GANGGUAN MISTERI SELEPAS KE PUSAT RAWATAN ISLAM

25.3.15 Suria Lekatlekit 7 Comments

 Kalau dah start cerita seram... Berderet pulak entri seram kan? Bukan apa dia dah mai aura puaka ni memang susah nak stop katanya.. Nak2 lagi tetiba ada bahan cerita pulak nak share.. harus manafaatkan seseram mungkin dalam blog puaka aku ni katanya... hehehehe

Sumber Google

Aku tak tahu benda ni samada imaginasi, emosi atau gangguan perasaan tapi nak kata aku malam tu ketakutan atau dok fikir benda2 mistik pun tak jugak. Sebab takde apa benda yang mempengaruhi fikiran aku terhadap perkara - perkara macam tu. Sebab aku takde tengok cerita seram, baca cerita seram atau terfikir apa2 benda seram. Benda ni berlaku secara spontan.

Aku ke pusat rawatan Islam Alhidayah bukan la merawat atas sebab gangguan jin atau sihir.. Memang takde kena mengena langsung malah bukan untuk merawat aku pun. Just untuk anak aku ni. Tapi bukan berkaitan perkara mistik pun. Takde la apa sangat nak cerita pasal rawatan tu.. Rawatan biasa jer..

Yang jadi tak berapa biasa.. tengah malam selepas balik dari pusat rawatan Islam Alhidayah tu.. tetiba hanti aku rasa macam berdebar. Rumah semua dah gelap sebab semua dah tidur kecuali aku.. aku rasa macam tak sedap hati. Selalu bila jadi macam ni.. Mesti ada satu sudut dalam rumah yang aku rasa something even tak nampak apa2 kelibat ataupun bayang tapi terasa sesuatu yang pelik kat situ. Sebab perasaan takut tu tak seberapa.. so aku biar je la perasaan tu. Aku terus tidur.. tak sampai 10 minit terlelap rasa macam tidur aku di sentap. Aku terbangun.. lepas tu aku tidur balik. Kali kedua tidur aku macam di sentap.. aku bangun & ubah posisi tidur. Baru aku boleh tidur sampai ke pagi.

Just nak tanya pendapat korang.. korang pernah tak berada dalam situasi macam aku ni. Bukan di pengaruhi imaginasi takut ke hapa.. Tapi rasa macam ada something sedang ada dekat dengan korang. Sebab ada ustaz bagitau bila benda tu berada dekat kita kita akan rasa meremang even kita tak takut pun. Yup ada berlaku benda tu. Kalau kita terpengaruh dengan apa2 cerita seram tu boleh la jugak anggap benda tu mainan perasaan kan.. Ni secara tiba2 rasa macam tu datang & perkara macam tu berlaku agak pelik jugak la kan. Tapi takpe.. kita fight dengan ketakutan Insya Allah tiada apa yang berani ganggu emosi kita, ye dak? kekekeke

7 comments:

  1. Pernah gak kena masa belum kahwin dulu... hihihi...

    ReplyDelete
  2. Kenapa la aku pi baca citer ni time ni...huwaaaaaaaa dah la akak ni penakut suria oiiiiiii......makkkkkkkkk.....huwaaaaaa

    ReplyDelete
  3. Alahai..seram pulak Kathy jadinya sis..

    ReplyDelete
  4. pernah juga rasa..tapi wat xthu je...huhuh

    ReplyDelete
  5. semalam nak bace tp takot teringiang lak..
    baru bace hari ni siang2 hehehe kalau

    ReplyDelete
  6. alamak...tersilap baca...seram la plak kisah nih.......huhuhuhu

    ReplyDelete
  7. Okey, akak pernah kena macam ni. Ataupun boleh kata pernah 'rasa' macam ni. Masa tu baru kahwin, kami duduk di Ukay Perdana. Maklumlah kawasan bukit, makanya kita pun fahamlah. Pernah beberapa kali, akak masuk tidur dulu dan HD di bilik sebelah. Tapi boleh tiba-tiba terjaga dari tidur bila rasa macam ada orang datang dari belakang naik atas katil dan tidur sebelah kita. Macam alah kalau tengok movie tu kononnya ada orang nak merangkak naik atas katil ler dan kita rasa semacam jerk, macam betul. Tapi bila buka mata takda siapa pun dalam bilik kecuali kita seorang jerk!

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!