AMARAN DARI MAYBANK TENTANG TRICK PENIPUAN BARU ONLINE

23.3.15 Suria Lekatlekit 5 Comments

sekarang ni ramai betul penipu alam maya muncul bagai cendawan tumbuh atas taik lembu katanya.. Spesis Lavender mummy semakin berleluasa. Lavender mummy sampai sekarang sapapun tak mampu heret dia untuk di dakwa.. Takpe Allah lindungi dia kat dunia sebab nak bagi dia masa untuk bertaubat.. Tapi kalau tak ambil kesempatan pada peluang yang ada tak tau la nak cakap apa kan..

Sumber google

Tadi sempat log in Maybank2u.. nak check berapa sen yang masuk. Yelah.. blogger kecil kecilan yang tak payah harap puluh ribu riban sangat la bila masuk tapi sikit2 pun Alhamdulillah mencukupi keperluan diri ni. Sebelum log in tu dah keluar warning besar dari maybank pasal penipuan bayaran bil menggunakan 3rd party ni. Konon bila bayar apa2 bil melalui dia dapat diskaun 30% - 50%.. hati2 yer awak awak semua.. kang nak diskaun sangat.. last2 kena double pay.



Biarlah kita bayar bil sendiri.. tak payah gigih nak guna 3rd party sebab nak untung sikit alih2 rugi berganda. Zaman penjenayah hanya guna jari ni lagi licik dari penyamun. Sebarang transaksi nak buat better siasat dulu dengan orang yang kita nak berurusan. Ambil langkah keselamatan.. biar nampak cerewet agar titik peluh kita takde la penyamun alam maya ni sedap jer nikmati.

Moral of the story.. zaman sekarang kita tak boleh percaya semua orang.. simpan sikit rasa was was pada orang yang kita berurusan di laman sosial untuk protect diri.

5 comments:

  1. takutnye skrg ni..pakat jadi pakar it...nak godam je sume

    ReplyDelete
  2. Memang bahaya. Harap semua alert hal ni..

    ReplyDelete
  3. adui tktnye .....
    tp selalunye ade yg tertipu kan ..mudah sgt percya

    ReplyDelete
  4. Betulla sis...skang byk sgt penipuan...dok.umah org mai pun blh senang2 tipu kita.huhu.scary!

    ReplyDelete
  5. Sentiasa ada rasa was-was walaupun pada orang yang kita kenal.... Zaman dah jauh berubah, dah makin maju. Adakalanya tersilap satu click je boleh membawa padah. Kena lebih berhati-hati. Jangan mudah terpedaya.

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!