PELAKON WAN MAIMUNAH BAKAL KAHWIN SUAMI ORANG

11.12.13 Suria Lekatlekit 11 Comments

Walau usia dah cecah 60an.. pelakon wan maimunah tetap di pertemukan jodoh setelah lama hidup sebagai ibu tunggal. Alhamdulillah.. Jodoh pertemuan ajal & maut di tangan Allah kan.. cuma yang tak berapa best dengar bila bakal suami beliau itu adalah suami kepada wanita lain.


Dalam usia 60an.. memilih hidup bermadu. Sebelah pihak isteri pertama tu tak tau la rela atau terpaksa, kan?? Rasa macam tak best pulak.. dalam usia2 emas macam tu kebanyakkan orang memilih untuk hidup selesa, beribadah & berehat dah... Apapun kita fikir positif yer. Maybe perkahwinan tu di izinkan & dengan kerelaan pihak yang pertama.


Moga Jodoh yang di pilih tu jodoh yang terbaik untuk Untie Wan Maimunah. Semoga perkahwinan yang bakal di langsungkan itu adalah yang terbaik buat semua pihak. Hope takde mana2 hati terluka dengan perkahwinan mereka nanti. Kang timbul pulak masalah lain pun tak elok jugak. Yelah dalam umur emas macam tu rasanya dah tak sesuai nak fikir masalah2 macam ni, kan??

Tarikh: 14 Disember 2013
Pelakon Wan Maimunah telah selamat diijabkabulkan bersama seorang usahawan, Makpol Saimon, 53, dengan mas kahwin membimbing ke jalan yang diredhai Allah di Tropical Inn, Johor bahru kira-kira jam 8.20 malam, semalam.



** Dok berfacebook, bertwitter sampai bosan & nak cari sesuatu yang baru. try ni.. Sambil online sambil share iklan sambil dapat duit. Jom sign up sekarang. Free je kat sini >> CARI DUIT KOPI SAMBIL ONLINE

11 comments:

  1. amboi.ada hati lagi tu kan.ingat kan nk buat amal ibadah je.hehehe.

    ReplyDelete
  2. kita doakan yang terbaik buat beliau ye...semoga beliau memperolehi kebahagiaan...

    ReplyDelete
  3. mula ingatkan yg dalam gambar tulah orgnya, terkejut jugak sebab statement tak mahu dedahkan bakal suami. Tapi akak pernah jumpa dan kenal sekejap dengan Kak Wan, dia seorang yg sangat baik hati walaupun kita nampak dia bengis dalam drama. Tapi utk bermadu, sebaik manapun bakal madu kita hati tetap tercalar, betul tak?

    ReplyDelete
  4. Perkahwinan pun satu ibadat juga..lagi banyak dapat pahala kalau betul caranya..tahniah dan harap suaminya dapat membimbing dengan lebih baik.

    ReplyDelete
  5. betul tu kak Seri Kandi.. proses nak terima madu tu bukan semanis madu & bukan semudah ABC.. kebanyakkan orang terpaksa rela & redha dalam menerima madu ni.. Mana2 wanita pun akan tercuit jugak hati dia kalau suami minta izin nak kawen lain.. mustahil langsung takde rasa terluka walau sedikit

    ReplyDelete
  6. mcm mana la penerimaan isteri pertama n keluarga diorg ye..

    ReplyDelete
  7. Semua nya dah takdirkan dan tertulis sejak azali..siapa kita nak menidakkan hukum Allah...kun fa ya kun...hikmah di sebalik bermadu tak siapa yg tahu...wallahhualam

    ReplyDelete
  8. bermadu...takdir yg tertulis sejak azali mungkin ada hikmah yg kita tak tahu...wallahualam

    ReplyDelete
  9. Mmg phit hdup bermadu..tp sape tau hkmah d sbaliknye.moga suami nya dpt mmbimbing k wan spt mne yg d ingini oleh k wan.doa yg baik2 tuk couple ni.

    ReplyDelete
  10. betul2 saya fikir yang tu gambar suami dia,patutla saya heran haritu tengok langsung tak sama dengan gambar.dan haritu pergi makan kat plaza larkin baru tau yang wan maimunah ni kawen dengan tokey kacang pool haji ni.nampak dia jugak kat situ,nak ambik gambo cam segan pulak

    ReplyDelete
  11. mas kahwin membimbing ke jalan yang diredhai Allah?? Wei bior betul. Dulu member aku buat bisnes dgn haji ni...agreement dia agreement tepuk alquran. Last last kelaut gak. Haji ni guna agama pandai

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!