parit tue kene hack.. sebab org dah benci dia la org hack.. org delete semua video die... tue yg die buat profile youtube baru tue

    ReplyDelete
  2. ...mcam tu gamaknye ye...(betul ke cakap ni...)

    ReplyDelete
  3. cikgu shida ni aku rasa elok gi main jongkat jongkit la.. senang

    ReplyDelete
  4. Macam-macam dunia tanpa sempadan ni kan..

    ReplyDelete
  5. segelintir org ckp cg shida bagus..
    segelintir kata cikgu shida kurang baik.
    Ada juga keterlaluannya..
    Saya tak pernah tgk video cikgu shida ni.. bukan apa, dgr kata2 rakan saya, tidak membawa saya utk menonton... rakan2 semua bakal2 guru....

    ReplyDelete
  6. hehe, balusia..first time dengar, by the way, cikgu shida ni dah kawin belum?

    ReplyDelete
  7. rara langsung tak ikuti dye.mmg tau dr blog akk je.kelakar dye ni.nyampah nk layan.

    ReplyDelete
  8. Alahai cikshida neh
    propa trick lama neh~~~
    Ramai da retis wt propa gini
    alih2 ade jek conggok ctu
    huhuhu feeling retis ler tuuuu
    meluat!!!

    ReplyDelete
  9. mmg tak pernah berkenan dgn dia nie...

    ReplyDelete
  10. Gaji cikgu dah naik...tu pasal nak berenti buat benda takpekdah nih...hehehehe

    ReplyDelete
  11. akak tak kisah pun! ada ke takde dia ni tak jejas apa2 pun... memang cemuihh gak ngan dia ni!

    ReplyDelete
  12. Sama² kita tunggu dan lihat.

    ReplyDelete
  13. ntah.. duluuu.. kali pertama macam best tapi bila dah kerap jadi muak cuma takdelah sampai benci.. itu hak dia.. tapi kalau betul nak 'bersara', buat terus, jangan sekadap cakap je.. nanti susah dah orang nak percaya..

    ReplyDelete
  14. Macam2 hal le cikgu ni.. Isk2!! X abeh2 nyer pon.. ;)

    ReplyDelete
  15. payah btul ngan org perasan xsudah ni.hahahah..

    ReplyDelete
  16. berkunjung sob..salam blogger
    salam kenal dan sukses selalu ..:)

    ReplyDelete
  17. jarang mengikuti perkembangan cikgu sorang ni hehhee

    ReplyDelete
  18. tak suka nengok video dia..kita pulak yg rasa malu bagi pihak dia bila tengok video cam budak2 tu

    ReplyDelete
  19. lekat lekit mommy..jom lah baca kat sini pulak..nak mintak lekat lekit promokan hikhik..
    http://www.1001impianhidup.com/2011/12/bioever-setelkan-problem-eyebag-bawah.html

    ReplyDelete
  20. name pon manusia kalo selalu dihentam akhirnya jatuh jugak...gtu jugak kehidupan cikgu shida mula2 oke tp lame2 uh sendiri xleh thn to be hnest syabab suka jer video cikgu shida uh cume sekdar hiburan tgk gelagat manusia yg suka mencuba nie, tp bila tgk selalu leh wat kt syabab ase cm xsyok daa..tp still update gak perkembngn dia kt blog..hehe

    ReplyDelete
  21. lekit xnk wat story pasal cikgu shida most person searching on internet ker? no 3 ke 4 dalam malaysia news ke ape tah..keekkekeke

    ReplyDelete
  22. menagih simpati dari kebodohan diri sendiri

    ReplyDelete
  23. biarlah dia lekit. x yah nyibuk hal org. dia x kacau hdup org pun. hehehe...

    ReplyDelete
  24. takpelah kalau dye nak bersara ke ape sekalipun , rasa2 kalau benda baik yg dia buat..tk salah kalau dihalang..kalau ..erm..yg ni,fikir2 kanlah,,

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!