RAHSIA KETAWA YANG TAK SEMUA ORANG TAHU

28.3.15 Suria Lekatlekit 2 Comments

Yang kita tau ketawa bila rasa seronok, lucu & kadang2 gelak sebab nak tutup malu & sedih pun ada tapi tanpa kita sedar sebenarnya ketawa ni ada rahsia lain. Rahsia tersembunyi di sebalik ketawa ni sebenarnya banyak.. tapi meh la kita cerita salah satu rahsia yang paling mengejutkan ni (mengejutkan la sangat)... hehehehhee


Korang rasa mana lebih penat? Ketawa atau kayuh basikal? Memang la banyak ketawa pun penat jugak kan.. tapi kalau orang suruh pilih senaman mana korang rasa nak buat.. samada ketawa atau berbasikal rasanya lagi ramai pilih ketawa..

Itulah rahsia ketawa yang masih ramai tak tahu. ketawa 100 kali bersamaan 15 minit senam berbasikal. Ketawa dapat meningkatkan kadar jantung dan menggunakan banyak otot dimuka, perut dan diafragma. Jadi kalau malas nak bersenam sila rajin ketawa yer... kekeke

Sebenarnya banyak rahsia ketawa ni tapi sebab hari ni hari sabtu aku tak nak membebel panjang korang baca sendiri la rahsia ketawa kat sini Fakta Mengenai Ketawa.

Moral of the story even ketawa banyak kebaikkan dari sudut kesihatan tapi kalau ketawa tak semena mena tu dah tanda2 awal penyakit mental. Jadi nak ketawa bila kena pada keadaan semasa jer.. Ketawa banyak pun tak elok jugak. Jadi berpada pada dalam ketawa. kekekeke

2 comments:

  1. Hehehehehhehehehehe..kalau ketawa dlm komen tak kira kan sis?

    ReplyDelete
  2. Hahaha... ini yang kita suka! Rasa nak ketawa selalu. Ada tak kalau banyak ketawa awet muda? Kalau ada, lagilah nak ketawa jerk memanjang!

    Actually kalau ketawa selalu hilang segala stress dalam badan dan minda. Kalau dok monyok je muka, nafsu riang ria ceria bersama orang lain pun terjejas tau!

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!