PAKISTAN KERJA 7ELEVEN KURANG AJAR BALING ROTI PELANGGAN

11.12.14 Suria Lekatlekit 10 Comments

Ni aku dapat dari someone yang inbox aku kat FB. Katanya dia dapat post ni dari kawan dia kat FB. Diceritakan kat sini seorang pelanggan 7 eleven pergi beli roti & sekaya tapi sebab dia nak bayar guna duit RM100... Seorang pekerja warga pakistan membaling roti & sekaya dia.. Bila dia tanya pakistan tu orang mana.. dengan bangganya tanpa rasa bersalah pakistan tu menjawab orang pakistan sambil telefon kat telinga (sambil bergayut la kot)

Kenyataan ni cuma dari sebelah pihak.. Moga Kalau ada pihak 7 elevan yang terbaca sebaran ni tolong siasat. 

Aku tak tahu sejauh mana berlakunya kejadian ni.. Pihak 7 Eleven rasanya boleh menyiasat perkara ni melalui rakaman cctv la. Kalau betul berlaku, kena segara ambil tindakkan. Tapi aku tak pelik kalaupun kejadian ni benar benar berlaku sememangnya warga asing yang datang cari makan kat Malaysia ni dah macam Taiko besar. Tahap kebiadapan depa.. Macam kita warganegara pulak yang menumpang cari makan tempat depa.

Aku pun pernah kena dengan bangla stesen minyak BHPetrol dulu. Aku pernah cerita kat blog. Boleh baca kat sini >> Bangla BHPetrol Yang Kurang Ajar << Sebab aku tumpang cuci muntah anak aku & basuh sikit seat kereta yang kena muntah tu terus kena sound dengan cara sombong. Bangla tu beb! Alasan bawah paip air ni katanya ada saluran minyak ntah hapa.. Abis tu kalau hujan air kau tadah dalam besen ke hapa tak jatuh ke bawah. Tukang cuci kat tempat aku tinggal ni warga indonesia.. Pun suka bergaduh. Pantang orang tegur cara kerja depa yang cuci macam tak cuci mesti melawan & bergaduh. Tapi aku tak pernah bergaduh dengan tukang cuci indon tu tapi dengar dia bergaduh dengan orang je la.

Bukan la nak suruh layan pendatang ni macam sampah tapi kadang2 tak boleh jugak bagi muka sangat. Bila rakyat asing terlalu banyak kat Malaysia.. Depa dah rasa kuat untuk buat apa saja termasuk jenayah. Setakat kurang ajar apa lah sangat kan? Depa pun dah boleh angkut geng sekarang ni. So, kerajaan sila kurangkan warga asing kat Malaysia. Ni kalau pelancong datang KL.. dah tak macam Kuala lumpur.. Dah ada kawasan depa sendiri pulak. Punyalah Samseng depa sekarang. jangan sampai jadi macam cameron highland baru la nak benteras. Habis di toreh gunung ganang buat pertanian haram.

10 comments:

  1. dorang ni, datang tempat orang bia la sopan sikit.. kot tengah malas... jgn la di baling roti tu... huhuhu

    ReplyDelete
  2. Wah, melampau ni main baling-baling roti! Tapi takpa, kita tunggu cerita seterusnya apa yang berlaku. Immigrants kat Malaysia ni memang dah sampai tahap dewa, berani sungguh dengan local Malaysians. Yalah, bila dah makin ramai, dah boleh bergaul bebas dengan rakan senegara, anggap ajelah macam berada di negara sendiri.

    Kadang tu memang terasalah kita ni sebenarnya kat Malaysia ke atau kat negara orang. Lebih dia daripada kita pulak nih!

    ReplyDelete
  3. Nak tengok apa kata balas dari pihak 7-Eleven ni sebab akak pernah buat aduan tentang jurujual dia tapi hagham tak berbalas apa..memang hangin je rasa.

    ReplyDelete
  4. Macam2 jernis orang macam2 perangai...

    ReplyDelete
  5. memang sungguh biadap tu
    tulah kan suria, sekarang terlalu ramai golongan pendatang ni
    buat terasa tak selamat, kalau kat tempat kerja saya pula negro

    header dah lain lah, awat macam ada unsur keseraman di situ

    ReplyDelete
  6. Sakit hati plak membaca nya.
    Ingat besar sangat dah kut diaorang ni.

    ReplyDelete
  7. Mmg diorng ni kurang ajar.g kat emegresen sedih sgat mcm layan x layan je.yg aku nmpak bnyak bnyak kt kaunter bayaran yg klo pndatang kene tgkap lpaskn n bayar.nmpak sngat sume pasal duit!

    ReplyDelete
  8. Mmg diorng ni kurang ajar.g kat emegresen sedih sgat mcm layan x layan je.yg aku nmpak bnyak bnyak kt kaunter bayaran yg klo pndatang kene tgkap lpaskn n bayar.nmpak sngat sume pasal duit!

    ReplyDelete
  9. Aku report isu pndatang ni yg kurang ajar kt emegresen.sdih mcm xserious.yg aku nmpak kt kaunter bayaran tu mmg bz.mklum la duit!

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!