CASHIER SILAP SCAN HARGA,PAKSA PELANGGAN MEMBELI

23.12.14 Suria Lekatlekit 13 Comments

Minggu ni weekend kami jadi hari isnin maka baru semalam la kami 3 beranak baru sempat beraktiviti mingguan bawak si kecik jenjalan area KL jer.. Bawak dia gi petrosains.. suka dia. Even mula2 macam dah mengantuk masuk je kat dalam, terus bagai di charge energy. Balik dari KLCC tu singgah la selayang. Macam perkara wajib pulak kan.. lepas Pergi selayang Mall... dan berlaku lah peristiwa ini...

Lepas jelajah selayang Mall & sembat rembat satu dvd seram Thailand.. Maka keluar la kami 3 beranak dari tempat berpuaka itu. Hahahaha.. Puaka untuk aku je sebenarnya. Sebelum ke parking sempat singgah kedai serbaneka depan selayang Mall tu. Ada barang nak cari.. Yelah kalau masuk motif satu barang, keluar dua tiga barang. Almaklum la tuntutan nafsu serakah katanya. Hahahahaha.. masa berbaris nak bayar ni datang satu akak tengah membebel kat cashier si gadis cantik manis ni.

Memang jelas la aku dengar bebelan akak ni.. Dia beli barang kat situ tapi budak cashier ni terlebih scan RM10 kot kalau tak silap jadi dia pun jadi terlebih bayar. Bila dah check ada yang terlebih bayar dia datang tuntut balik la. Yang si cashier mula2 memang taknak refund balik la dengan alasan dia dah scan.. kalau refund memang masalah kat dia.. tak tally la account depa nanti. Pi mai Pi mai dia yang kena ganti. Dia suruh akak tu beli apa2 barang yang harga RM10 jugak. dia kata nak tak nak akak tu kena jugak buat camtu sebab dia tak boleh refund.

Akak tu bebel la.. mana boleh. Salah dia bukan salah akak tu dia yang kena bertanggungjawab kenapa akak tu pulak yang nak kena tanggung. Bila customer ramai.. dia jadi segan kot, dia cakap dengan akak tu cara tak puas hati dia nak ganti kejab lagi. Dia sound balik akak tu hal kecik pun katanya bising2.. Akak tu bidas dia.. hak dia, dia kena pertahankan, Budak tu jawab balik.. semua orang pun ada hak. Akak tu terus bebel2.. bla.. bla..

Aku yang dok dengar sampai cashier tu refund satu je aku nampak.. Budak tu dari awal langsung tak minta maaf. Tak tunjuk rasa bersalah. Dok suruh orang pulak betulkan salah dia buat. Macam mana akak tu nak simpati & ambil langkah bertimbang rasa pada dia kalau dia sendiri yang tunjuk kerek. Try minta maaf & cakap baik2 minta tolong akak tu beli apa2 barangan yang harga sama dengan barang tu,maybe dengan rayuan tu buat orang simpati. Ni tak, dok paksa akak tu beli lepas tu marah pulak akak tu membebel. Kau tak nak refund duit dia.. bebel la dia. Lepas ko refund senang je dia blah.

Sekadar hiasan. Sumber google

Moral of the story.. Kalau dah salah tu minta maaf jer la. Dok bising2 pun terang2 salah kau. RM1 pun duit orang kalau kau salah scan tetap kau kena ganti.

13 comments:

  1. sengaja cari nahas pun cashier tu
    betullah, bukan luak punminta maap
    ni ko p siram minyak, memanglah dia lagi angin dak

    ReplyDelete
  2. hm.. selalu je kena especially kalau cashier baru .. kena berhati-hati jugak lepas tu kena check.
    kadang2 diorang suka scan 2 kali

    ReplyDelete
  3. Huhu betul tu kan, kalau salah minta maaflah cara baik sebab ianya berlaku tanpa disengajakan. Malangnya remaja sekarang ada yang tak pandai hormat pada yang lebih tua.

    20 Kesalahan Dalam Mendidik Anak

    ReplyDelete
  4. Amboih..salah dia lepas tu nak letak beban kat pelanggan pulak..klau akak memang keluar ayat.."panggil manager awak.."

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada jugak akak tu minta nak jumpa manager..budak tu cakap manager takde

      Delete
  5. fuhh.. hello cashier.. customer is always right tu kadang2 memg tak patut.. tp kali ni memg customer betul, lagi nak bidas dah kenapa... salah sendiri kot, pastu nak paksa2 beli.. 10 ringgit tu bernilai sangat tauu..

    ReplyDelete
  6. blh plak mcm tu eh?? ish kalo kena kat sy pon sy mrh..rm10 tu...kenyang tau kalo buat mkn..sengal punya cashier..dh slh dia, lagi nak mrh org.

    ReplyDelete
  7. magic word is mintak maaf. . apa la adik cashier nie. . huhuhu

    ReplyDelete
  8. makaih senangnye keje dia ye..kesalahan dia membebankan orang pula..
    pengalaman saya kat KFC..adik tu termasukkan 2x 1 item ni..nasib baik kawan saya check bil tapi adik tu ok je pulangkan rm5 dari wallet dia & adik tu cakap, takpe salah dia & nanti akan dibetulkan semula..

    ReplyDelete
  9. Sama la dengan kes kathy tu. Dah lah dia yg salah dia tak minta maaf pulak. Siap ugut² lagi. Kathy ada tulis juga kat entri pasal budak ni.

    ReplyDelete
  10. customer always right...tu kan memang dlm marketing..huhuh

    ReplyDelete
  11. ya betul.
    customer always right.
    salam perkenalan.

    ReplyDelete
  12. Ni memang terang dan nyata salah cashier tu. Kalau dia cakap elok-elok minta maaf takdalah akak tu mengamuk. Ada ke salah sendiri lepas tu nak suruh orang tambah belian. Memanglah RM10 takpa, tapi duit juga tu. Boleh pam minyak kereta tau!

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!