TREND PAKAI LAMPIN DEWASA DI JEPUN DEMI JIMAT MASA

3.3.15 Suria Lekatlekit 8 Comments

Hoi.. Gila sungguh orang jepun ni kan? Sampai nak kencing pun berkira masa ke? Aduhai... nak gelak pun ada... nak belasah pun ada jugak. Sampai macam tu sekali orang jepun menghargai masa. Selagi masa tu boleh di curi & di gunakan untuk sesuatu yang lebih penting maka tak di sia2 even hanya untuk ke tandas katanya.

Terbaca kat portal Ladylista cerita ni terkekek kekek aku gelak sengsorang. Terbayang tak bau hancing ke depa? Tak kena ruam lampin ke? hahahahahaktuih sungguh orang2 jepun ni. Hope trend ni tak menular kat Malaysia.. Geli pulak fikir orang yang berkeupayaan dok pakai lampin pakai buang lagi. Dari elok2 nampak macam normal tu rasa macam ting tong.


Apa yang aku baca kebanyakkan wanita bekerjaya di jepun menggunakan lampin pakai buang ni.. Sebab katanya tak perlu ke tandas lagi bila nak kencing. Korang nak baca cerita lebih lanjut pi la baca kat portal Ladylista.. aku nak sambung gelak sambil try diaper anak aku kot2 muat boleh la pakai bila nak jalan jauh. Tak payah berhenti kat RnR semata mata nak kencing katanya... hahahahahaha.

8 comments:

  1. bukan jimatkan masa ni...pemalas namanya

    ReplyDelete
  2. manusia kalau dah maju... pelik pelik jadinya... kegilaan melampau

    ReplyDelete
  3. HAHAHAHAHAHAHA ! Boleh tahan pengotor.

    ReplyDelete
  4. Eiii...macam ni pun ada..kencing budak2 lalu lagi la nak hadap..ni kencing orang tua. naya kawan2 ja..hehheheh

    ReplyDelete
  5. Punya la malas nak pergi ke tandas sampai sanggup pakai pampers. Mungkin terlalu obses terhadap kerja hinggakan pergi ke tandas pun dianggap sebagai satu bebanan.

    ReplyDelete
  6. Eh, kalau nak ikutkan orang Jepun ni memang rajin tau sampaikan masa kerja nak ke bilik air pun takda masa! Kalau kita dok pi bilik air setiap 15 minit, mereka dah tentu pelik. Rasa macam membuang masa je. Dahlah kat Malaysia ni public holiday banyak. Kalau dalam sehari kerja, berkali-kali pergi bilik air nak pee, nak touch up dsbnya, memang rugi masa! Tapi....akak rasa tak mungkin akak nak cuba adult drypers ni walaupun berwarni-warni, bercorak-corak mereka buat. Anak akak yang kecil tu pun ada juga offer akak gunapakai drypersnya bila akak komplen sanitary pad dah habis!

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com