BANGGA GILA RAMPAS SUAMI ORANG

12.3.15 Suria Lekatlekit 22 Comments

Sapa tak bangga ye dak? Dapat rampas laki orang bukan benda senang. Orang yang hebat je mampu buat. Takat muka pinggan retak seribu jangan berangan la nak dapat laki orang. Kena muka gebu2 macam bontot kuali baru beli baru dapat goda laki orang. Wah! Bangganya kalau dapat buat laki orang terkulai layu. Lagi hebat la kalau mampu buat laki orang tu ceraikan bini dia. memang hebat la. 

typo detect. kekekeke

terlebih dahulu aku nak bagitau entri di terilham dari satu post yang sedang viral kat FB.. dimana seorang perempuan yang bangga merampas suami orang & merasakan diri dia berjaya & hebat sehingga mampu membuatkan suami dia menceraikan isteri terdahulu. Katanya bekas isteri suami dia tu tak mampu mengalahkan kecantikkan yang dia ada. Berasap jugak la bila baca.

Watdehek! Kau rasa bangga rampas laki orang? Kau rasa bangga buat laki tu ceraikan bini dia yang kau rasa tak setanding & secantik kau! Kau tak tau kau jugak berisiko kena cerai kalau jantan tu tetiba nampak perempuan lebih vouge & mengancam dari kau yang sanggup layan dia even tau dia laki orang pun. Laki ni kadang2 dia bukan selected sangat.. asal kau layan je menjadi la dia. Point tetap kau yang melayan even dah tau laki orang.. Kalau kau menolak insya Allah tak jadi perkara camtu.

Jangan bangga sangat bila apa yang kau rebut tu kau dapat.. Sebab dalam kehidupan kita yang bernama manusia ni hati dia boleh berubah. Tup tup dia berubah hati, nak balik ke janda lama dia.. tak mustahil kau pulak menjanda. Time tu baru ko rasa betapa bangangnya kau walau dulu kau rasa bangga sangat rampas suami orang.

Memang jodoh pertemuan di tangan kuasa Tuhan (kena tukar la kecoh sangat Anon aku guna Istilah di tangan Tuhan. Nanti ada orang terpesong pulak akidah ).. Tapi kena ingat yang baik tu datangnya dari Allah, yang buruk tu datangnya dari perangai busuk kita sendiri. Tak payah rasa terlalu hebat, terlalu cantik atau terlalu bangga dapat meruntuhkan rumahtangga orang. Doa2 orang teraniaya ni tiada hijab. Rasulullah S.A.W bersabda; ” Takutlah kamu kepada doa orang yang teraniaya, kerana ia diangkat di atas awan dan Allah berfirman: “Demi keperkasaan dan keagungan-Ku, Aku pasti menolongmu, walaupun setelah beberapa waktu (waktu yang cukup lama).”

Cerai adalah perkara paling di benci Allah. Jadi bila kau rampas laki orang,paksa laki tu ceraikan bini terdahulu fikirkanlah... kau dah suruh orang lain buat perkara yang di benci Allah. Kau rasa Allah sayang perbuatan macam tu?

P/S : Suami orang even pinjaman dari Allah untuk seorang isteri tapi kena ingat dia terlebih dahulu Allah beri hak untuk memiliki.. Umpama kau pinjam duit kat bank kemudian orang curi duit tu takkan kau nak anggap takpe duit tu cuma pinjaman orang lain ambil pun takpe.

22 comments:

  1. ngeri dengo kes2 mcm ni.. dia buat org.. tak mustahil satu hari nanti dia terkena balik..

    ReplyDelete
  2. tu la kan manusia ni. benda begitu pun nak bangga. hehehe. wanita,jagalah maruah diri mu. jangan ingat kau berjaya bila dah musnahkan rumahtangga orang lain. tak kekal lama istana yang di bancuh dari air mata dan sumpah seranah orang lain.

    ReplyDelete
  3. Itulah, baca juga pos tu tadi. Mmg sedih bila ada juga wanita yang sebegitu. Tak segan-segan nak post status yang hanya merendahkan diri sendiri.

    ReplyDelete
  4. tuhan bukan makluk, boleh ke guna istilah tangan tuhan tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. bendul tahap budak tadika Anonymous ni.. aku tak tau nak nangis ke nak gelak dengan komen ko tapi takpelah.. sebab ko bendul tahap camni meh nak explain.. Istilah Jodoh di tangan Tuhan tu bukan la bermaksud sifat Allah macam manusia ada tangan... mengambarkan semua tu kuasa Allah.. paham Anon.. hahahaha

      Delete
    2. Ko la bengap, orang tu tanya boleh ke tak?
      Kalau boleh jawab boleh, Kalau tak boleh jawab la tak boleh,
      Lebih baik jadi budak tadika daripada bengap tak faham soalan.

      Delete
    3. soalan ko tu macam tak sekolah sangat.. nampak saja je nak mempertikai padahal istilah tu dah lama orang guna takde pun sapa pertikai

      Delete
    4. Ops.. aku tak cakap bengap.. kau yg cakap hahahaha

      Delete
    5. Bengap ke apa ke, ape-ape jela .. Sape cakap tak ada orang pertikai.. cuba ko g gogel..
      cara tulis macam ustazah..tapi soalan pun x faham..haha

      Delete
    6. dah tau boleh dapat jawapan dari google ko gigih tanya lagi buat apa. hahahaha

      Delete
    7. mmg ada istilah tangan Tuhan... cuba rujuk al-Quran... "Tangan Allah di atas tangan-tangan manusia" Surah al-Fath ayat 10... Itu dipanggil ayat mutasyabihat... Ayat ni kita tak boleh tafsir mcm yg kita faham.. Memang ada perkataan Tangan Allah, Wajah Allah, tapi kita tak boleh samakan tangan Allah dan wajah Allah tu dengan wajah makhluk..

      cik anon boleh baca kat sini.. nak explain nanti jadi satu entry lain pula kat blog kak suria ni... http://ilmudanulamak.blogspot.com/2012/09/ayat-mutasyabihat-antara-pandangan_10.html

      Delete
  5. baru je gogel tadi dah ko kata xde orang pertikai... nak tau jugak betul ke xde orang pertikai..
    sebelum ni dengar2 gitu je isu ni. jadi just tanya boleh ke guna istilah tu dekat ko.. tngok2 ko tak faham soaln..wakaka....

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah tau boleh cari jawapan kat google ko tanya aku buat apa.. kalau rasa nak tanya pi la tanya orang sepatutnya.. yang kau nak mengaji dengan aku sangat kenapa?

      Delete
    2. orang just nak tanya.. yang ko melenting kenapa? kalau tak tau just jawab xtau ..hahaha

      Delete
    3. secara logik soalan tu berunsur pertikaian.. contoh kau dah tau babi haram, takkan kau nak tulis babi tu halal... macam tu jugak istilah Di tangan Tuhan tu.. sebab ia istilah biasa yang orang guna & takde sapa terpesong pun dengan istilah tu.. Maka aku tulis la. Kalau aku tahu tak boleh aku tak tulis.. masalahnya aku pun tak pernah dengar istilah tu tak boleh di gunakan.. so tak payah nak belit2 sangat la kan. Dah takde isu kot nak buat isu.. takpe sebab nak tahu sangat boleh ke tak nanti aku cari info buat entri khas untuk ko yer...

      Delete
    4. pertikaian mmg ada... iaitu khilaf ulamak tentang ayat-ayat mutasyabihat... tapi pertikaian itu bukanlah bergaduh... tapi perdebatan pendapat yg menjadi rahmat kepada seluruh umat manusia... :)

      Delete
  6. perempuan yang rampas suami orang ni memang kejam la..tahulah nanti apa perasaannya bila dia kena balik...huhh...

    ReplyDelete
  7. lawa lg x bini dari pompuan tu..

    ReplyDelete
  8. hemm.. tunggu lah pembalasannya.. dia ingat dia cantik selamanya ke?? hemm.. sedih gak.. benda ni berlaku kat org terdekat teman gak.. dan permapas tu memang giler2 eksyen sebab dapat laki org.. sbo jela..

    ReplyDelete
  9. Mau nya tak bangga. Suami orang tu sanggup buat apa saja untuk dia khenn. Sanggup ketepikan perasaan isteri sendiri semata2 nak kawin dengan dia. Haruslah bangga. Tapi what comes around goes around. Suka statement yg last skali tu.

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!