JENIS HANTU/SYAITAN YANG BUNYI SEPERTI BAYI MENANGIS

25.3.15 Suria Lekatlekit 8 Comments

Dah lama rasanya blog ni tak di serami dengan cerita2 hantu, syaitan, jin, mistik,misteri bagai kan.. Almaklum la episod memburu hantu tergendala seketika katanya. Pukat nak jerat hantu koyak tengah jahit semula.. Sejak kedai berhantu kat selayang Mall tutup makin sukar pulak aku nak pancing hantu sebab tempat2 lain tu jarang nak singgah. Takpe la.. melambak lagi kan blog cerita hantu korang boleh baca. Kiranya blog aku ni umpama iklan hantu jer.. sekejab2 je ada. hahahahaha

Sumber google

Berbalik pada tajuk asal... Cerita pasal hantu/syaitan dah sinonim dengan suara seram tangisan mereka di malam hari kan selain mengilai.. Tapi mesti ramai tak tahu tak semua spesis hantu/syaitan ni bunyinya sama.. Nak kenali jenis2 hantu maybe dari bentuk jelmaan atau suara/bunyi depa.. Aku tak banyak info sangat pasal jenis hantu & cara mereka bersuara atau berbunyi tapi terjumpa info pasal hantu ni masa aku tengah google bunyi hantu penanggal... hahahahaha

Yang menyebabkan aku google benda alah tu sebab tetiba masuk keywords bunyi hantu penanggal kat blog aku. Aku sendiri pun tak tau penanggal ni ada bunyi tertentu atau tak even aku peminat cerita hantu & seram ni. Akibat dah lama tak mengopek dengan rakusnya cerita pasal hantu maka aku rasa macam best pulak kalau share kat blog even sejauh mana betulnya fakta ni.. terus terang aku tak sure. Kita baca just sekadar hiburan sudah.. tak payah ambil serius sangat la na...


Jenis hantu yang berbunyi seperti bayi menangis adalah spesis...


Tapi tak mustahil la kan bunyi hantu syaitan spesis tu camtu. Depa pun ada bunyi bunyian tertentu jugak cuma kita jangan terlalu taksub atau takut sampai di hantui imaginasi sendiri bila terdengar bunyi2 macam tu padahal anak jiran baru lahir nangis tengah malam.. Macam anak aku dulu. hahahaha...

8 comments:

  1. Oh, mungkin dia maksudkan hantu Tiyanak di Filipina. Tiyanak memang terkenal dengan bunyi tangisan seperti bayi dan suka meniru rupa bayi.

    ReplyDelete
  2. Dalam kebanyakan kes, bunyi-bunyian ni kita takut disebabkan imaginasi kita sendiri. Bila dah banyak tengok cerita seram, mungkin fikiran kita mudah berfikir benda yang bukan-bukan.

    ReplyDelete
  3. xnak laaa dengar.. hahahaha.. scary kalau dapat dengar

    ReplyDelete
  4. menakut kan...akak ni kalau kucing mengiau panjang tu pun akak seram jugak la....:p

    ReplyDelete
  5. Suspense thriller pulak rasanya. Awat depa pun ada macam-macam voices ni. Ni kalau tetiba dengar budak menangis tengah malam haruslah ketaq kepala lutut, tak tahu dah nak lari ke mana *_*

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!