MAKIN HARI MAKIN RINGKAS

7.4.12 Suria Lekatlekit 13 Comments

Bila komitmen makin banyak macam tu la jadinya. Nak merias lebih2 masa yang ada terlalu terhad. Kelapangan tu selalu sangat sempit & semput. Masa lapang pun tak berapa lapang macam mana la nak touch up dengan warna warni aidilfitri, kan??

Korang mesti pelik apa la sang lekit merepek kan?? Benda apa la yang semakin hari semakin ringkas tu.. Kalau korang ikuti blog ni dari zaman Kuning Hitam (bagi yang kenal blog melekit zaman kuning hitam tu tau la betapa cacatnya blog ni) maka korang akan perasan header yang silih berganti di blog melekit ni. Ada musim sarat dengan macam2 corak.. ada musim yang konon2 tema ala2 taman astakona.. ada musim header kekonon comel dengan kartun kanak2 rebina, ada musim konon panas sangat la blog ni dengan tema header garang2 gitu tapi sekarang makin hari makin ringkas temanya. Perasan tak??

Terbaru dari ladang

Header baru ni rasanya amatlah ringkas tanpa memacak muka sendiri sebagai model kali ni. Mata ni pun rasa lebih sedap pandang benda yang simple dengan keadaan masa yang semakin jeles nak bagi daku rilex lama2 jadi sangat sesuai la header yang ringkas2 memacakkan diri di blog melekit ni. Header2 semua sang lekit buat sendiri dengan kadar kemahiran yang setakat boleh buat jer... nak gempak2.. lawa2 sangat tu tak pandai la. Kalau korang nak tempah header gempak2 @ design blog comel2 boleh berurusan dengan Cik Sha. Boleh tabik spring jugak la hasil air tangan Cik Sha kita ni. Pasal harga bagai kena tanya dia.. sang lekit pun tak tau berapa dia caj.

Berbalik pada kisah "Makin hari makin ringkas" ni teringat nak imbau header2 yang pernah berjasa di blog melekit ni. Tapi kena check folder dulu berapa yang tinggal header2 lama dalam simpanan.





Sebahagian header hasil kerja tangan daku.. (Header2 zaman blog hitam kuning dulu rasanya dah banyak hilang lepas pc ni di format berulang kali tanpa sempat backup semua tu) Kalau nak kira rasanya tak terkira banyaknya header yang bertukar ganti di blog melekit ni. Dari Zaman anak dara sampai la dah ada anak dara sendiri. kekekekeke

P/S : Header2 tu tak mengikut susunan tarikh lahirnya.. kekekekeke

13 comments:

  1. huhuhu. tengok akak lekit punya header hantu tu mcm seram aje :)

    ReplyDelete
  2. samalah kita kak .. entah dah kali ke berapa duk tukaq header jah ..

    jemput mai blog naa ..

    http://www.inikisahtia.com/

    ReplyDelete
  3. eh? ade nama saye di situ..ehehe..mekaseh mummy lekit sebab mention..iklan berbayo ke free ni? ekeke..;p

    oke je tu mummy lekit..buat sndiri ni sebenarnye boleh puaskan hati kite..maklum le hasil kerja tgn sendiri kan..asalkan kite pandang sedap je nak tengok..dah kire oke dah tu..^_^

    ReplyDelete
  4. Suka yang no. 3 tu.. Comel! Hihi..

    ReplyDelete
  5. alamak.. akak dah tak simpan header2 lama.. rasa sayang lak, walaupun cuma guna yg standard2 aje sbb tak pandai macam Si Lekit...

    Tak tahu kenapa akak tetap juga suka header Si Lekit pd header yg last tu. Adakah bias kerana akak mengenal blog Si Lekit ketika header tu digunakan, ntahlah. Tapi yg pasti gaya Si Lekit dalam gbr tu (seolah2 sedang mengelap tingkap/cermin yg melekit atau berlapuk) sangat kena dengan title blog Si Lekit ini.

    Header yg baru tu comel juga, gaya seorang sexy mommy sedang menolak stroller... kreatif!

    ReplyDelete
  6. ringkas dan cantik..

    tgh belajar buat header..
    1 header yg abby bagi dulu ade lagi simpan..tp belum pacak lagi kat blog..hihih

    ReplyDelete
  7. sama la dgn saya, makin hari makin ringkas. dlu2 kemain hias sana sini skrg rasa makin ringkas makin cool je. ha3!

    saya penah skolah kat smk st patrick form 1 tahun 2002, awak? hehehe saya skolah 9 bulan je pastu pndah sp. hee

    ReplyDelete
  8. Blogwalking here...
    cik iena follow your blog..
    follow my blog juga ye(^_~)
    www.ienaeliena.com

    ReplyDelete
  9. yg penting header kau kat blog aku tu, dah bertahun2 tak bertukar, aku nak pakai yg tu je.

    tenkiu eh untuk header tu. hehehe

    ReplyDelete
  10. hehe..
    makin simple makin comel,
    sejuk mata memandang ^^

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!