BANGLO BERHANTU RM50 KINI JADI PUSAT ASUHAN KANAK KANAK

2.3.15 Suria Lekatlekit 10 Comments

banglo yang terkenal dengan kisah seram sekumpulan budak Universiti yang pernah menyewa kat situ dengan sewa yang sangat murah iatu RM50 berakhir dengan trajedi seram & dari cerita yang tersebar & kesahihannya tak pasti.. ada yang mati dalam kejadian malam pertama depa tinggal kat situ. Alahai.. nak cerita panjang2 rasa ramai dah tahu kot cerita pasal banglo berhantu RM50 kat shah alam tu kalau tak tau sila guna khidmat bomoh google yer...

Wajah seram sebelum di touch up cecantik. (sumber google)

Terbaca kat Blog Hisyamuddin katanya sekarang dah di jual kepada seorang warga Mesir untuk dijadikan taman didik kanak-kanak antarabangsa. Sekarang dah tak menyeramkan & usang lagi. Segala gambaran2 misteri & mistik yang di lihat kat rumah tu pun dah di bersihkan.. di cat.. di renovate cecantik.. (boleh tengok kat blog shakiddo.com untuk lihat wajah baru banglo berhantu RM50 ni) Hantu2 yang katanya pernah ada kat situ je aku tak sure dah pindah ke belum. Maybe dah kena halau la kot.. lama tinggal kat situ tak bayar sewa, orang sewa dia menyakat.

Bagus jugak la banglo tu di beli & renovate semula.. Tempat2 yang terkenal dengan kisah seram & mistik ni selalunya jadi port kaki2 khurafat & syirik selain geng2 paranormal yang gigih cari hantu. Aku pernah la jugak lalu jalan berhampiran banglo tu dulu.. tapi masa aku lalu kat situ dok lagu tu lagi.. Baru lagi kot di bersihkan & di cantikkan.

Hope selepas di jadikan pusat untuk pelajar luar negara tu berkumpul kisah mistik & seram yang pernah di kaitkan dengan banglo tu pun tak ada lagi lepas ni. Jin & syaitan pun makhluk Alllah.. depa pun ada kelemahan so tak mustahil boleh di usir dari penempatan manusia. Jadi.. kisah hantu di banglo RM50 kini hanya tinggal kenangan...

10 comments:

  1. Assalamualaikum... wahh tak pernah dengar lagi.. sheila cuak2 berani je kalau nak lalu depan rumah terbiar macam ni.. hehhee risau lemah semangat

    ReplyDelete
  2. penat sakat dalam Bahasa Melayu tak faham.. last2 hantu tu boring dia pindah sendiri.. ahhaha

    ReplyDelete
  3. Harap harap takdela momok dah kat umah tu. Hahaha. Kang kesian budak budak tu kena sakat. Pengsan pak arab.

    ReplyDelete
  4. Ooo ni la ek banglo yg ade drama kat astro tu ek....

    ReplyDelete
  5. wow!!! kena panggil uncle seekers lah.. hehehe.. tapi dah baru dah ari tu tengok..

    ReplyDelete
  6. Harap² dah tak der lah makhluk2 tu.

    ReplyDelete
  7. Pernah baca kisah banglo ni..alahai..nk bt taska pulak...pffttt

    ReplyDelete
  8. try godek balik blog mazidul akmal ada cerita pasal kisah nie

    ReplyDelete
  9. Oh, cerita ni akak pun pernah baca! Agaknya kalau dah jadi international nursery ke apa, hantu-hantu tu tak kacau ke? Kotnyalah hantu tengok comel-comel belaka budak-budak yang ada lagi nak disakatnya....

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!