DENGAN AMRAN FANS PUN NAK SAMAN KE?

13.12.14 Suria Lekatlekit 19 Comments

Aku pernah terkena sekali dengan Amran Fans.. lepas tu apa saja dia post memang aku tak pernah ambil serius dah.. Memang takde benda yang serius kalau dari Amran ni. Semua troll belaka. Tapi nak tergelak pulak bila baca satu post kat blog segan nak sebut. Nama blog dia lucah sangat hahahaha...

Ada ke yang percaya? Mungkin orang tu baru kenal Amran kot. hahahaha

Dua tiga hari ni Amran dok troll juruterbang AirAsia yang cun melecun tu.. Yelah.. orangnya cantik molek. Biasa la meran kan.. pantang tengok awek cun semua dia nak ngaku dia punya even seluruh alam tahu, Amran dari dulu kini & selamanya syok sendiri. Tup tup ada komen cakap suruh Amran buang semua gambar2 perasan Amran dengan awek pilot Air Asia tu.. Katanya awek tu tunangan orang, so perbuatan Amran tu tak elok sangat.

Betul la cakap Amran. Just troll. Retis pun boleh layan je troll Amran ni.. Takde nak touching pun. hahahaha -Sumber dari SINI -

Nak gelak jugak.. Sebenarnya Amran dia takde la nak buat fitnah.. Tapi sekadar berlawak dalam troll dia. Takkan la hanya sebab tu boleh putus tunang. Amran tu pun takde sapa kenal siapa sebenarnya dia. Gambar dia guna tu pun sekadar gambar troll budak pekida mana ntah. Tak payah ambil serius sangat sampai nak saman menyaman. Just kalau tak suka sekadar minta Amran jangan gunakan gambar pilot cun tu lagi. Tak perlu ugut bagai. Boleh bawak bincang.

anggap je Amran kanak kanak yang sedang membesar & keletah dia memang kadang2 buat orang geram. hahahaha

Orang malaysia sekarang ni dah terpengaruh dengan retis gamaknya.. sikit2 ugut saman. Sikit2 ugut saman.. dah tak boleh bawak berbincang secara baik ke? Bukan la aku kata apa yang Amran fans buat tu betul.. Ye, jadi tak betul kalau orang yang di troll tu rasa mengaibkan atau memalukan.. Tapi boleh je bawak berbincang dulu. Kalau dia tak bagi kerjasama baru la ke next step.. Tapi dalam kes troll awek pilot Air Asia ni takde apa bagi aku memalukan @ mengaibkan lebih kepada Amran mengusik jer.  Amran kan suka bergurau... hahahahaha

19 comments:

  1. poyo gila pmpuan tu..apesal dia plak yg lelebih.tn pnya bdn xde pn komen ape2.. lebih sudu dri kuah ( btl ke peribahasa ni ) hahahaha

    ReplyDelete
  2. hmm, baru tahu kewujudan amran fans bila tengok video matluthfi. ada orang memang suka troll orang, ada orang tak suka troll orang atau ditroll. kena hormat perbezaan masing2 la rasanya :)

    ReplyDelete
  3. hahaha mcm2! skit2 saman ngalahkan retis chuolss

    ReplyDelete
  4. hahaha... sbb dia bukan retis la dia xleh nak layan troll si amran ni...
    kikiki... rilex2 sudah la kak oii...
    si amran ni kalau dilayan kang ko yg sakit jiwa... silap2 hakaq tu pun leh jd bahan ditroll nye

    ReplyDelete
  5. pandai awak mengampu cik adik oi.....siap buat karangan panjang dan pass dekat amran fp.. gila trafik ke? shame on you

    ReplyDelete
  6. lagi satu,kalau saya nak buat karangan mengampu macam awak dik boleh tak? saya nak letak gambar saya dengan awk yang tak berpa nak bijak,agak2 laki awk suka tak?mesti suka kan sebab benda tu lawak bak kata awak ..

    jadi blogger jangan nak kejar trafik sangat, main blog dengan ikhlas. suka makan rezeki haram ? Allah haramkan masuk perut tahu..ingt tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboi sampai rezeki haram kau cakap.. sila baca dengan betul2.. aku dah tulis kalau tak puas hati dgn troll amran tu bincang elok2.. ni kerek melampau sampai nak menyaman katanya. Sila baca perenggan akhir tu banyak kali sikit... Orang melayu la katakan.. tak boleh ada reta siki.. nak naik court je kerjanya. ye dak?? hehehehehe

      Delete
    2. Take a chill pill sis..telan banyak2..benda mudah pun nak dibawak bergaduh..sakit pulak mata tengok komen over sensitif mcm akak anon kat atas ni. For you info this is called the internet. Butthurt people don't belong here.

      Delete
  7. sebelum ni duk tgk kat blog2 lain pasal kisah Amran ni,pilot ni..x baca abis pun jadi x tahu apa citer sebenarnya,bila baca entry dak Suria ni buat akak gelak guling2...lawak pulak tgk pic dak Amran tu...hehehe

    ReplyDelete
  8. sllu baca status si meran ni dkt fb....kdg2 kelakar jgk troll2 dia...cuma sesetengah ja suka sgt amik serius

    ReplyDelete
  9. Si anon ni macam blogger je..ye la..blogger je yang tau sebut traffic2 blogni..hehehhehe..kalau bukan blogger dia ta tau pun apa benda traffic dalam blog ni..

    ReplyDelete
  10. Saya pun memang mengikuti amran fans kat fb ni. Takde la sampai nak memalukan sesiapa tengok dia punya troll. Just nak melawak.

    ReplyDelete
  11. mungkin sesetengah orang akan ambil serius sebab tak semua orang suka melawak.. maknanya tak semua orang akan anggap perkara begini satu lawak..
    cam kes awek cun ni..kalau si amran ni dah mintak keizinan guna gambar awek cun tu, takde masalah lah..

    ReplyDelete
  12. Hmm... Zman skrg nk bergurau pun kna fikir dua tiga kali...

    ReplyDelete
  13. Ramai yang tak faham entri ni sebenarnya saya nak bagitau yang saya rasa sedikit menyampah dengan segilintir orang melayu sekarang.. Tak boleh silap sikit ugut nak saman sedangkan sebenarnya perkara tu boleh di bawa bincang & small matter sangat. Bukan la saya backing di meran ni even saya suka jugak troll2 dia..

    ReplyDelete
  14. Oh, gini ceritanya..... To make the story short, point yang Suria nak sampaikan ni tak sampai pada sesetengah oranglah tu. Tak pasal-pasal rezeki kita pulak habis diungkit halal haramnya. Oh, sedih! Apa kata kalau tak suka jangan baca terus. Hati pun tak sakit. Tapi yalah sebab 'minat membaca' tu kita baca juga lepas tu kita terasa sakit hati. Peel manusia memang sukar nak duga, rambut sama kaler kalau tak kena dye, hati lain-lain okey ^__^

    ReplyDelete
  15. Kalu di saman pun apa faedahnya..Masing-masing ada pandangan tersendiri..ada orang tak suka dirinya jadi bahan lawak dan ada juga yang tak kisah kalau dirinya menjadi bahan lawak.. just think positive.. :)

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!