BADAN KECIK SELERA BESAR

25.2.12 Suria Lekatlekit 10 Comments

Rasanya ramai yang hadapi masalah ni?? Boleh di kategori masalah ke? bergantung pada individu jugak. Kalau dia rasa benda tu 1 masalah, maka masalah la jadinya tapi kalau dia rasa benda tu benda yang normal, maka tak jadi masalah.

Carian Google
Sapa yang baca ni jenis size badan S tapi selera makan tripple/double XL?? Salah sorang adalah yang sedang tulis entri ni. Tak di nafikan  sang lekit memang jenis selera makan boleh tahan jugak sekarang ni. Dulu pun pernah hadapi juga benda ni tapi mula2 tu rasa macam segan jugak kalau makan kat luar tapi sekarang ni memang perasaan malu tu dah kurang. Walau size S @ XS tapi selera makan double/tripple XL tak jadi masalah lagi tapi jangan la tak malu sampai orang tengok menakutkan pula kita makan. Biar la orang tengok seronok je kita berselera makan walau badan kecik.

Ada orang sanggup berlapar walau dah makan sebab malu nak makan banyak dekat tempat2 awam ni. Kadang2 sengaja pulak di tinggalkan baki makanan dalam pinggan semata2 taknak orang pandang @ pasangan (bagi orang bercinta la) nampak macam dia makan banyak sangat. bab tinggal baki makanan masa keluar makan dengan couple ni selalu orang perempuan yang suka buat tak kira la badan dia size apapun. Kononnya malu nak makan banyak. Alih2 balik rumah nasi kosong dengan telur goreng tambah kicap jugak di bedal berpinggan2 sebab 1 hari suntuk tahan lapar sebab malu nak makan. Betul tak?? Baik korang mengaku, cepat! Kawan2 sang lekit dulu banyak suka buat perangai macam tu tapi sang lekit ni kurang sikit bab malu masa makan jadi sentiasa la kenyang even masa tu keluar dating pun. kekekekeke

Terfikir sang lekit, kerana malu tak bertempat terpaksa tahan lapar. Rasanya tak berbaloi sangat la nak malu sampai jadi kebulur. Tengok keadaan la nak malu. Tapi jangan sampai tak malu langsung sampai macam peti ais je perut kalau jumpa makan. Lagi tak penuh selagi tu dok isi, kan?? At Least tak nak makan kenyang sangat pun makan la sehingga tak lapar sangat.

Pada kaum perempuan terutamanya.. jangan la korang siksa diri macam tu. Pernah tau sang lekit tengok 1 couple ni mkn kt KFC.. dorang makan snack plate sorang 1 set.. yang si makwe tu badan takde la kecik.. rasanya L jugak la size dia tapi boleh kira berapa cubit ayam tu dia makan, lepas tu tinggal macam tu je. Dari cara dia makan nampak dia macam malu2.. kan membazir. Confirm balik rumah dia kelaparan punya. Tak elok membazir.. kan amalam syaitonnn...

10 comments:

  1. kate orang..malu lapor..
    makan sebelom lapo benti sebelom kenyang..tp yang agak2 nak cover makan ni.hhmm..ad masalah kot..pelik

    ReplyDelete
  2. kalau dah lapar tuh.. makan jek lar.. takkan ngan future partner nak cover2 sgt kot.. nnt dah kahwin pecah tembelang buruk lantak eh.. baru terkejut partner tuh nnt.. kekeke

    ReplyDelete
  3. nak control apanya..makan ajelah

    teringat ada kawan saya masa skolah dia selalu cakap "aku ni makan banyak pun takkan gemuk punya"..tup tup sekarang........(paham2 je lah ye)

    ReplyDelete
  4. haha..teringat masa bercinta...akak nora suka jadi diri sendiri...sampai member hubby masa tu tegur..
    "licin ko makan ye.."
    hahaha....kekadg tambah lg...
    tapi akak bukan kategori badan kecik..kalau diamalkan memg membesar bagaikan juara la..

    ReplyDelete
  5. ooh mcm tu ek..boleh gak berpura2 dgn kapel korang makan sikit2..hadu hayy...

    ReplyDelete
  6. Salam abby..
    Huahuahua..ade jugak sepisis kwn yg mcm ni.. malu meow..sah2 la lapo..
    Kalu cma harung je ape yg ade..tp ttp benti sebelum btl2 kenyang.
    Bdn beso ofkos selera pun besau...

    ReplyDelete
  7. husband saya pun macam tu! badan kurus kering tapi makan macam orang berbadan XXXL...heheheee

    ReplyDelete
  8. aku kalo makan banyak naek badan. tapi aku makan jugak. haha

    ReplyDelete
  9. ni semua faktor metabolisme. lau rendah mmg cepat gemuk.nak turun kan payah

    ReplyDelete
  10. buat apa mau malu tidak tentu pasal and mau cover segala aite. hehe makanlah selagi berdaya untuk makan asalkan jangan berlebih2an.

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!