KANTOI NAMPAK SPENDER ROPOL2

28.1.12 Suria Lekatlekit 18 Comments

Sebelum cuti raya cina haritu lala ada appointment dengan klinik untuk suntikan & check up setelah 2 kali tertunda. Dah la lala lewat ambil suntikkan, tunda pulak. Bertambah2 la kelewatan dia. Yang lewat mula2 tu kita pergi tapi memandangkan kat tempat tu takde appointment, pulak haritu memang ramai nurse minta datang minggu akan datangnya. Minggu akan datangnya pulak hubby ada hal.. terus ke KK Sg Buloh ambil appointment kat sana je walau mula2 dorang suruh pergi klinik ala2 macam klinik desa kat area rumah sang lekit ni. Tapi cuma hari jumaat je buka dah tu sampai pukul 12 tghari je. Esok harinya tu ingat nak pergi private jer.. Memang pergi pun tapi Doktor kat klinik tu cakap ubat untuk suntikkan lala takde stok. Alih2 kembali kepangkal jalan la.. Minta Appointment kat KK sg buloh jugak. Takpe la tunggu lama sikit.. janji settle dari pergi lepas tu postpone lagi.

Alkisahnya di KK sg buloh.. Tengah2 tunggu no giliran sampai lepak2 la dulu. Macam biasa la kalau berurusan dengan Klinik kerajaan ni. Nak buat macam mana.. ramai orang. Kat Bahagian klinik Ibu & anak ni selain dari ibu2 yang bawak anak2 kecik untuk suntikan & check up.. Ibu2 mengandung pun ramai yang nak check up. Terpandang la seorang ibu mengandung ni.. Perut dia dah nampak besar. Mungkin dah 7 bulan. Dia pakai serba putih. Kemeja & Seluar putih. Baju dia tu atas paras punggung.. seluar dia pulak jenis kain yang melekat pada kulit & jarang. Di tambah lagi warna putih.. maka ter nampak la spender ropol2 dia tu. Memang jenis bentuk spender dia tu. Si Asben yang terpandang dulu.. bagitau sang lekit. Lepas tu dia gelak. Nakal sungguh!

Termalu la sekejab sebab yang tegur tu asben kita. Terfikir sekejab kalau la asben orang lain yang pandang kita kemudian bagitau bini dia tentang apa yang dia terpandang tu.. Huhuhuhu.. malu la cheq! Nak pakai macam mana tu sendiri mau ingat la, kan?? Nak di tegur, kita pun tak sebagus mana tapi kan elok baju tu di labuhkan sikit kalau dah seluar jenis kain yang melekat & jarang. Sampai bentuk & corak seluar dalam pun orang boleh nampak.. ada lagi bagus ko pakai spender kat luar macam superman. Baru berbaloi beli spender mahal.. ye dak?? kekekekeke

kadang2 terfikir.. adakah benda ni camni pernah berlaku pada kita tanpa kita sedari?? Sebab tu la perlu ada orang ingatkan supaya kita sentiasa berhati hati

Tak tahu la dia tak perasan atau dia memang tak kisah. Tapi kalau dia tak perasan asben dia mesti perasan jadi dalam hal ni kita boleh simpulkan dia & asben dia tak kisah sangat pasal tu. Kalau dah dorang tak kisah.. kau apa kisah sang lekit Ooi!.. Bukan kisah tapi jadi peringatan pada diri sendiri & sekadar memperingati sesama kawan2. Kalau pakai baju singkat sebelum keluar rumah harus cerminkan bontot dulu. Ok la spender ropol2.. kalau spender lubang2.. G-String ker... Auwww.. tak rela mak bayangkan kalau terjadi pada diri mak ni, Nyah!

18 comments:

  1. pengajaran...guna lah baju yg pjg sket..spy rahsia ropol x diketahui umum..hihi

    ReplyDelete
  2. itulah kan, orang macam ni tak tahu malu ke? takkan lah masa pakai tu dia tak pikir seluar tu jarang ke, ketat ke? ke dia memang saja nak tunjuk kat orang...

    ReplyDelete
  3. Wallaaahhhh..kdg2 dorang ni tau tp jenis x kisah..pastu ada rasa yakin yg tinggi nk pakai camtu..kalau sy,terus hilang rasa keyakinan diri bila org tau belah dalam sy warna apa..mau pastu tanam diri sendiri sbb dh termalu..

    ReplyDelete
  4. penah gak dgr story cm ni.kdg2 laki dye tak tgur ke bini dye pakai cm tu.pelik.

    ReplyDelete
  5. Ayarkkkkk!!! Siap ropol2 yerk.. Hik3!!! Mcm2..

    ReplyDelete
  6. ni akibatnye buat dulu sebelum berfikir

    ReplyDelete
  7. Kesian kat pompuan tu ye.. Lenkali kena bhati2

    ReplyDelete
  8. erk...boleh buta mata jap.kehkehkeh

    ReplyDelete
  9. untuk peringatan kat kita gak..kekadang kita pun tak perasan. seeloknya pakai baju melebihi paras punggung la

    ReplyDelete
  10. ish...trend sekarang la tu kot..pasal akak nora selalu jumpa...g string lagi..aduh...alih mata jgn tengok...haha

    ReplyDelete
  11. aku rasa dia jenis tak kisah. jenis dah lali..


    takkan la tak pasan nyah oi, sebelum keluar mesti lah belek2 kat cermin dulu kann


    ada mcm ropol sependa Julia tak?

    ReplyDelete
  12. kalo dah dewasa tu tk payah la teringin nk mandi manda gini..tp tu la benda dah terjadi kan

    ReplyDelete
  13. pakai la x10der dahlya hehe ..ku pakai tu untuk cover tshirt pendek ku

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!