PENGAKUAN BEKAS PENGEDAR PRODUK COLLAGEN PLUS VITAMIN E, BAHAYA UNTUK KULIT

13.2.14 Suria Lekatlekit 115 Comments

Semalam terbaca satu status berkenaan produk ni yang tak selamat tapi tak tahu sejauh mana betulnya gosip tu so aku pun nasihatkan la seorang adik juga pengedar produk CPVE ni supaya siasat betul2 gosip tu & ambil langkah berjaga jaga. Kalau terbukti selamat, sediakan bukti sekiranya soal keselamatan tu di pertikaikan.

Hari ni terbaca kat satu blog bekas pengedar juga pengguna krim CPVE ni walau hanya 4 hari tapi kesannya agak menakutkan. Kulit dia yang dulunya tak bermasalah.. lepas 4 hari penggunaan produk CPVE ni keluar jerawat bernanah.

Ni gambar aku ambil dari blog tuan punya testimoni produk ni. Kalau korang nak baca cerita penuh pengalaman ngeri dia guna produk CPVE ni korang boleh baca kat Sinar Raudah

Aku bukan pengguna produk ni.. Terus terang aku sekarang memang tak berapa berani nak cuba produk2 yang di jual secara online. Memang aku ragui keselamatan produk2 yang banyak di jual secara online ni. So, aku ambil keputusan guna je produk2 yang ada jual kat farmasi, guardian, watson & kawasan2 sewaktu dengannya yang aku yakin dengan tahap keselamatan & kehalalannya.

Nasihat aku pada mereka yang obses sangat dengan produk kecantikkan yang di jual secara online ni.. Please periksa betul2 status KKM, Halal & sebagainya sebelum menggunakan.Kadang2.. depa ni letak je logo KKM & halal padahal tak pernah apply pun. Tu yang jenis menipu yang terang2 memang tak pernah apply pun ada pun still orang berani guna. Bukan kata produk yang takde kelulusan KKM & Halal Jakim ni tak selamat & tak halal tapi sebagai pengguna kita ni bukan pakar sangat nak memahami ingredient produk tu nak2 lagi dalam bahasa saintifik ni.. Kalau dorang tipu bahan2 yang di gunakan pun kita tak tahu, ye dak?? So, kita terpaksa bergantung pada pengesahan dari KKM & halal Jakim je la untuk pastikan produk tu selamat & halal. Tapi terpulang la kalau yang berani ambil risiko.. silakan. Tubuh badan anda, hak anda.. tak gitu??

So, pada pengedar mahupun pengguna aku tak kata produk CPVE ni di sahkan tak selamat yer.. cuma aku share pengalaman bekas pengedar & pengguna produk ni je. Terpulang pada korang untuk membuat penilaian. Kalau korang rasa ok teruskan la. Sebab risiko masing2 tanggung.

Ni aku ambil pengakuan dari pengguna CPVE yang komen kat wall FB aku sendiri.
Ni pengakuan dari kawan sekolah aku. Dia ni memang kulit takde masalah & memang comel orang dia

Ni hasil siasatan aku dengan en google. Antara blogger2 yang kongsi pengalaman ngeri mereka selepas guna produk CPVE

P/s : Entri ni tak berniat nak tutup periuk nasi sapa2. Aku sendiri pun tak tahu sejauh mana sambutan orang ramai pada produk ni. Aku sekadar berkongsi sesuatu yang mungkin boleh membantu orang lain. Sekiranya produk ni memang selamat & ada bukti2 yang mengesahkan ia selamat di gunakan.. kalau mana2 pengedar nak aku sebarkan pun boleh. Asalkan ada bukti yang boleh di percayai bukan cakap2 mulut ke mulut je


Yang menarik

Jom cuci mata dress peplum cecantik untuk anak anak kat sini. Di Jamin murah & mampu beli. Hanya RM12 je sepang

115 comments:

  1. tu la..dulu akak hampir nak beli sebab murah..baca kat blog Amy tadi rasa nasib baik la tak jadi beli.Amy ni tak kan tipu punye.akak tau dia cemana.dia jual barang,tak bagus memang dia tak kan syorkan pada orang...Jadi harap jangan ada la yang cakap dia nak kacau bisnes orang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sy pkai , alhamdulillah, tkde ap2 mslah. Mgkin sstgah produk yg tk ngam dgn klit muka kte bg effct yg truk. Depend pd klit yg mggunanya. So far, sy gne tkde mslah n klit sy yg sblum ni pn mkin plih n jrwat/jrgat pd muka pn dh tkde mlah mkin cerah.

      Delete
    2. sebab awak tak pakai lama lagi,cuna lah pakai lelama then tengok kesan dia.i pun pengguna ni juga memula memang lawa lah tayah cakap putih cam snowhite dah rasa seronok memula then dah masuk 3bulan pakai heh tayah cakap memula pipi seketul then dua ketul tiga ketul kat pipi saja lepastu kulit nipis.menyesal kemudian hari fikirkan terpulang awak lah nak dengar ke tak kita bgthu apa yg kita dh kena

      Delete
    3. Sy pakai da setahun lebih Alhamdulillah takde pape, maybe ikot keserasian kulit. And kalau nk beli make sure yg original, kdg ada seller yg jual terlalu murah jgn la beli maybe tirua. :D

      Delete
    4. ye ker tapi takut gak mahal tapi tak berkualiti

      Delete
  2. saya tulis apa ye semalam...tak berapa nak ingat...hehe
    ooo...adik saya kata jangan pakai dulu
    sebab ada benda yang diragui dalam produk tu...kan benda ni populor
    KKM tengan buat test pada produk tu...

    tapi mungkin ikut keserasian mukalah
    ramai orang pakai, cantik aje muka diorang

    ReplyDelete
  3. salam mami lala..

    huhu..itula sbb cma tak suka beli produk utk muka yg on9..rela pakai safi tu jer..c
    cma dpt tahu ni pun dari blogger amy sebelum ni..
    kesian pengguna yg dah pakai tu..

    ReplyDelete
  4. salam . asalnya saya nk beli bedak sejuk je tpi ada plak yg syorkan produk CPVE so beli la .. si individu ni bgtau muka dia xde jrawat n kulit cntik bila pkai produk ni .. saya xkesa muka cntik ke x asalkn xde jrawat .. bru pkai 4jam je muka da rasa pnas mcm trbakar then ada gatal2 kt leher .. hti mcm tak sedap sbb krim malam dia pelik sangat bila google hamek kau .. ada yg cakap klau pkai muka rasa mcm trbakar means tu produk xori cnfirm lpastu klua jrawat gangster .. tp ori ke x bhn2 nya ttap bahaya , side effect byk tu . xnk amek risiko trus cuci muka .. nasib baik ada beli bedak sejuk , hah tepek jela hilangkn pnas . alhamdulillah tuhan nk gerakkn hati .. saya komen ats pngalam sndri .. good info !

    ReplyDelete
  5. ooo..alhmdulillah sye pki ok..kulit muke lbih licin n segala jeragat hilang..family n friends pon ad tegur..katenye kulit sye nmpk lbih sihat n licin dr dlu...sblum nie sgale produk sye prnh cube..tp semuanye x brhsil..tp alhmdulillah stlh gne collagen plus vit e kulit dh ok..

    ReplyDelete
    Replies
    1. maybe yg tiruan kot bg kesan buruk tu...kwn2 sy pakai pn ok je.depends pd individu rasanya.

      Delete
    2. Saya pun pakai ok. Family sy semua guna produk ni. Murah sbb tak ada buat marketing kat tv.

      Delete
    3. Sya kulit muka sgt snstif kbykkn produk xserasi than kena ref doktor amik ubat..krim mlm safi pn pnah try tp bila pki muka nek merah2.. bila guna cologen e plus alhmdulilah ok xdk mgelupas teruk, mglupas pn xprsan lgsg.. hbby n my sis pn guna alhmdulilah ok dh dkt setahun guna... klu stop xtahu nk gna produk apa...

      Delete
    4. Sy pakai produk tu mmg cantik...kulit licin glowing habes...tp nanti naik jerawat...biler kene panas muke jd merah pedih...biler simpan krim ni lame sikit then nak gune balik...muke terus naik bintik2 merah...

      Delete
    5. sy baru smlm beli colegen vit e plus...nseb baik x pkai.. trs sy pulng balik sb sy bce dlm blog snarai bahan yg beracun dan ade mercuri didalm produk colegen vit e ni.. sb tu bile owg pkai cepat dpt hasil dlm brapa ari..tu dsebabkn ade bhan mercuri berbhya...dan bile stopkn memakai akn timbul byk jerawat dan kulit muka abes rosak ..dan sgt bhya....jaga2 yer kwan2...

      Delete
    6. sy da taw produk ni ade bhan mercuri berbhya...sb tu bile pkai muka cpat dpt kesan....tp sgt berbhya...be careful yer

      Delete
    7. http://kosmetikmurah-ana.blogspot.com/2013/10/collegen-plus-vit-3.html?m=1 Maybe kita semua boleh rujuk/baca Details about this product from the link above... Mulanya..ragu2 juga nak pakai...now tgh pakai...try jak laa dulu..

      Delete
  6. adik saya pun bekas pengguna produk ni.Yes! betul mula2 pakai memang kulit dia cantik licin & cerah.. tak di nafikan. tapi selepas semua kecantikkan tu, timbul masalah jerawat yang banyak. Kalau Nurul Nazihah rasa ok & confident nak teruskan.. takpe. Tapi yelah.. produk takde KKM ni risiko dia tinggi. kita tak tahu ingredient dalam produk tu selamat atau tak untuk jangka masa akan datang.

    ReplyDelete
  7. jom amalkan set kesihatan kulit shaklee. dh stahun sy gunakan mmg bgus n bkesan. rawat dari dalm lagi bagus drpd guna sebarangan produk luaran. contact sy dtalian 017-9717008 utk maklumat lanjut

    ReplyDelete
    Replies
    1. Go to h**l!! Xyah nk wat sale kat sini! Org nk cari information je..

      Delete
    2. ehem, tak payah nak mencarut kat sini boleh tak?just speak nicely.you're such uneducated person

      Delete
    3. biala dia nk promote ke apa. rezeki masing2 yg dok carut bagai npe?? npk sgt rendah iq & atitude

      Delete
  8. dalam produk ni ada merkuri. Sebab tu benda ni bahaya. Saya pun dah buang produk ni. ^_^

    ReplyDelete
  9. Salam...sy check chemical and physical properties utk produk kosmetik yg ade merkuri tp differ from properties krim mlm die la syg.. yg naik jerawat and panas tu maybe sbb xngam atau pun yg fake punye..skrg die da ade hologram sticker.. sy pakai alhamdulillah ok.. da 3 bln.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. syg dh pkai hmpir 10bulan..alhamdulillah kulit muka sy ok..xda masalah..jerawat priod yg naik sbji bila sy sapu krim ni 2,3 ari jrwat tu mngecut dn hilang

      Delete
    2. Tulah pla, kan dia ada hologram sticker. tp still byk org pertikaikan bnda ni ada chemical yg bhya, sy pkai dulu setahun. alhamdulillah muka sy ok, tpi sjk tahu ramai org suru bhnti pkai, sy pun bhnti pakainya. huhuhu. produk ni ada kelulusan kkm x ?

      Delete
  10. benda ni mmg bahaya. pakai 2,3 bulan kulit cntik. after dat muka naik jerawat mcm ciken pox. mohon la jgn terpedaya. nnt diri yg merana. skrg kulit sye da rosak habes da. =( 3 bln pertama tu cntik la.. lepas tu tanggung sendiri..

    ReplyDelete
    Replies
    1. setuju sgt. dulu muka sy mmg xde jrawat nk suka2 tumbuh mlaenkan masa period. now melambak2. siap ada jeragat lagi. malu xyah ckp lah..memang menyesal sgt.

      Delete
    2. samaaaaaaaaa aaaaaaaa kitaaaaaaa hahahahha padan muka kan,, skrg pakai jannalawwa.. jannalawwa la byk tolong i afta nitemare ni. smpi skrg tak berani tuka. stick je dgn jannalawwa. huhuhu

      Delete
    3. huhu i pun masa ni juga sekarang baru tengah mencuba jannalawwa

      Delete
  11. Sye pkai cpve ni.. tp alhamdulillah xde efek ape2.. cume tu laa bile stop pkai.. muke trus kusam.. jdi cpat glap.. bile pkai blik.. ok blik... putih gebus.. ape pon ta bley..

    ReplyDelete
  12. Sye pon pkai produk ni jugak.. tp tu laa bile stop pkai muke jdi cpt gelap.. kusam blik..

    ReplyDelete
  13. Sya gna cpve juga.ksannya memang bgus jika guna yg ori. Kwn sya pnh bli yg fake. Memng lain dr ori. Krim mlm nmpk lbh glap. Krim siang nmpk sgt bmnyak. Warna bkas krim juga pudar dr iri n dia gna pun tumbh jrawat. Bla gna yg ori trus ok. Kulit mkn licin n putih.

    ReplyDelete
  14. Assalamualaikum .. Sya ada pakai produk CPVE dah 2 bulan sya pakai Alhamdulillah tak ada masaalah kat muka sya jerawat n bintik2 hitam pun semakin hari semakin kurang sya dah mcm2 produk pakai tapi makin naik kat jerawat Alhamdulillah pakai produk ni dah tak ada jerawat,sya ada baca pasal produk ni yg mcm2 dah terjadi kalau dari mula mmg dah buat mslah tu mmg tak sesua kat muka tapi kalau ok dari awal insyaallah semua ok ...

    ReplyDelete
  15. betol ke?? sy pkai ok je.. Alhamdulillah...xde pape mslh... mngkin yg die pkai tu yg x ori kot.. skrg kn byk produk yg x ori...so.. kne hati2

    ReplyDelete
    Replies
    1. my sis got this cream from INDON supplier. supplier tu mentioned, if you pregnant PLEASE STOP WEAR THIS PRODUCT. LATER YOUR ANAK WILL CACAT. SOOOOO.???? YOU NAK CAKAP APA?

      Delete
    2. kecoh lahai. Stop jela guna if pregnant.

      Delete
    3. cream ni brgantung kpada jnis kulit masing2. kalau yg pregnant tu better xperlu pakai..tpi kkk sya tgh pregnant pkai ok je. so xperlu lh nk kecoh2 ye hak masing2 nk pakai ke tidak. tq

      Delete
    4. She can say whatever she wants to...it worked for her and she is just stating her opinion,why are you so angry? Dapat Dari supplier mana pun kalau fake fake jugak...btw betulkan English tu dulu,sakit mata tengok

      Delete
    5. Adohhh. Susah sgt g hantr lab je la ngokk.. tgk kandungn dy.. ade merkuri!!.. lepas tu g jumpe dokter tnye bhya merkuri tu.. sedihh..

      Delete
    6. You suck! Hantar lab lah.. bru thu.. dh over excited kulit cantik.. org nk tlg je.. nti malu kene kanser akibat mendakan merkuri dlm salur darah..

      Delete
    7. alamak yang mencaruy carut ni tak payah acah sini ah woi memasing punya pendapat yg takleh dengar terima duduk diam lah kecoh kecoh lak bahlul

      Delete
  16. Alhamdulillah sy guna ok.. Better kalo nk beli produk cmni, jgn beli secara online..dan pergi ke kedai produk kecantikan yang dah biasa untuk elakkan yang fake punya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye..alhamdulillah..sy pki dh 6bln..sblm gna cpve ni..sy ade pki 1 product sabun scraub daily..bli kt kdi gunting rambut yg wt servs cuci muka..muka sy jd pns n mengelupas teruk..sy try cpve ni..dlm seminggu..dh ok..brbanding dgn product lain..xde effect dgn kulit muka sy yg mse tu menglupas..skrg jeragat dh berkurang..jerawat pla timbul mse period je..

      Delete
    2. Saya dah pakai produk ni hampir setahun. So, depands on your face lah. So far, muka ni memang okey. I think, kalau beli produk mahal sekali pun, then u stop dari memakainya memang naik balik lah jerawatnya.

      Delete
  17. hurmm.. sy pon pakai ok gak.. dri kusam dh flawless dh msok set kedua.. penah stop seminggu pastu pakai smula n xde kesan ngatif.. pape pon bile dgr ade kndungn merkuri plus dh dihrmkn di indon bile abes stok last sy ni trus stop kot. mgkin ikot kesesuaian kulit seseorg sbb pmakanan dan aktiviti serta jnis darah kte berlainan.

    ReplyDelete
  18. Assalamualaikum,, hurm sy pakai pon oke je dri kusam trus ke flawless skg dh msok set kedua.. mgkin kite berbeza dri segi jnis kulit, pemakanan dan aktiviti harian. mane yg x sesuai tu harus stop utk elak lebih teruk. sy penah stop seminggu tp muke x brubah pape n smbung blek pakai.. tp ade gk dgr kndungannye ad merkuri, n dh dihramkn di indon, mgkin abes je stok xpkai lg kot, huhu..

    ReplyDelete
  19. saya pakai dah 3 bulan, cantik meletop
    sangat muka flaws pinkish sgt kan, tp sekarang ni muka naik gatal berjerawat
    yang ta ada effect lagi tu y'alls tunggu nnt dah berusia sikit. boleh menyebabkan cancer pada muka
    bertindak dahulu sebelum terlambat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. i dah kena dahhh wahahaha mcm gila nak sembuhkan balik muka haha. jangan ckp ahh kekwan sume ckp. asal muka you ni hahahaha. rasa nak sepak sepak je krim tu humban masuk lombong hahaha.. sakit sungguh hati kita

      Delete
  20. saya pkai ok je.. ikut org jugak la kann.. dlu pkai rzac , sabun natasya dan R&Z punya produk pn.. muka mengelupas gila muka merah .. siap pedih lg.. bila tgl muka jd kusam.....produk malaysia tue rasa ada kkm tak???... 1 set rm 60 kot bukan murah sgt pn... vit e plus nie.. x de pn mengelupas.. x pn pedih.. walaupn x pkai hari2 muka x kusam pn... walaupn harga murah x de kkm.. tp effect nak dpt kulit cantik te.. mkn masa kot.. saya pkai dekat 2 bulan.. bru hilang parut n cerah... cam mana pulak iklan kat radio tv sekarg yg putih dlm masa 3 ari... produk tue mengandungi mercury jugak ke?? sbb gila dlm masa 3 ari da boleh putih berserii.... lpas pulak masuk tb radio.. sbb apa. harga mahall... vit e plus murah... serius ek nak bg tau.. produk TABITA lg hebat... guna lg teruk.. pakai pedih2.. tp x de kecoh pn.. sebb produk dia mahall kan.. budak indon sendiri ckp tabita tue lg bnyak bahan kimia.. sebb TABITA pn dr indon.. ada KKM ke????.. bkn nak kecoh.. x penah terpikir ke.. bukan semua benda kita guna serasi ngan kita ......

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Anon.. pasal produk rzac tu produk tu dah lama rasanya. Memang produk pelupasan tapi tak sure la dia ada kkm ke tak rasanya tak kot... Pasal pridk natasya.. ada cream dia tak silap yg mana di sahkan tak selamat.. Bab tabita tu awak ni komen tak buat research kot sedang kontroversi produk tabita tak selamat terlebih dahulu menjadi isu sebelum kontroversi produk vit e + collagen ni... kalau rajin sila semak entri blog saya ni. ada saya tulis pasal produk tabita tu. Apapun kalau rasa selamat teruskan la guna.. sebab muka anda hak anda. cantik buruk kesannya hanya pada anda yang guna. kat sini saya tak menegah atau menyuruh.

      Delete
    2. Produk tabita tu cuba la pegi indon cari..xde dah jual sbb kandungan bahaya..kt malaysia je org hegeh2 nk jual n beli~ hehe

      Delete
    3. Krim tabita same bradik je ngn cpve.. toner tabita ade hidrokuinon.. wow.. hantar lab lah sng.. byr skit je..

      Delete
  21. Contohnye produk ape je ??

    ReplyDelete
  22. Merkuri2 ni sabun or krim nya??

    ReplyDelete
  23. alhamdulillah.... dah hmpir 4bln guna,dan 3 bln jual set cpve ni.. ok jer.... ader hologram.... n ahu nk kesan yg ori or fake.... suma tegur muka sy licin, bila make up pn nmpak natural.... customer pn xder lg yg komplen negatif so far..... ape pn, make sure beli yg ori...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macam rupa yang ori ye? Mohon share pic hologram dia? emailkan ke veronica.alexjok@outlook.com

      Delete
    2. Ye dah 4 tahun sy guna, dan skrang dah menjual nya dah 2 tahun 6 bulan. Alhamdulillah muka sy xde masalah, n cust sy pon ber puas hati

      Delete
  24. Pastikan ori baru beli n pki..sy dh guna cpve ni hampir 4bln..xde ape fake seperti yg di utarakn..banyakkn minum air..malah jeragat pun makin berkurang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau betul2 selamat, kenapa org tu pesan, kalau pregnant please stop.. nanti baby cacat? supplier i tu amik stock dari indon. dia mmg rajen ke indon n berbulan i pakai. memang kulit cantik laaa i tell you.. ORIGINAL OHKAYYYYYY~~~~ DON'T SAY ME USE THE FAKE ONE YA. SAME INGREDIENTS, SAME SUPPLIER, SAME BRAND AND BLA BLA BLA. you stop for few days see. paling kurang 2 weeks la. see your face what happen.. i experienced it. and never to use it again. hate cpve damn much.

      Delete
    2. Apelh org kt atas nih, nk mencarut je keje... english dh lh x btol -_-
      Aku buknnyer nk sokong cpve nih tp klau dh benci sgt kt produk tu, perlu ke nk sebut semue prkataan x elok? Tringin sgt ke nk jatuhkn maruah sendri.
      Hei (trpakse ckp ksr skit), aku umyr bru 12 thon, tp aku ckp reti gune akal lh. Kau nk kate aku membebel cm org tue? Sekurg2 nye aku xmcm korg!
      Mmg ape yg aku tlis ni lr dr tajok smpai ade yg sroh go to hell lh sgt. Kau tlis 'h**l', jd kau taulh yg prkataan tu x elok. Tp kau tlis gk bende tu. Xpyhlh nk maki sesape. Cube diam je, aman skit dunia. Seriously, aku malu bile org kate generasi skang kurg ajr.
      • Skati korg lh nk trime ke x tgurn ni. Sorry law trksr bahase. Tp org kene tgor ksr skit, biar masok tlinge. Yg mmg x rase pape tu aku srankn jumpe ustaz. Xpon gi sembahyang taubat.

      Delete
    3. apa benda la budak ni. bila masa la ad HELL tu. ishhh. g sekola belaja dik. bukan bercinta. APTB~~~~~kasik belaja pandai2.. ni tak. adik tak reti baca english ya? kesian. g bukak kamus, or masuk tusyen english class ya. muahciked

      Delete
    4. am awk kena faham sikit pendapat org lain. xpyh nk kecoh2 mak enon kn entry ni. lain org lain effect die. benda ni mungkin trjadi sbb x sesuai gn darah ke ada penyakit lain ke. kita mana tahu. so start frm now hormat sikit apa org nk ckp.insuran sikit mulut tu

      Delete
    5. Untung ape org xsesuai tu.. haaakk tuih.. produk ni ade mercury so what?? Nk gune gune lerr baby.. your face, not mine.. g hantar lab laa aq cdgkn.. ataupun g bli emas tulen.. gosok kt krim tu.. luntur x colour merkuri or mas tu.. tu fakta ok.. tnyr lectural bio or anything else la..

      Delete
    6. hello semua macm ni lah yang pengguna tegar dah sampai 3 4 bulan and bertahun cuba try berhenti tengok cemana.hihi

      Delete
  25. Saya mmg jnis xbjerawat,tp pnah la ngade try pati ibu putih janna lawwa..putih xde,jerawat yg byk..
    Memula pkai,kulit rasa lembut..pastu tumbuh bji2 kecik2 yg xde mata..bila picit2,kua putih2 halus..lama2,jd jerawat siap bnanah..bli online tu..RM75.
    Baru 3 ari pakai cpve..dan jenuh google kebaikan dan keburukannya..
    Yg saya prasan,jerawat2 kecut..mn yg bnanah..seme kua nanah dia..dan kecut bila saya sapu krim siang cpve ni.
    Mungkin ia ikut kesesuaian kulit kita..xleh nk blame produk..sebagai wanita,mmg ati kita ni ngade nk try brg2 yg org kata bgus..
    Mcm tu gak Mary Kay, kwn yg jd agen kata bagus sgt brg2 dia..dahla mahal..tp bila try,cam mgelupas teruk je muka...
    Haaaaa...sapo nk jwb tu..hik hik...
    Tepuk dada tanya selera...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi kenapa kawan i guna jannalawwa okay je awak beli kat shop mana ory ke?haaa atauoun cara pemakaian salah?ataupun detox detox tu nak keluar?

      Delete
  26. Salam.. Sy guna juga cpve ni. Alhamdullilah okey sgt.. Parut 6 tahun pnya hilang kot.Bagi sy yg merah pedih semua ikut kulit dan mybe yg fake. Sgt byk fake smpai kdg2 xdpt bezakan.. Pasal mercury. Cube try test cincin gold korg sumbat dlm krim malam. Kalau xberubah kaler esok nye. Mean xde mercury. Sy buat xturun kaler pon. Sy percaya pd cpve. Consume with emilay terbaik.!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulilah sejak da gne produk ni selama 6 bulan, kulit sy wat mse ni xde apa2 masalah. hrp2 akan berterusan begitu. Kulit nmpak bersih, xperlu nk gne makeup. nk cuci pn senang utk solat. Seblum gne produk ni, sy trtarik pada sorang makcik yg berusia 40an, nmpak kulit dia cntik (tiada apa cacat cela kt kulit dia.. kulit mcm salu pegi facial je). sy berani tya apa produk dia gne dan da brp lama dia gne produk CPVE tu? dia kata dh hampir 3 thn. Sebab tu sy berani beli dan cuba produk CPVE tu. So, sejak tu sy terus beli sendiri darinya. Mudah-mudahan xde masalah lepas ni. MMG TIDAK DINAFIKAN, ada juga yg xsesuai gune produk ni. Ikut kesuaian kulit masing2.

      Delete
    2. Emas tulen shaja.. bukan sadun..

      Delete
  27. Alhamdulillah, satu family saya pakai....ok je setakat ni

    ReplyDelete
  28. Sy dah pakai selama setahun.Alhamdulillah takde ape2 effect.yg tumbuh sgla benda tu maybe beli fake.saya beli ori okay je?mummy saya pun guna.okay je

    ReplyDelete
  29. Alhamdulillah sy dh pkai setahun..ok..kalu nk tau ori x..sy da compare plastik yg tebal tu ori..

    ReplyDelete
  30. Ikut jenis kulit... tpi kat stu kita tahulah yg kulit kita tak sesuai produk tu...so berhenti daripada pakai...Cuba produk lain habis cerita...

    ReplyDelete
  31. Terpanggil jgk nk komen sbb saya dah pakai setahun lebih dan hasil dia alhamdulillah sgt2 saya xberani nk ckp kenapa ade yg dpt kesan xelok maybe kulit dia sensitif atau apa wallahuallam.. Kulit saya dulu rosak sbb pakai RDL dan mmg teruk sgt2 tp pas pakai cpve ni mcm magic saya rasa sbb bila pg pulau aritu kulit saya xde la hangus terbakar pun cuma tan tan je... Rasa yakin jugak la sbb walau panas terik kulit x hangus .. Tp pada yg xleh pakai atau ade efek x elok xpayah la pakai cari la produk yg sesuai kan... Sbb benda ni ikot kesesuaian kulit masing2 .. Mcm safi xsemua org ok dan ade je yg problem makin banyak jerawat sedangkan produk ni kita rasa mcm xbahaya kan?? So atas kulit masing2...

    ReplyDelete
  32. memang tak berani nak amik risiko... huhu.. bahayakan diri je nanti.

    ReplyDelete
  33. dulu..produk ni glamer kat kg kakalin...kunun2 dr kemboja kot....memang tak berani nak try sb kulit kak alin sensitip...hehehehehe

    ReplyDelete
  34. Mane yg ckp da guna 4 bulan 6 bulan setahun 2 tahun sume tu bagusla xde effect kt muka uols..tapi..kene tau jgk..mercury ni kesan die jgka masa panjang..bertahun2..sbb tu bole kene kanser kulit..kbanyakan krim2 yg jual online ni semua amek dkat indon by batch..beli bnyk2 n rebrand..my sister pakai bende ni..i nmpk kt rumah die pakai..bru 4 bulan katenye, mmg putih muka die..so i amek krim tu tgok n did a bit research..u know bile da bnyk sgt rave psl bende ni bahaya kenape nk risk kan kulit n kesihatan sndiri? so i told my sister to stop using, buang semua. I sendiri pegi carikan die skincare yg elok. I told her nak kulit cantik bukn depends kt krim semata pstu terus magically gebus gebas in a short time..takes time kot..apepun ni sekadar pendapat i sj ye, nasib adik i la dpt akk yg overprotective haha..terpulang pd hak masing2~

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul. kesan cepatnya memang nampak cantik. tapi kesan jangka panjang tu la yg menyedihkan kita

      Delete
  35. Okay je saya pakai.. Maybe yang tiruan kot yang bagi effect teruk kat sesetengah orang.. Tapi kan, hari tu saya ada jumpa mud mask cpve ni and tak tahu la boleh pakai ke tak.. Macam tak pernah dengar pulak bab mask tu.. So, sesapa yang jumpa mask cpve ni mohon lah jangan pakai yerr.. Dikhuatiri tak selamat muka korang time pakai benda tu.. Just nak share

    ReplyDelete
  36. Kelakar bce yg ckp tiruan kot yg pkai tuu. .sebelum cpve ni femes aku da pkai daa. .dekat setahun la jugak. .lepas dpt thu bhyenye produk ni,aku pun stop laa. .tadaaa !!!muke aku yg x pena ade masalh jerawat,jerawat teruk !!!muke teruk sgt time tuu. .n for information kat indon kilg cpve ni dda ditutup sebb produk ni sgt bhye. .org mlysia je duk gile beli nk cantik pnye pasal. .cantik sekrg kejap,da stop. .merana la kulit korg dgn jerawat teruk smpai duit keluar lg byk utk pulihkn kulit !xya nk ckp la hologram ke ape. .2 kali aku beli yg ade hologram. .xde isu fake ke x. .produk ni memg bhye !hnya org yg TERLEBIH PANDAI je pkai cpve nii. .sggup pkai nk cantik punye pasal. .da thu cpve ni bhya lg mauh pkai ke ?lg mauh pertahankn "SY PKAI OK JE" "X SEMUA KULIT SESUAI KOT" n blablabla. .JADI BIJAK BKN MEN LANYAK PKAI ASALKN CNTIK. .SY KOMEN BKN NK JATUHKAN SAPE2/NIAT BURUK. .tp bedasarkan pengalaman sendiri dan rakan2. .oh lupe !KWN SY PKAI SMPAI ADE G HOSPITAL JMPE DOCTOR TAU SEBB KULIT JD MAKIN TERBAKAR+JERAWAT YG TERLALU TERUK SEHINGGA MENYEBABKAN KULIT MEREKA ROSAK TERUK. .sekian. .

    ReplyDelete
    Replies
    1. setuju sangat yang ni sebab i pun mangsa gak i beli ada holo tu juga mmg memula je cantik masalah try lah berhenti ke apa ke yang fake punya akan dapat effect contoh harini pakai esok naik kalau yang ory punya mmg takde apa yang berlakang tapi lepas guna jangka yang terlalu lama tunggu dan lihat je.

      Delete
  37. sllunya prduk yg merkuri memang nmpk kesan baik pd mulanya..ia akan mnghakis kulit.bile stop akan nmpk kesan mudarat die

    ReplyDelete
  38. seram tengok! krim ke makan ni? walaupun produk diluluskan KKM & ada dipasaran, kena hati hati jugak dgn bahan kimia yg ada dalam produk2 tu. 90% ada paraben2 tu lagi memudaratkan kulit.

    ReplyDelete
  39. penat baca komen2 mereka..bagus baca ni..kalau tak, saya tak tahu pon pasal produk ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah try pakai.. N stop..sbb x sesuai..beratus2 jerawat halus keluar..x blh picit.. Sedih n menyesal sgt..skrng x tahu nk pakai produk apa utk licinkan balik muka ni..

      Delete
  40. Dulu sblm sy mgunakn produk cpve muka sy gebu dan tiada apa2 mslh tetapi stelah mgunakn cpve muka sy btambah putih smakin licin..sy mgunaknny slma 8bln dan sy bhenti memakainy slma 2bln muka sy jd kusam tp takde pn tmbuh jerawat..muka sy msih seperti sblm memakai produk muka cpve tersebut..:))

    ReplyDelete
  41. I pernah guna this product for about 2 months last years. At first i guna this product untuk hilangkan sunburn and my cousin introduced me to this product and i decided to use it. I applied lah every cream yang ada and i couldnt deny just only for two weeks my skin started to glow and putih dia macam lain dari yang lain. After that i heard from someone that this product contains mercury and hydroquinone which are so bad for skin so i stopped immediately using CPVE ni. Lepas je quit guna CPVE ni, muka naik jerawat kecil and i ni memang suka pick on my pimples and resultnya my skin is scarred haih ya allah tak tahu dah nak buat apa dah. I also try for mild cleanser for sensitive skin since my skin has becoming sensitive after using it which is sebamed, pun tak berkesan jugak sampai skarang and dah tak tahu nak buat apa dah. Maybe this is my ujian from Allah. So anyone who have the same problem llike mine, mind to share how to cure the skin?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau you pergi langkawi, you beli sabun muka kulit kayu manis. warna kuning sabun dia. pedih tapi kena tahan. i mcm you gak. still dalam proses nak baiki kulit after cpve

      Delete
    2. i pun sama dah taktahu nak guna apa and i tried so many produk and the results was bad semua nya pasal collagen ni lah now i tengah try jannalawwa hope so okay balik

      Delete
    3. Saya pernah tersilap guna produkacam awak jugak. Tapi taknak mention produk apa. Cuma side effect dia saya boleh cakap.
      1) kulit jadi macam terbakar
      2) jerawat aktif
      3) kulit muka selalu gatal
      4) bekas jerawat jadi parut hitam

      Produk ni memang jual online jugak. Saya pakai punya la lama setahun lebih. Memang okey. Sekalinya ada sesuatu keadaan tu saya terlupa nak beli produk ni as a spare. Selalu saya spare sebab taknak putus pakai. Nak jadi cerita seller skincare ni pulak pos brang sy lambat. Lastly dekat 2 minggu saya terpaksa stop. Then muka mula la masalah. Mula2 sekali jerawat di ikuti dengan yang seterusnya. Memang malam2 menangis la jawab dia. Tapi alhamdulillah. Saya baca2 banyak buku dan majalah kecantikan. Last sekali saya buat keputusan untk consume vitamin C. Tak mahal pun. Saya beli dekat guardian/watsons ja. Saya memang pangkah produk2 online sekarang. Sbb saya takut tersalah beli. Tak di nafikan memang ada yg ok. Tapi cukup la bagi saya sekali pengjaran hidup. Korg pikir la ye hidup hanya sekali. Sanggup nk korbankan masa depan demi nak cantik sementara? Setahun dua pakai elok tak semestinya sampai ke tua kulit akan elok. Bila org cakap mercury bahaya kita pilih untk tidak peduli. Seriously, bila kena batang hidung baru nak nyesal pun x guna dah. Saya minta maaf kalau ada yang terasa. Pasti nya kita semua nak yang terbaik demi diri sendiri dan kepuasan hati. Untuk adik atas ni saya nasihatkan consume vitamin C if possible awak jangan pakai produk apa. Minum air dengan banyak and consume vitamin C. No need produk lain2. Kulit kita perlu berehat dari toksik dan bahan kimia yang dah kita pakai selama ni. Awak cuba cari vitamin C pilihan hati. Yang paling penting berdoalah semoga vitamin C bagi cepat keberkesanan.

      Delete
  42. So far sy pkai cpve ni tkde mslah. Klit sy yg sblum ni brjrwat n jrgat pn mkin plih mlah ia mkin mncrahkn klit sy. Its depend pd klit pgguna. Klau trllu snstif, jgn kte nk tggu 3 4 kli pkai, bru pkai tk smpai sejam pn kte bole nmpak kesannya. So, ad btulnya kte pgguna yg mgalami mslah klit mke yg mkin truk lpas pkai cpve tp ad jgak pndpat pgguna yg pstif. Ble nk cntik, kne than la skit. Mcm sy awl pggunaan pn mmg klit mggelupas its normal tuk buang sel klit mati tp lme klmaan jdi ok smla. Tp klau ad pgguna yg ksannya smpai bole malu ble nk brhdpan dgn smua org, benti sj dri mmkainya. Minta mf klau ad kte2 sy yg mggores prsaan sbb ni pndpat msing2 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. assalamualaikum..kpd empunya blog..maafkn kmi smua ni yg mngkin trlbih ksar sikit bhasanya.. hmm mcm2 pndpat dan pengalmn pribadi yg sye baca drpd akk2 abg2 dan adik2.. sye sndri pn pengguna produk ni selama hmpir 2thn..alhamdulillah ade prubhan positif pd muke sye..sblm ni mke sye ade jrwat yg sgt kronik..nmpk mata je..sluruh mke sye pnuh dgn jrwat yg bsar2.. mmg memalukn..dan mcm2 rwatan yg sye dh cbe..facial face dkt spa hmpir 2thn.. pegi hs krjaan n klinik swasta. jmpe pkar kulit ntah brape ratus hbis..blm lg dgn skin care yg mcm2 jnama..xkira la ade klulusan kkm ke..halal ke..smua xmmberi kesan positif pd sye..smpai 1 thap sye hnya berserah pd allah je. ssungguhnya kcntikn ni hnya milik allah..jika allah tkdirkn produk itu yg kte gne dpt impak yg positif maka brsyukurlah..jika tidak..maka brsyukurlah dn ikhtiar pd produk lain..slme sye gne prduk cve ni..kulit sye xde la putih sgt..tp alhamdulillah..jrwat dh brkuragnn dn cerah skit brbnding dlu.. bkn la sye nk mnyokong produk ni 100%.. bg sye..smua produk brgntung pd keserasian kulit msing2.. kdg2 bile mningkat dewasa hormon pn brtukar..mngkin drpd prubhn hormon ni jgk mnyebabkn produk yg kte gne brlaku iritasi..bab bhan merkuri ti pulak..sye rse kte sbg pngguna..apa kata kte adukn pd pihak yg spttnye.. mngkin dgn pnjelsan drpd mereka dpt mnjwab smua mslh kte..xprlu mrah2.. xprlu hntam sana sni..buat aduan.. cbe tenangkn hti msing2.. sye tahu smua nk cntik hihi..ape2 pn..bg sye..stiap ape produk yg kte nk gne tu siasat dlu..dan tanya hti..nk gne atau x..klau ade was2.. kte elak kn la.. sye ni jnis hntam je.. klau ok ok la..klau x..stop jela..hihi maaflah mncelah.seram sjuk .sye bce komen2 akk2 abg2 n adik2 yg kat ats tu..k la pd empunya blog..maaf..dan tq :)

      Delete
  43. hurmmm nak nangis baca blog ni T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha.. sabo jela..

      Delete
  44. memang bikin takut la klu pakai produk tu dlm 1 mnggu kulit jadi putih,, mendadak juga,,?? hmm.. saya juga mangsa kepada cpve ni dlu,, pki mula2 mmg lawa la kulit,, x lama dar tu,, hahh.. jerawat meradang.. kawan2 1 batch yg sama2 guna ni pun timbul jerawat juga.. menyesal tau.. hmm. so skrg tengah guna produk Mary Kay! puas hatii sgatt2 tau, wlaupun healing proses dia mngambil masa,, but saya bersabar.. klu nak pulih semula muka mana ada 2-3 sja?? seram la kalu gitu..ahaha. mary kay dia akan detoks dlu kulit,, sbb dah mcam2 produk pki kan sblm ni,,mmg la akan ada jerawat kluar jg,,,jerawat terpendam bawah kulit kan.. haa... hasilnya... superb! i love mary kay. x pandang lg produk lain... MARY KAY AMAZING AND SAFE ONE!!

    ReplyDelete
  45. Gunakan serum All in One utk baikkan kulit wajah yang da rosak akibat penggunaan skincare yang ada bahan x elok ni.. sy dah try, mmg berkesan.. yg paling penting serum ni dikaji lebih 3 tahun dan diasaskan sendiri oelh saintis Malaysia.. Graduan2 sains dr UKM, UTM, UMS dan UITM..
    dapatkan di 0137595635 (Pn Sal - Degree Sains, UKM)

    ReplyDelete
  46. krim ni mmg bahaya laa..

    ReplyDelete
  47. krim ni mmg bahayaa..

    ReplyDelete
  48. krim ni mmg bahayaa..

    ReplyDelete
  49. saya dah pakai krim and sabun ni sejak 2014 lagi. seriously kulit memang cantik. sehinnga la pada akhir 2015, jerawat mula naik dan paling ketara perubahannya bila kita tak pakai dalam masa sehari terus muka jadi hitam . yang tak bestnya , bekas jerawat tu macam hitam . entah tak tahu kenapa . sedih rasa hati . sekarang ni tengah berusaha fikirkan cara untuk hilangkan bekas bekas jerawat tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. aunty momo..skrg kulit mcm mana? dah jumpa produk yg bntu pulihkan kulit aunty momo x? wasap saya bole. nak tau. 017-3724414. neena ;)

      Delete
  50. Saya dulu juga pengguna cpve dlm masa 3 bulan menjanjikan kulit putih mulus mcm snowhite gitu..lepas dpt tahu produk ni ada fake lah, merkuri lah, so sy stop tak pakai dan muka saya naik Jerawat pasir sehingga jerawat hesar dan kulit jd sgt sensitif..nak nanges 😭😭😭

    ReplyDelete
  51. kandungan produk tu sebenarnya produk dri indon, sebab aku penah pakai produk adha skincare krim yang same ade pada produk cpve ni, after 3 month pakai mmg muka aku naik jerawat

    ReplyDelete
  52. Usah memeningkan kepala saudara saudaraku...kini produk scrub garam bukit dapat membantu..detail selanjutnya sila ke fb Quu sara.

    ReplyDelete
  53. Penyelesaian kepada masalah kulit..scrub garam bukit,diperkaya dgn aloevera,tea tree,collagen,vitamin c dan e.

    ReplyDelete
  54. nape caye sgt produk on9 n fofuler kt fb tu? try eversoft skinz youth recall atau white..psti x menyesal. senang cari kt watson n guardian.

    ReplyDelete
  55. Salam semua,

    Seeloknya kalau nak pakai produk skincare beli lah sekurang-kurangnya di Watson/Guardian kerana produk dalam tu semua lepas kandungan drug ke kimia ke semua under preskripsi yg betul.Setiap produk kena ada R&D yg power baru terbukti berkesan selamat.
    Saya adalah Mary Kay Consultant dan kami belajar mengenai kulit dan pelbagai produk pengelupasan. JAdi sedikit sebanyak kami ada ilmu pasal ni, semua produk yg buat kulit terasa panas/kemerahan/kulit menipis please stop immediately. Tolong juga jangan takut untuk stop kerana effect stop akan menyebabkan kulit kusam kesan daripada hidrokuinon and mercuri.Kepada yg pregnant please stop immediately kerana saya pernah ada kes customer yg dapat minor stroke sebab pengunaan skincare dia yg banyak hidrokuinon (telah disahkan doctor) Tapi percayalah dengan skincare yg betul pasti akan dapat merawat. Kalau yg dah pernah pakai produk peeling ni, lama lama memang akan naik pigmentation pada muka dan beranak menjadi besar , chemichal pimple and finally akan jadi jerawat toksik. To those yang dah pun mengalami kesan macamni please i would love to help.

    I dont push people to use Mary Kay but i would love to educate people with the right skincare. Sebab 80% customer saya(sekarang dah jadi kawan) adalah mereka yg x boleh stop produk (sorry to say mostly local product yg tak berdaftar) telah pun pulih alhamdulillah -

    Mas-
    Mary Kay Consultant
    012 247 6337

    ReplyDelete
  56. Terima Kasih banyak atas sarannya, saya akan tunggu lagi informasi menarik lainnya
    salam
    Nu Amoorea Stem cell
    Nu Amoorea Beauty Plus Bar

    ReplyDelete
  57. Aduhh mba mba ibu2 aku bingung aku baru pake cpve 2 hari kulit melupas . Setelah baca ini saya jadi ragu

    ReplyDelete
  58. Saya sudah pakai cpve baru 2 hari dan kulit saya melupas ada perih2nya gtu . Setelah membaca ini saya jadi bingung mau lanjut atau enggak

    ReplyDelete
  59. saya pernah try produk ni , mula mula memang bagus . berkesan . muka putih glowing berseri semua lah . tapi bila saya dah stop pakai sebab student lagi bila habis takde masa nak beli . bila saya stop dia naik siket . lepas tu saya sambung pakai lepas tu dia naik banyak sangat . bila org tegur muka saya . saya rasa down sangattt 😔

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!