WARUNG KAT BATU PAHAT CAJ RM45 UNTUK 3 GELAS AIR

2.7.13 Suria Lekatlekit 7 Comments

Ni kes tacing tak tentu pasal la ni. Yelah.. yang ko charge tu petugas TNB bukan tokei besar TNB. Depa hanya menjalankan tugas & makan gaji saja. Kau fikir kau charge harga air depa sampai melampau macam tu TNB akan rasa bersalah & datang minta maaf & sambung balik belakalan elektrik kat warung kau ker??

Yang salah kau wahai tokei warung.. sapa suruh tak bayar bill tapi apasal la kau lepas  geram kat petugas TNB tu?? Kau pikir depa datang potong elektrik warung kau lepas tu depa balik umah terus jadi jutawan ker?? Depa pun kerja makan gaji.. Takde kerja jangankan mampu nak minum air kat warung kau.. nak minum air masak kat umah sendiri pun belum tentu mampu.

Kau charge dorang sampai RM45 untuk 3 gelas air kau fikir Allah akan memberkati rezeki kau ker?? dah tahap makan riba tu. Macam mana la bisnes nak maju kalau guna elektrik tak nak bayar lepas tu caj pelanggan dengan harga melampau semata2 sakit hati.

Untuk artikel penuh clik kat sini >> Tiga gelas air RM45

Taknak cakap banyak2 dalam blog melekit ni.. Moral of the story, pandai guna pandai bayar. Makan riba haram.. maka dalam RM45 duit petugas TNB tu yang kau makan.. ada rezeki haram kat situ.

P/S : Warung je kot.. eklusif sangat ke sampai caj rega sampai camtu.


** Offer Raya!! Kereta baru ada rebat downpayment & 6 bulan percuma >> Kereta Raya <<

** Untuk yang suka makan coklat, kena tengok >> Yang Suka Coklat Jer <<

** Cari teksi tambang murah kat sini >> Teksi Tambang Murah <<

** Untuk yang suka jalan2 cari makan >> Semua Pasal Makan <<

  ** Dok berfacebook, bertwitter sampai bosan & nak cari sesuatu yang baru. try ni.. Sambil online sambil share iklan sambil dapat duit. Jom sign up sekarang. Free je kat sini >> CARI DUIT KOPI SAMBIL ONLINE

7 comments:

  1. haisshh..macam2 hal dalam duni ni....

    ReplyDelete
  2. bodohnya peniaga gini..patutla duit elektrik pun tak mampu bayar..hati busuk rupanya..

    ReplyDelete
  3. sakit ati nau le tu..tp da ko tak byr org ptg la

    ReplyDelete
  4. hahaha..macam2 ragam orang ni..

    ReplyDelete
  5. Salam Mummy Lala..

    hhuuu..sungguh tidak bermoral itu tokey kedai..

    ReplyDelete
  6. bengong sungguh tokey warung tuh...mental ke hapo ko nih ??

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!