ORANG MISKIN TAK MAMPU MAKAN MEATBALL & SHOPPING KAT IKEA

18.3.15 Suria Lekatlekit 7 Comments

Kesian kan.. tak mampu nak makan meatball & shopping kat Ikea.. Tempat2 retis ni hanya yang level retis jer mampu katanya. Level2 blogger picisan macam aku  mana la layak katanya.. belum tahap blogger retis selagi Bro Framestone tak gosip kat blog retis dia katanya... hahahaha

Sumber google

sedih tak ayat aku. Bak kata Bro Framestone.. Bukan je tak mampu, malah takde sematpon camera nak amik gambar. So kalau mana pihak nak taja boleh la. Tu dia ni tahap mengemis ka hapa. Miskin sangat ke lekat lekit Ooi.... Sedih sangat ayatnya..

Majoriti makan benda ni kat Ikea mesti upload hahahaha

Alkisahnya pasal entri siang tadi. Entri ni sebenarnya bukan cerita pasal Ikea ke hapa.. cuma biasa la aku kan.. Kalau menaip penuh dengan kiasan, perumpamaan jugak sindiran.. Tapi tu la kita tak boleh budget yang semua orang paham apa yang kita maksudkan sehingga berlaku perkara yang aku rasa nak tergelak jugak la.. Komen dari Anonymous baik ni...

Boleh rujuk entri ni Kedai Borong Bangla Kerek

Moral of the story.. kalau nak sarcasm biar nampak sarcasmnya.. kalau nak buat perumpamaan biar orang faham maksudnya kalau tak nak jadi benda2 camni. Maaf yer Anonymous buat hang bersimpati dengan cheq ni... Yelah.. nanti ada rezeki melimpah ruah cheq belanja hang makan meatball kat Ikea sampai muak.. cheq tukang tengok jer. Cheq tak makan meatball cheq makan karipap teloq ja.. cheq tak shopping kat Ikea tapi kat mydin ja. Cheq bukan level2 retis @ orang kaya lagi nak shopping kat situ hahahaha

7 comments:

  1. Hahahaha kita pun blogger sendu sebab tak masuk lagi blogretis Bro. Btw , karipap teloq tu sedap uiii.

    ReplyDelete
  2. Hehe...best sgt ke mkn kt situ... Ikea??? Hmm... Gempak pd nama je... Biasa je kot g situ... Hmm.. Tapi terpulang lah kpd msing2 punya selera kan...

    ReplyDelete
  3. kah kah kah ..... nk komen pun bahan menggelak je macam ni .... sambung balik gelak

    ReplyDelete
  4. karipap teloq cheq buat sendiri... puas hati baqhangggg..... hahahhahaa

    ReplyDelete
  5. Kathy tak pernah masuk ikea pun.. Hehehe.

    ReplyDelete
  6. Kali terakhir saya g ikea, rasanya dah lebih dah 10 tahun hahahaha... lagi tahap pengemis dah ni kan? hahahaha

    ReplyDelete
  7. 'Cheq shopping pun kat Guardian jerk...'

    Aha, barulah timbul rasa simpati Kak Non. Sebenarnya bukan semua orang dapat menterjemahkan isi tersurat daripada setiap patah perkataan yang kita tulis. Kalau akak tengok balik ayat Kak Non tu, akak rasa macam takda apa-apa pun tapi itulah, rasa macam kita dah buat orang silap tafsir pulak ya. Kalau akak yang menulis macam tu, haruslah maksud lebih kepada humor aje. Sesaja nak gurau dengan Suria. Bukan kita tak tahu dia ada income tapi sesaja ajelah nak luah rasa simpati yang berlebihan-lebihan dan bergurau senda tahap melampau gitu *_*

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!