MAKCIK TAKUT LEMBU KORBAN TAK KENAL DIA KAT PADANG MASYAR

14.10.13 Suria Lekatlekit 2 Comments

Betul ke boleh berlaku kes haiwan yang kita korbankan tak kenal kita kat padang masyar? Wajib ke kita kena berkenal kenalan dulu dengan haiwan yang bakal kita korban tu? Bunyi macam kelakar kan?? Tapi memang berlaku tau..

Tak tau la den nak gelak ke nangis bila terbaca cerita pendek pasal sorang makcik ni yang katanya lama tercangak depan lembu yang bakal di korbankan esok. Bila di tanya seorang hamba Allah ni kenapa makcik lama dok tenung lembu tu jawabnya... Korang baca sendiri cerita & jawapan makcik ni kat bawah..

Sumber Fb Ustaz Kazim Elias

Kan?? Tak baik tau percaya benda2 yang karut marut ni. Tak pasal2 termelakukan perkara yang khurafat. Sapa la yang ajar makcik ni berkenalan dengan lembu korban supaya dia kenal tuan korbannya di padang masyar.. Aduhai makcik. Takpe la makcik.. semua orang buat silap. At least dari kesilapan kita belajar & dari kesilapan kita mungkin orang lain pun boleh belajar juga.

Apapun selamat hari raya korban maaf zahir & batin. Jangan anda terkorban dalam keghairahan menyambut raya sudah la yer.

** Dok berfacebook, bertwitter sampai bosan & nak cari sesuatu yang baru. try ni.. Sambil online sambil share iklan sambil dapat duit. Jom sign up sekarang. Free je kat sini >> CARI DUIT KOPI SAMBIL ONLINE

2 comments:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!