INILAH BLOGGER YANG PALING TAK DI SUKAI RAMAI

16.3.14 Suria Lekatlekit 6 Comments

Dua tiga hari lepas cerita pasal blogger paling bahaya, ni cerita pasal blogger tak di sukai ramai pulak. Aduhai.. siapa gamaknya? Jangan risau blogger malaysia jugak. Tak popular mana pun. Bukan semua orang kenal pun.. tapi tak sangka pulak yer menjadi blogger paling tak di sukai ramai...

Semua orang mesti nak tahu kan siapa blogger tu kan?? Korang memang kiah propa la.. suka sangat isu yang krik.. krik.. krik.. gitu. Hahahahahaha.. ni kira macam kesinambungan entri berhati hati dengan blogger ni.. (malas nak link kalau nak baca search sendiri yer). Kalau haritu katanya orang lain kata.. tapi kali ni dia sendiri akui di sokong dengan kata2 orang lain.. katanya.

Muka blogger yang katanya tidak di sukai ramai.. maybe kurang lemak berkrim kot. hahahaha

Katanya daku ni mulut dajal & celupar buat orang tak suka.. Mula2 aku tak perasan status tu untuk aku. Aku ni memang la malas nak hadam sangat bila baca status orang yang tengah beremosi.. sebab lalu kat news feed kita baca jer la.. tapi dia sambung meluahkan rasa kat komen status tu sorang2 & bagi hint2 yang benda tu tuju kat aku, maka aku tahu la aku. haritu sang adik ni cakap ada orang suruh dia berhati2 dengan aku & bagi 5 star kat dia sebab berani berdebat dengan aku (inilah benda dia hint kat status dia tu. confirm la untuk aku kan?? hahahahaha). Tapi dia kata dia tak kisah pun.. bagi pandangan dia kat aku masa tu ok sebab kononnya aku ni terus terang bukan jenis baling batu sorok tangan. Katanya pada masa itu.. Katanya hari ni & semalam dah berbeza.. sebab aku tengok dia sangat beremosi dengan status2 aku ni.. maka aku pm la dia. cakap elok2.. kalau rasa tak tahan baca status aku, simple jauhkan diri. Buat la apa yang patut supaya dia tak nampak lagi status aku, tetiba jer dia up status kata aku saiko suruh dia unfriend aku. Tak semestinya kena unfriend, kecualikan dari muncul kat news feed pun boleh kalau dia ada niat nak stalk wall aku sekali sekala kan. Aku kalau rimas baca status orang, aku memang buat camtu. Tak perlu unfriend.. nanti dah reda isu aku tak suka baca tu, aku follow la balik. Niat aku bukan nak putus kawan ke hapa, just taknak bagi timbul rasa benci bila isu yang aku tak suka tu aku dok baca hari2. Lagipun bukan aku pun yang add dia dalam friendlist aku.. aku terima je seadanya. Tapi dia pilih nak balas apa aku cakap kat wall dia dari bincang secara privacy so aku rasa, biarlah. Dia kata tak berkudis pun dengan apa yang aku cakap.. bagus la dik kudis ni parut tak cantik tapi tak bahaya sangat berbanding makan dalam. Nampak awak macam makan dalam jer.. kekekekeke

Bagi aku guna point yang orang lain pun tak suka sipolan ni sebab sipolan ni memang camni.. camtu bagai.. point yang biasa untuk orang buktikan bahawa seseorang yang dia pandang buruk tu sememangnya di akui buruk oleh orang lain. Normal la tulis blog atau aktif di laman sosial ada orang suka & tak. Ben Ashaari yang banyak cerita pasal anak dia pun ada orang tak suka nak2 lagi aku yang jenis cakap pasal isu2 semasa & sekeliling aku ni kan.. Aku tak rasa terkejut pun kalau ada orang tak suka kat aku.. Tapi yang pasti aku takde list sapa2 sebagai musuh aku jadi aku tak boleh teka siapa yang budak tu cakap yang tak suka aku tu. Tapi benda2 remeh.. sapa suka.. sapa tak suka tak perlu nak siasat sangat. Kita sendiri tahu, kita takkan mampu buat semua orang suka kita even kita dok diam tak buat apa2 pun. Itu kenyataannya. Apatah lagi bila kita buat sesuatu.. so, benda normal. Nak tak nak itu yang kita perlu hadap.. hadap kenyataan ada orang suka & ada orang tak suka kat kita.

Kepada adik itu.. even sang akak ini perasaan dua watak si adik itu sejak dari dulu lagi, tetap sang akak tak unfriend sebab sang akak rasa benda ni tak bagi side effect pada sang akak sebab sang akak tak pernah letak kepercayaan pada sapa2 yang sang akak kenal kat alam maya. Jadi nak jadi berapa watak sekalipun.. sang akak tak rasa tergugat cuma dulu tak berapa jelas dua watak tu  tapi bila dah emosi baru clear. Jadi.. macam akak nasihat la.. kalau rasa hidup di selebungi sakit hati sangat dengan status akak, cari penyelesaiannya. Untuk apa hadap benda yang menyakitkan sedangkan hati kita tak boleh nak terima..Peace!

P/S : Beza bila orang dewasa bercakap dengan orang dewasa & orang dewasa cakap dengan orang tak berapa dewasa perangainya memang ada perbezaan. Jadi.. kena banyak sabar, tak paham kena explain sampai paham atau buat tak tahu jer kalau rasa dia buat2 tak paham.. kan... kekekekeke

P/S : Tak perlu rasa down sangat kalau ada orang kata dia tak suka kita sebab orang yang tak suka kita tu pun ada orang lain yang tak suka dia.

6 comments:

  1. Kadang2 susah nak orang puashati dengan cerita yang kita tulis....kadang2 kalau cite pasal makanan pun, orang x suka, apasalah blog dia nak tunjuk apa yang dia makan hari2.....hehe

    ReplyDelete
  2. Susah nak puaskan hari semua orang. ADa jer yg tak puas hati. Jaga hati sendiri sudahlah. Abaikan jer org mcm ni.

    ReplyDelete
  3. tak jadi kudiskan kak orang mcam nie..abaikan je..hehe

    ReplyDelete
  4. jangan dilayan manusia durjana cmnih...kalau dh tk suka, sila unfren atau unfollow blog blogger yg kita tk suka..tk yah la dok meroyan kt status fb.. tk mature betol

    ReplyDelete
  5. Saya suka baca blog anda sebab nak tau isu semasa.. No emo2...pendapat org kita hormati walaupun kdg2 ada percanggahan dgn pandangan kita.. Kalo x suka, xpayah baca. Buat blog sendiri dan merapulah. Xde sapa nak mrh sbb tu 'rumah' anda sendiri...hehe..
    ~Leen Majid~

    ReplyDelete
  6. salam mami lala..

    muahaha..kalo kurang lemak berkerim, kena tambah lagi.. baru la umphh..
    tak giteww..
    :D

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!