PENYEBAR GAMBAR 8 BUDAK SUSPEK ROGOL BAKAL DI SAMAN

5.10.13 Suria Lekatlekit 8 Comments

Mesti korang ingat lagi kan kes sorang budak perempuan 12 tahun yang mula2 keluar paper kononnya dia sanggup tipu family dia untuk keluar layan nafsu 8 budak lelaki kat surau padahal cerita sebenarnya budak tu di paksa layan 8 budak lelaki kat sebuah rumah kosong.. selepas selesai di rogol dia singgah kat surau berdekatan untuk cuci pakaian dia. Kesian kan.. dah la kena rogol kena tuduh pulak bukan2. Sepatutnya keluarga budak perempuan ni boleh saman malu pihak akhbar yang sebarkan cerita fitnah macam tu.


Tapi tak dengar pun pihak budak perempuan tu nak saman.. Alih2 yang dengar nak saman keluarga 8 budak lelaki suspek rogol budak perempuan tu sebab gambar anak mereka dah tersebar kat internet & akhbar katanya sedangkan kesemua suspek masih dalam siasatan & perbicaraan belum pun di jalankan. Nak saman malu kononnya mengaibkan maruah keluarga mereka.

Sumber Sinar Harian

Betul la tu.. baru suspek kan.. Belum terbukti bersalah. Tindakkan menyebarkan gambar2 mereka memang la bagi kesan pada keluarga2 suspek. Tapi kalau betul suspek2 tu buat.. lambat laung orang akan tahu jugak. Sama je dapat malu. Beza malu sekarang & malu akan datang. Den tak pertikaikan pasal saman malu tu.. Tapi bagi den perbuatan budak2 tu dah pun memalukan keluarga masing2. Tapi salah mereka2 yang menyebar gambar budak2 tu sebelum di buktikan bersalah oleh mahkamah pun tetap jugak salah. Jadi masing2 ada kesalahan masing2 jadi masing2 tanggunglah yer... Samada suspek rogol mahupun yang sebar muka suspek2 rogol tu.

Nak buat apa pun kalau fikir guna akal.. fikir banyak kali sikit sebelum clik publish @ post Insya Allah.. tindakkan kita tak memudaratkan diri sangat. Jadi sama2 la kita beringat termasuk diri sendiri. Jangan rating di kejar.. sakit yang dapat sudah.

Dok berfacebook, bertwitter sampai bosan & nak cari sesuatu yang baru. try ni.. Sambil online sambil share iklan sambil dapat duit. Jom sign up sekarang. Free je kat sini >> CARI DUIT KOPI SAMBIL ONLINE

8 comments:

  1. entah ape2 je mereka nie..kesian budak perempuan tu...

    ReplyDelete
  2. maaflah kasar.tapi seriuss mmg sy nk kata BODOH parent diorg ni!!!! sakit pulak hati ni.. sah2 budak perempuan tu yg perlu d fikirkan masa depan, mereka pulak yg nk saman malu..inilah kalau family yang asyik nak menangkan anak2 walaupn tau anak2 tu salah.masih nak backup..mkin lah anak2 tu naik kepala.kalau anak2 tu x salah, xkan adanya gambar tu..

    ReplyDelete
  3. Apa yg boleh kita nampak masalah anak remaja kini kian parah.. itu baru 12 tahun, terkejut dengar kt berita tv..lepastu kluar pulak kt paper cerita lain..

    ReplyDelete
  4. kalau ikut undang2 memang tak boleh siarkan pesalah kanak-kanak

    ni lah dia bahana manjakan anak. anak dh buat salah pun nak bela lagi

    ReplyDelete
  5. susah nk ckp. hurm. semoga ada jln yg terbaik buat kedua dua belah pihak.

    ReplyDelete
  6. macam-macam. singgah sini melawat shbt lama. Sihat? :D

    ReplyDelete
  7. anak da rogol org...
    pastu nk saman org yang paparkan gambar??
    tau malu bila anak da rogol anak dara orang tak malu lak ?
    dunia dunia...

    http://abgdude.com/blog/2013/10/04/header-kini-bertukar/

    ReplyDelete
  8. Aku doa kena kat anak lelaki kau pulak kau tahu menangis dan malu tak anak kau di tuduh kat betina pelacur tu

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!