CARA BERSELFIE UNTUK AMBIL GAMBAR YANG CANTIK & LANGSING

9.9.14 Suria Lekatlekit 11 Comments

Kaki2 selfie mesti teruja dengan tips2 ni. Yelah.. bila kita nak selfie kita nak jugak kan dapat gambar yang terbaik even tak share kat laman sosial pun tapi rasa best bila tengok gambar kita yang cantik walau untuk simpanan peribadi pun. Selfie tak semestinya nak upload tayang kat orang, ye dak?? Kadang2 kita terpaksa jugak selfie sebab untuk tujuan apa2. Macam untuk review ker.. Jadi benda2 camtu perlukan like & share dari orang lain untuk sebarkan. So, selfie bukan la sekadar nak menunjuk2 tanpa sebab jer.. Tapi banyak perkara lain boleh di buat dengan selfie.

Sebab aku rasa tips ni sangat best share dengan korang maka aku copy bulat2 dari website SAYS. Jom baca maybe boleh membantu anda untuk mendapatkan selfie yang terbaik seterusnya dapat banyak like & Share...


1. Tip Tampil Langsing: Untuk kelihatan lebih langsing, halakan sebelah bahu ke arah kamera dan luruskan leher anda.


2. Tip Kaki Langsing: Ketika duduk, halakan badan anda ke sisi dan duduk sambil meregangkan sebelah kaki untuk ilusi 'kaki panjang'.


3. Tip Raut Wajah Lurus: Hulurkan tangan selfie anda sehingga 120° dan condongkan kepala anda ke bawah untuk kontur yang lebih kurus.


4. Tip Profil: Ambil profil, sudut 3 suku dan bahagian depan untuk mengetahui sudut terbaik anda.


5. Tip Shading: Ketahui pilihan edit penapis, laraskan kecerahan dan kontras untuk menyembunyikan ciri-ciri yang kurang menarik.


6. Tip 'Side View' Kurus: Untuk tona yang kurus, letakkan sebelah tangan anda ke paha.


7. Tip Rambut Hebat: Untuk rambut kelihatan lebih tebal, tunduk dan tiup keringkan rambut anda bermula daripada akar sambil melurutkannya dengan jari selepas mandi.


8. Tip Mata Segar: Jika mata anda kelihatan bengkak, redakannya dengan menekapkan sudu yang sejuk di bawah bahagian mata.


9. Tip Paling Penting: Jangan selfie ketika sedang memandu!

Sumber tips kat SINI 

Tips yang last tu hope korang amalkan selalu yer... Paling bagus antara semua tips. kekekeke 

11 comments:

  1. hahaha... klu dah gmuk tu... gmuk gak.. ngengada dorang ni.... ni ratu selfie suka ni...

    ReplyDelete
  2. tips no 8..jenuh la nak bawak sudu pulak dalam beg tangan..hehehe

    ReplyDelete
  3. Haha yg letak tgn kat peha tu pernah baca tips dari pelakon omputih mana ntah dulu

    ReplyDelete
  4. I love your blog.. very nice colors & theme.
    Did you create this website yourself or did you hire
    someone to do it for you? Plz reply as I'm looking to design my own blog and would like to find out where
    u got this from. thanks a lot

    my site ... sell your house privately

    ReplyDelete
  5. Hey there would you mind stating which blog platform you're using?

    I'm planning to start my own blog in the near future but
    I'm having a hard time selecting between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal.

    The reason I ask is because your layout seems different then most
    blogs and I'm looking for something unique.
    P.S Sorry for getting off-topic but I had to ask!

    Feel free to visit my weblog; search engine optimization link building

    ReplyDelete
  6. What's up i am kavin, its my first occasion to commenting anywhere, when i read this paragraph i thought i could also create comment due to this brilliant paragraph.


    my site ethical seo company

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!