TREND HITAMKAN GIGI SALAH SATU FESYEN ORANG ASIA

5.3.15 Suria Lekatlekit 5 Comments

Awat la depa ni pelik2 sangat.. Aku pun tak paham. Terlampau bijak sampai terlajak pulak. Yang pelik2 jer depa jadikan fesyen atau budaya baru. Orang punya lah dok gosok gigi nak bagi putih macam gigi fauzra dalam iklan colgate white tu.. ada jugak warga negara asia yang gigih nak hitamkan gigi supaya nampak trendy katanya...

Serius selain trend pakai lampin di kalangan orang dewasa demi nak jimat masa ke tandas (boleh rujuk entri TREND PAKAI LAMPIN DEWASA ORANG JEPUN).. trend hitam kan gigi memang aku tak boleh nak hadam sangat. Huduh kot! Tang mana la depa ni rasa cantik dengan gigi hitam pitam tu kan?

Nak tengok lagi banyak fesyen pelik2 boleh tengok kat sini FESYEN TERPELIK ASIA

Sudah sudah la Ooi.. mencipta budaya baru yang pelik pelik.. Dah tak macam manusia normal pulak aku tengok. Terlampau banyak fikir sangat kot sampai yang asalnya kreatif dah jadi macam gila pulak.Tapi nasib baik trend hitam kan gigi ni popular kat negara Jepun, Asia Tenggara, China dan India bukan kat Malaysia. Nampaknya orang Malaysia masih tahu menilai kecantikkan dengan waras. hahahaha

Moral of the story budaya @ trend yang elok even datang dari luar sekalipun boleh kita guna pakai.. tapi kalau yang tak senonoh & pelik sangat tak payah la nak ikut.

5 comments:

  1. Alahai..hitamkan gigi pakai arang ke cat? Hehehehe..nape xda trend kuningkan gigi ye? Hehehe.

    ReplyDelete
  2. Jepun memang pun..pelik2 sangat depa nih..memburuk kan rupa ada la..

    ReplyDelete
  3. Owh,, klu org duku mmg suka hitamkn gigi tapi guna arang.. tujuan dia utk kuatkan gigi spya tak reput...

    ReplyDelete
  4. Mak ai, tak sanggup nak hitamkan gigi. Nampak lain je rupanya bila hitam.

    ReplyDelete
  5. Akak rasa orang Jepun ni dah fed up tau tengok keliling semuanya putih bak salju. Mereka suka warna lain pulak selain putih. Aha, kalau nak tahu perempuan muda kat Jepun sekarang ni tengah teruja sangat kalau dpt boyfriend awang hitam. Kata mereka cute, lovely, romantic, handsome and blah,blah.... Pendekata lelaki Jepun memang tercabarlah kalau mereka kekalkan kulit mereka putih. Mesti nak cat hitam gak kalau tak mahu kalah dengan lelaki Negro *_*

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!