ARTIS TOLONG JANGAN ANGGAP PEMINAT NI LUBUK DUIT ANDA

27.7.13 Suria Lekatlekit 8 Comments

semalam ada baca kat blog beautifulnara pasal kisah dua retis merpati sejoli jual biskut raya. Retis yang bernama Rozita Che Wan & Zain Saidin. Memang retis sekarang kebanyakkan meniaga menjelang ramadhan & musim raya kan?? Tak salah.. jual la selagi boleh jual. Tapi yang jadi pelik & kelakar juga rasa memalukan apabila.......


Tapi yang kelakar ni cara marketing depa.. Bukan la nak mengata di bulan ramadhan ni TAPI Barangsiapa membeli biskut raya zain saidin & che ta paling banyak akan dapat invitation ke majlis perkahwinan depa nanti. Memang rasa kelakar sangat cara dorang nak lariskan biskut raya dorang tu. Kalau ya pun nak untung lebih.. Guna la strategi lain yang lebih mulia & bijaksana.

Kalau nak untung sangat apakata che ta & zain buat je tiket untuk peminat attend wedding korang lepas tu jual. Mesti wedding of the year Uolls. Untung pun dapat. Boleh buat bajet pi honeymoon kat obersi. Amacam cadangan den ni che ta & zain?? Ok tak?? Konsep dia lebih kurang nak untung lebih jugak la.. kekekekeke

Wahai para retis kat luar sana.. kalau nak invite peminat ke wedding sebagai menghargai mereka menyokong anda selama ni tak payah la umpan depa supaya berabis untuk hangpa. Sepatutnya hangpa tu sesekali bagi la rewards sikit kat depa.. Ni nak ajak makan kenduri pun macam nak tengok konsert kena bayar mahal mahal. Nak lariskan peniagaan pun guna la cara yang tak memalukan diri sendiri sangat & nampak sangat nak pergunakan peminat untuk lariskan jualan. Jangan anggap yang bernama peminat ni ni macam lubuk duit korang sangat sampai nak jemput makan kenduri pun korang nak depa keluar modal dulu.



antara komen berkenaan isu che ta & zain saidin jual biskut raya


** Dok berfacebook, bertwitter sampai bosan & nak cari sesuatu yang baru. try ni.. Sambil online sambil share iklan sambil dapat duit. Jom sign up sekarang. Free je kat sini >> CARI DUIT KOPI SAMBIL ONLINE

8 comments:

  1. Ish..... Nampak sgt x ikhlas....

    ReplyDelete
  2. strategi tak berapa bijak... jangan lah anggap peminat ni sebegitu sampainya....

    ReplyDelete
  3. boleh pulak kan mcm tu. ape la nak jadi

    ReplyDelete
  4. kalau ye pon nak berniaga, jgn la desperate sgt smpi mcm tu. =__=

    ReplyDelete
  5. kalau ye pon nak berniaga, jgn la desperate sgt smpi mcm tu. =__=

    ReplyDelete
  6. momoy ada baca semlm. agak terkejut juga la. nampak macam tak ikhlas pula berniaga . maaf ye che ta.

    dear sis lekat lekit
    jemput singgah blogshop momoy
    ada jual lulur dan produk spa yg disupply ke spa. lebih murah dan jimat

    http://www.d-homespa.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. Salam Mummy Lala..

    hihi..suka dgn caption abg nara tu..

    "teknik pemasaran baru yg unik"

    kerrrrr...? :p

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!