MIRACLE BIO WATER MURAH TAPI SERBAGUNA

28.4.15 Suria Lekatlekit 7 Comments

Hari ni aku nak cerita pasal sebotol toyol putih kepala biru ni. Memula nak letak tajuk toyol kepala biru serbaguna tapi nampak macam kejam sangat gimik tajuk macam tu maka cancel la. Maka terhasil tajuk tanpa selindung lagi.


Hari ni aku nak review pasal produk Bio Essence jugak Miracle bio water. Produk ni sangat sesuai untuk mereka yang memiliki kulit sensitif macam aku ni. Bukan boleh tempek produk sebarangan... Silap bedak pun boleh menyuburkan jerawat yang mekar semekarnya di muka apatah lagi silap skincare. Tak bermakna yang memiliki kulit normal tak boleh pakai. Lagi la boleh, ye dak.

Hari tu aku beli yang mini jer.. harga dalam RM5++. Yang best produk ni kalau apply sebelum makeup.. kau keluar rumah muka penuh bedak balik rumah bedak still maintain macam tu jugak. Aku dah try. Even panas pun make up tak cair. Boleh di gunakan dari hujung rambut sampai hujung kepala. Fungsi dia, melembutkan, melembabkan,melegakan & anti keradangan. Yang mana kulit kering boleh guna sebagai moisturizer/pelembab. Tak kisah la nak sembur kat muka ke, kat rambut ke atau kat badan. Kalau anak kena ruam lampin pun boleh di gunakan bagi meredakan ruam tu. Jangan risau selamat untuk bayi katanya.

Produk ni jugak mengawal minyak. Untuk masalah kulit berminyak elok la guna, mengecilkan liang roma,mencerahkan kulit, menganjalkan kulit,menegangkan kulit, mengurangkan lingkaran hitam & eye bags, meredakan kulit sensitif,meredkan jerawat & kemerahan di wajah, menghilangkan kelesuan di wajah, melegakan kulit yang terkesan akibat rawatan kesihatan. Untuk yang ada masalah rambut kering boleh la guna mendapatkan rambut yang lembut.

Nak guna senang sebab spray jer. lepas tu dia akan kering & meresap dalam kulit. Takde kesan melekit atau berminyak.

Kalau nak try beli la yang la yang mini sudah. Kalau rasa sesuai nanti baru beli yang botol besar harga dalam RM24++ je. Yang paling penting produk ni banyak kegunaan & boleh di gunakan seisi keluarga. Dari mak bapak sehingga sekecik2 baby.

Moral of the story produk yang bagus tak semestinya mahal.. Yang mahal pun tak semestinya bagus. Bergantung pada kesesuaian kulit kita jugak. Yang penting mahal atau murah pilihlah produk yang di sahkan selamat. Bukan apa.. takut masa muda cantik gebu gebas.. tak sempat betul2 tua.. muka mengelebeh macam cair kena simbah asid. Jadi berhati hati pilih produk yer.

7 comments:

  1. Yep..setuju, so far produk bio ni semua mmg ok..bkn sbb mahal, tp kesan dia menakjubkan..haa gtuu hehe

    ReplyDelete
  2. Dari airtu la dok usha benda alah ni kat watson..tp xde la nak belek baca..dengan pantas nak pegi try..tunggu ye sy up entry review pasal ni

    ReplyDelete
  3. Aduhai, kata-kata nasihat kat hujung tu memang sesaja aje nak suruh orang grab sebotol tau! Yang ini akak tak pernah guna lagi. Nak pi tenung Tanaka White punya range tu pun tak sempat. Ni tengah buat appointment dengan diri sendiri bila nak pi KLCC dok ushar barang BE ni lagi.... Semuanya Surialah punya pasal, bukan salah akak tau *_*

    ReplyDelete
  4. Nak cari la..ngam la dgn kulit muka berminyak kathy.

    ReplyDelete
  5. menarik..kalau watson ada sales lagi bagus eh..

    ReplyDelete
  6. menarik la ... yg mini tu selalunye ade jual kat mana suria ??

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!