CIKGU SHIDA KENA KUTUK DALAM RANCANGAN AWAL LAGI

8.7.12 Suria Lekatlekit 11 Comments

Lama rasanya tak mengopek pasal cikgu shida ni kan.. Yelah malas pulak nak share status2 meroyan cikgu shida walau kekanakkan yang di tonjolkan kat FB masih lagi tidak menampakkan sebarang perubahan. Walaupun fanomena cikgu shida dah tak berapa fenomena.. tetap sang lekit ikuti perkembangan beliau. Nak buat macam mana.. dah minat kan?? kekekekeke

Semalam ada 1 rancangan baru di tayangkan kat TV9.. AWAL LAGI. Kebetulan je tertengok tiba2 keluar pulak cerita pasal cikgu shida dengan sedutan klip video miming dia. Kemudian ada pulak sesi interview orang awam yang minta komen pasal cikgu shida. Alahai.. kesiannya. Banyak yang mengutuk & rasa hobi cikgu shida tu kurang sesuai dengan status dia sebagai seorang guru tu. Maka tergerak hati nak tengok apa reaksi cikgu shida kat FB.

Sapa tak sedih kalau di kutuk kan.. sang lekit pun sedih tapi bak kata pengacara rancangan AWAL LAGI si awal ashaari tu.. Apapun kita buat mesti ada orang suka @ tak tapi bila orang tak suka tu sendiri mau ingat la.. (lebih kurang macam tu la awal cakap.. tak tepat sangat la ayat tu). Cikgu shida pun keluarla dengan beberapa status meluahkan perasaan di samping ada statement yang tak berapa nak kalah. Katanya rancangan tu gunakan isu dia untuk menarik orang tengok rancangan tu. Hamboi!!!!!!!!!!!!!!! Popular sangat ke?? Statement taknak kalah tu cikgu. Seram bulu hidung dengar tau!

Ok la tu cikgu shida.. sekarang ni pun cikgu shida mula mengeluh dah tak banyak view miming video cikgu shida lepas ni mesti ramai yang search cari cikgu shida balik, kan?? Publisiti tu cikgu... :D

Lepas tu keluar la macam - macam lagi status yang berbaur tak berapa puas hati dengan kutukan & kritikan yang di terima dalam rancangan AWAL LAGI tu.. antaranya dia cakap jangan cakap apa2 pasal dia kalau tak pernah tengok video miming dia. Kalau orang tak pernah tengok mana dia tau aksi2 cikgu shida dalam video tu untuk di komen, kan??

Duhai cikgu shida.. kita tak boleh nak minta orang minat & kata apa yang kita buat tu betul selalu.. ada orang rasa macam tak betul & ada orang rasa tak salah. Itu semua bergantung pada citarasa jugak.

Ada jugak status yang macam lepas geram. Mungkin tengah marah kot selepas menonton rancangan AWAL LAGI tu. Marahkan orang yang add dia kat FB. Mesti la orang add tu orang yang baru nak kenal cikgu shida selepas tengok rancangan AWAL LAGI. Bagi la peluang mana tau kot2 depa rasa cikgu shida ni best.. kan dapat penyokong. :D

Betul2 touching ni! Yelah sapa tak touching kalau kena kutuk.

Apapun buat cikgu shida, kalau ada orang masih cakap pasal cikgu shida tu bermakna orang masih ingat tak kira ingatan tu menjurus kepada positif atau negatif. Macam sang lekit.. tak pernah lupa cikgu shida cuma setakat isu2 meroyan pasal takde orang like status FB, Fan banyak tapi tak banyak komen, nak remove friends yang tak like @ komen status Fb cikgu shida tu dah malas nak tulis dalam blog. Sebab tau bila mai angin kus kus cikgu shida (lebih2 lagi bila target komen & like dia tak menepati sasaran.. ada pernah dia nak 5k like tu..) memang dia akan meroyan macam tu. Semoga terus berjaya menjadi pendidik yang mendidik anak bangsa sehingga cemerlang dunia akhirat.

11 comments:

  1. ermm mcm2 hal,,kita yg biasa2 ni pun ada yg suka dan ada yg tak kan,,,lg2 orang mcm cikgu shida ni,,memg berani dan konfiden tinggi buat video camtu,,wlupun kelakar dan sedkit weird,,hehee,,

    papepun dia glamer,,kita hado?hahaha

    ReplyDelete
  2. salam..
    ha ha..kesian dia..
    lama tak dengar kisah
    cikgu glamer tu ye..?

    ReplyDelete
  3. ni yg ssh klu org dah hot la sgt kan...huhuh

    ReplyDelete
  4. sejak haritu kata nak saman, saman takde pun nak saman jugak..tingtong

    ReplyDelete
  5. dulu.. akak minat Cikgu Syida ni.. lama kelamaan... errrr.. agagaga..

    ReplyDelete
  6. hehehe wujud lg cikgu ni.ingat dh xde.hmm pe ce dye punya movie tu eh kak

    ReplyDelete
  7. biasa la tue...mula2 mmg owg kutuk..bila dh bjaya ramai lak dtg wt baik kan

    pstt: cer tgk budak bogel ni

    ReplyDelete
  8. Akak tak pernah ambik pusing pasal cikgu shida ni, pernah dengar tapi tak berminat...

    ReplyDelete
  9. tak pernah minat dia
    tapi tak pernah juga benci dia

    ReplyDelete
  10. x minat dan x benci dia..

    sukerati diala nk watpe hihi

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!