SEMAKIN KUAT JERIT

21.3.12 Suria Lekatlekit 17 Comments

Setiap bulan akan muncul entri ni. Entri apa?? Entri ni la... Entri yang membuktikan bahawasanya saya seorang MAK gitu. Kalau ada blogger yang baru berkenalan dengan blog melekit ni tak payah nak teka teki lagi status penulis blog melekit ni. Kalau dah jadi MAK maka auto memang bini kepada seseorang.

Semalam (20/03/2012) genap usia shahila @ cik lala 7 bulan. Keletah dia pun dah semakin macam - macam. Tapi perubahan ketara lala sekarang adalah kuat menjerit. Tak boleh tinggalkan dia sendirian lama sikit mula dia menjerit. Menjerit bukan menangis tau. Kadang2 kalau dia suka pun dia menjerit. Dah semakin laju sikit dari dulu tolak walker dengan kaki dia. Tapi lala belum boleh merangkak cuma meniarap sambil berguling2 bila dia nak bergerak.

Hari2 dia akan tunggu dady dia balik untuk tidurkan dia sambil dengar lagu Old Mc Donald. Lala masih tak banyak makan makanan pepejal. 90% masih susu. Tapi sang lekit tak putus asa untuk ajar dia makan. Makanan dia bubur nasi + kentang + carot + ayam. Nestum pernah try sekali bagi.. lepas tu lala berak campur darah. Dari info yang sang lekit baca kemungkinan alahan dari makanan dia. dari firasat seorang mummy.. mungkin nestum. Bila tak bagi nestum bagi bubur nasi je berak dia ok. Maka yang tertuduh adalah nestum.

Apa yang sang lekit paling tak sabar tunggu shahila pandai bercakap. Tak sabar sangat nak dengar dia sebut MUMMY. Moga shahila cepat pandai bercakap, cepat boleh berjalan boleh la holiday jauh2 sikit kan. Apapun yang paling penting shahila membesar dengan ceria & sihat. Sempena hari lahir shahila yang ke 7 bulan takde hadiah khas.. tapi hadiah yang mummy & dady bagi setiap hari KASIH SAYANG.

baru la wajah keperempuanan sikit..

17 comments:

  1. kejap jer masa berlalu..dah tujuh bulan...

    ReplyDelete
  2. 7 bulan dah, jap lagi dah setahun...nanti kalau dah pandai cakap tak larat nak layan, hehe

    ReplyDelete
  3. kena pelbagai kan bubur tu, baru dia selera makan!

    happy 7 months birtday to lala..

    ReplyDelete
  4. Mas dah try.. tp yg dia nk makan tu cuma bubur kentang + ayam + carot je.. brokoli bayam udang & lain2 tu dia x nk

    ReplyDelete
  5. 7 bulan dah Lala, sikit hari lagi dia pandai bercakap, soal macam2 soalan kat Lekit, haaa... tu masa yang paling best..

    ReplyDelete
  6. baby shahila is getting more cuter..seriously! eeehehehe snap foto dia time makan boleh?

    ReplyDelete
  7. Farra.. x cukup tgn nak snap pic dia tgk makan.. tgn nk menyuap.. tgn ni jugak la nk menepis tgn dia yg asyik nk isap jari je x kira masa.. xde dah tgn nk tlg snap pic dia makan. kekekeke. dady selalu mlm baru ada rumah.. xde org nk tlg snap kan

    ReplyDelete
  8. kejap jek dah 7 bulan eh! comel2.. hehehehe.. sian dia berak berdarah.. usus kecik kot eh.. erkkkk.. x leh nak hadam sgt mknn pejal..

    (kot lar kan)

    ReplyDelete
  9. bagi je puree yang biasa cik lekit bagi tu..bahaya kalau berak asyik berdarah aje (pesan macam dah jadi mak mak aje kannnn)

    Lala..meh sini ciknoi nak cium!!!

    ReplyDelete
  10. comel je dak lala ni..rase mcm nak picit2..hehe..jap je dah 7 bulan eh..how time flies~~~

    ReplyDelete
  11. Lala dah besar nanti meh datang umah pakcik meh, kita makan2 ye lala...

    ReplyDelete
  12. ala comelnyaa. xperasan pulak owner blog ni rupanya seorang ibuuu :P :P

    ReplyDelete
  13. dah start bagi lala mkn pepejal ke?
    klu x mau mkn nestum boleh la mkn bubur..lg bagus sbb kita sendiri yg buat..


    comel cik lala!!tang mata tu..berkenan sungguh!! ^^_

    ReplyDelete
  14. sekejapnya dah 7 bulan cik lala...cik lekit kena pelbagaikan lagi menu bubur cik lala..baru dia semangat nak makan banyak...

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!