USTAZ KAZIM ELIAS DI SANTAU

3.5.13 Suria Lekatlekit 2 Comments

Bab santau menyantau ni memang kadang ngeri sikit. Kita sedia maklum santau ni paling popular kat negeri perak.. tapi ada daerah2 yang memang popular dengan santau. Santau yang sang lekit tahu ada 2 jenis.. santau tuju tuju & santau angin. Santau tuju tuju tu orang kata.. santau tu memang di hantar seseorang untuk seseorang dengan tujuan tertentu.. santau angin pula dari cerita orang tua2 kat kampung den.. katanya santau tu di lepaskan tanpa arah tujuan. Benda ni katanya di buat oleh bomoh santau, kononnya ada tempoh tertentu dorang kena buang santau kalau tak santau tu makan diri. Tak tau la sejauh mana betul ke tidak..

Jangan kata kita yang tahap yang tak layak bergelar setaz/setazah ni je boleh jadi mangsa sihir.. Golongan Ustaz/Ustazah pun tak terkecuali. Semuanya berlaku dengan Izin Allah. Bila baca pengalaman penceramah & pendakwah bebas Ustaz Mohd Kazim Elias yang pernah terkena santau.. Ngeri jugak la kan?? Sampai muntah darah bagai.. Jadi kalau korang nak tau macam mana keadaan dia masa tu, jom kita baca...


Sapalah punya kerja kan?? Orang2 macam ni dah confirm hitam segala sudut dalam hati dia. Kita yang jahil2 ni pun tak tergamak nak buat orang sampai mensyirikkan Allah.. Tak mustahil manusia jenis ni sanggup buat lebih dari itu untuk memuaskan hati sendiri.



 ** Dok berfacebook, bertwitter sampai bosan & nak cari sesuatu yang baru. try ni.. Sambil online sambil share iklan sambil dapat duit. Jom sign up sekarang. Free je kat sini >> CARI DUIT KOPI SAMBIL ONLINE <

2 comments:

  1. Scarynya. Tapi tu lah...masih ada manusia mcm ni kan. Tak takut allah agaknya.

    ReplyDelete
  2. salam mummy lala..
    huhu..tahun dulu2 tu..
    jgn dulu..sekarang pun masih ade lg yg santau menyantau.. sian ustaz..

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!