MIMPI BURUK PUNCA WANITA BERSOLAT & MEMBACA AL QURAN DI ATAS JEJAMBAT

17.5.14 Suria Lekatlekit 5 Comments

Tadi aku jumpa gambar seorang wanita bersolat & membaca Al Quran tepi jalan kat news feed FB.. Apa yang terlintas dalam otak aku.. dah kenapa pulak dia bersolat & baca Al Quran tepi jalan camtu. Bahaya & boleh memudaratkan diri dia & orang yang gunakan jalan tu nanti. Tapi bila terbaca artikel kat astroawani tadi baru aku tau sebab musabab dia buat camtu.

Sumber berita Astroawani

Ya Allah hanya kerana bermimpi perkara buruk akan berlaku pada diri dia, dia ambil tindakkan bahaya macam ni. Yer betul kita kena mohon perlindungan dari Allah tapi tak perlu kot sampai nak mempertaruhkan nyawa sendiri & orang lain dengan tindakkan camni.
Aku nak cakap pasal hukum hakam ilmu aku tak tinggi.. Tak tau samada di bolehkan atau tak bersolat macam ni walau kita ada pilihan yang lebih baik jadi aku tak mau la cakap pasal hukum hakam sebab aku tak tahu. Jadi sapa2 yang tahu meh la share sikit.

P/S : ada yang kata fikir positif.. yelah bukan la niat nak negatif & mempertikaikan perbuatan dia tu cuma perbuatan dia sangat bahaya & boleh memudaratkan orang lain. Kita nak positif pun biarlah kena pada tempatnya.. kalau dah terang2 nampak berisiko tinggi nak positif sangat pun rasa macam hipokrit la pulak. Islam tu mudah.. kenapa perlu menyusahkan diri sampai kena bersolat kat tempat2 berisiko macam ni.

5 comments:

  1. Tp betullah apa akk ckp.kenapa nk membahayakan diri.bahaya lah mcm tu.kt rumah pun leh solat.

    ReplyDelete
  2. Sangat membahaya kan diri..
    Mimpi ni.. orang kata kalau baik datang dari Allah.. yang Buruk datang dari Syaitan..Waallahualam..

    ReplyDelete
  3. mungkin dia terlalu terkejut & takut. Tapi setidaknya boleh dikawal dengan solat dirumah sendiri kan. Wallahualam

    ReplyDelete
  4. dia mimpi masa otw ke apa? muda lagi 27thn...
    rasanya lebih afdal kalau dia solat taubat kat rumah je atau nak lbih baik, gi masjid. jumpa ustazah dan dapatkan nasihat...erm...

    ReplyDelete
  5. salam mami lala..
    waktu abby post kat fb baru cma tau pasal ni..
    wallahu'allam...

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!