DAHSYATNYA SERVICE SKYNET YANG KORANG TAK TAHU

22.9.14 Suria Lekatlekit 22 Comments

Amboi tajuk bunyi macam dahsyat sangat servis skynet. Dahsyat macam mana tu? Di hantar barang/surat pakai roket ka? seminit ni pos, seminit kemudian sampai ke camna tu? Mesti korang tak sabar nak tahu apa kedahsyatan servis dari skynet ni kan?

Sumber google

Kena bermua dengan alkisah someone ni nak hantar barang untuk aku review. Dia pos barang tu dalam 10 sept 2014 sampai saat aku tulis entri ni 22 sept masih tak dapat dapat. Bila si pengirim tu call tanya pada 12 sept tu katanya nak hantar esok harinya 13 sept... pun tak hantar. Alasan yang memang menyampah jugak kita nak terima kan.. Memula cakap tak cukup kakitangan.. Perlu ke customer tahu masalah tu? lepas tu alasan standard despatch pemalas orang takde rumah padahal hari2 yang dia kata datang hantar barang tu aku 24jam dalam rumah. Aku tak tau la kalau orang yang hantar tu call kali ketiga nanti dia nak bagi alasan apa pulak.

Ok.. ni pengalaman paling ngeri bagi aku dengan servis skynet. Dulu pos laju.. tapi nampak service pos laju kat area umah aku ni dah semakin tip top. Cepat jer sampai. Ni skynet.. dekat 2 hari barang tak sampai. Ke dia nak bagi alasan rumah aku ghaib pulak bila dia datang nak hantar barang. Manalah tau kan... Tetiba sampai kat alamat umah aku tetiba rumah aku hilang dari pandangan mata dia.

Hello skynet Batu caves...  Kalau rasa ada masalah tak cukup kakitangan & dah tak mampu nak gajikan staff secukupnya baik ko hentikan je perkhidmatan kau tu. Bayar murah atau mahal.. Orang bayar untuk servis yang di janjikan bukan orang bayar untuk menanti macam buah durian yang tak gugur2. Tolonglah jangan tiap kali customer call dok bagi janji manis mu jer.

Dah dekat 2 minggu SKYNET sila jangan main banyak sangat. Tak berapa nak sky dah ni.. dah kelaut rasanya service korang.

22 comments:

  1. saya ada pengalaman dgn skynet batu caves, teruk betul servis mereka.
    customer saya duduk rumah tinggi, diorg punya pemalas boleh kata pelanggan takde kat rumah walhal batang hidung pun tak nampak ketuk pintu atau masuk ke kawasan rumah pelanggan.
    last2 janji nak hantar semula barang tu memang mendapatlah kena marah dgn customer tu.
    dasar pemalas staff2 mereka tu...

    ReplyDelete
  2. hbs lah skynet klo dh msuk dlm blok lekit.hehe

    ReplyDelete
  3. jujurnya kan cik lekit,
    mereka yang terjebak dalam bidang penghantaran
    epecially dekat malaysia ni, memang perlukan improvement
    naik tension dengan servis mereka

    ReplyDelete
  4. 2mgu brg xsmpai tu mmg teruk
    depa dok corner hntar p US dlu then bru msuk msia ..haha

    ReplyDelete
  5. Saya tak pernah guna skynet. Biasa saya guna pos laju je.

    ReplyDelete
  6. skynet memang lambat sikit la..HUHU..sadis

    salam perkenalan =)

    http://butikgebugebu.blogspot.com/2014/09/kasih-sayang-yang-membawa-ke-syurga.html

    ReplyDelete
  7. hahahah...dia guna jalan kampung ni..biasa la..guna jalan kampung berhenti banyak sebab banyak kedai kopi tepi jalan..ekekke

    ReplyDelete
  8. Hi, I do believe this is a great blog. I stumbledupon it ;) I'm going
    to revisit once again since I book-marked it.
    Money and freedom is the greatest way to change, may you be rich
    and continue to guide other people.

    Here is my site; work from home jobs in nashville

    ReplyDelete
  9. I am genuinely thankful to the holder of this website
    who has shared this fantastic article at at this place.


    Feel free to surf to my homepage :: vodafone customer services

    ReplyDelete
  10. You can definitely see your enthusiasm within the article you write.
    The arena hopes for even more passionate writers like you who are
    not afraid to mention how they believe. Always follow your heart.


    Look into my weblog; 100 Day Loans

    ReplyDelete
  11. Pretty! This has been an incredibly wonderful post.
    Many thanks for supplying these details.

    Feel free to surf to my web page life success - http://sharkgaming.Kilu.de,

    ReplyDelete
  12. Ɗefinitely imagine that ѡhich ʏoս sɑiԁ.
    Your favourite reason appearedd tо be on thе net the simplest tɦing to consider of.
    Ӏ saү to уou, I ceгtainly ǥеt irked ԝhile ߋther people thіnk about issues thаt tҺey plainly dο not realize about.

    ϒoս managed to hit the nail uρon the highest and defined out the whole thing withoսt Һaving sіde-effects , other
    folks сould take a signal. Wiill lіkely bе bacƙ to gеt moгe.

    Thank ʏou

    Feel free to visit mу website: Epic Dash Cam

    ReplyDelete
  13. Your sumo suits are a reasonable way to keep the laughter and happy times moving at any gathering.
    In this family guy the quest for stuff hack () you
    can blindfold your child and put pieces of healthy foods in the child's mouth.
    The trailing thumb ought to be on the target side of the shaft.

    ReplyDelete
  14. Thanks very nice blog!

    Also visit my blog post Home Income Flow Review

    ReplyDelete
  15. kalau call skynet seribu tahun pun depa tak angkat

    ReplyDelete
  16. Salah satu sebab adalah staff memang sangat sikit , tukang hantar nie lah yang jadi mangsa . Kadang-kadang sampai 20km jarak dari tempat A ke tempat B . Itu baru A ke B belum lagi A ke Z .
    .

    ReplyDelete
  17. Sye beli 3biji kipas dari lazada..seller guna sky net...ada ke dia tak nak hantar kat depan pintu rumah, skynet suh turun ambil barang kat bawah lobby.. Klu ikutkan mesti suruh hantar kat alamat yg tertulis kan!,, and ada sekali tu sye beli mesin basuh utk umah kakak beli dari lazada juga...seller tu guna skynet juga, rumah my sis tingkat 4 walkup apartment..ada ke patut skynet delivery boy tu call akak sye suh minta tolong turun bawah tolong angkat sekali mesin basuh tu ke tingkat 4! dia cakap dia dtg sorang je, so akak sye cakap tak perlu hantar hari ni, hantar hari lain bila ada kawan lain untuk angkat mesin basuh tu...dia kata skynet memang sorang je yg hantar...so akak sye cakap kat delivery boy tu, klu mcm tu dia nak return semula la mesin basuh tu kat lazada...sebab hari tu masa beli mesin basuh untuk umah sye ,gdex delivery sampai dlm rumah walaupun tingkat 4 walkup apartment juga... Last-last skynet tu hantar juga ke depan pintu dengan kawan dia.. Pelik juga, dah tahu sediakan service hantar barang berat, kenapa yg tukang hantar nya sorang je... Sye order kali ke2 mesin basuh ngan lazada untuk my sister house sbb dah imagine seller guna gdex hantar mesin basuh dalam rumah...tak sangka Pulak kali nie seller guna skynet and suruh tolong angkat sendiri...macam manalah perempuan nak angkat benda berat mcm tu...teruknya skynet

    ReplyDelete
  18. aku nak buka account kat skynet tetiba rasa ngeri pulak....

    ReplyDelete
  19. Sama lar, sy ad gna gak skynet nih sbb seller kat lazada yg gna nih lazada ok jer laju jer dia post brg tp bla smpai jer kt skynet nih trus ad jer masalah2 yg menimpa office close lar aplah. diorang call sy x angkt sbb busy sgt2 hrituh so next day sy call diorang ad ker patut office tu kta ad masalah internet sbb tu xleh update tracking number jd sy x thu update tntng brg sy. dia suh call driver -_- driver pum stu hal gak dia ckp dia call 2 kli x angkt so brg tu dia ltk blik at branch --'. hbistu npe? klu x pickup call x hntr lah? alamat ad kn erghhh! pastu kna call blik esoknya sbb nk ckp pasal brg tuh haiihh geram dhla nk gna sgt urgent tuh. CS dia pum sepatutnya beri info dan details tntng barangan yg dispatch. lpasni lau bli online i'm rather prefer G-dex xpum poslaju jer

    ReplyDelete
  20. Uhhh.. Jgn la korang gunakan perkhdmatan skynet or gedax.. Dua2 syarikat ni sgt terus service mereka. Hari ni sy kena dgn skynet, alasan tak blh antar sbb tak cukup staff. Sy tak faham, sy pula kena ikut jadual pengantaran skynet.Kejap lagi saya nak buat Aduan kat KPDNKK. Saya tk salah kn saller walaupun barang Diorang antar barang cepat tapi curier service tak boleh antar on time.

    ReplyDelete
  21. Huhuhu.. Skynet mana barang saya??? Seller hantar 30/6/16.. Hari ni dah 12/7/16.

    ReplyDelete
  22. Ingatkan aku sorang jer yang ada masalah dengan SKYNET rupanya ramai lagi. Barang samapai sekarang lagi tak sampai beli kat LAZADA dah nak dekat 2 minggu. Ada ke patut hantar barang alamat office waktu cuti tak ke bodoh lepas tu tak ada call langsung aku tak tau betul ke tak sistem diorang tah2 tipu tak hantar lansung. Dalam minggu ni dah 5 kali aku call SKYNET BATU CAVES diaorg dah start passing no. last2 cakap nanti call balik. Sampai kesudah tak call aku yang kena call tanya. Orang yang check barang tk masuk office lagi la mcm2 alasan. Seumur ini kali pertama aku kena dengan courier yang paling worst sebelum GDEX dgn pos laju tak ada masalah sangat.
    Tadi aku dah report dengan SKMM dan submit disbute ke Pay Pal.

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!