8SHARE AKUI KELEMAHAN PULANGKAN EARNING YANG DI TARIK

19.5.15 Suria Lekatlekit 6 Comments

Akibat dari perangai aku yang jenis fighthing kalau aku rasa tak salah, maka kadang2 memberi kebaikan jugak pada diri aku & kadang2 membawa keburukkan sebab aku jenis memang suka fighthing kalau aku rasa teraniaya. Bukan jenis duduk & tadah jer kepala. Itu bukan aku yer...

 Sebenarnya panjang conversation aku dengan Yuna 8share kat talk to us tapi aku ambil yang penting je la yer..

Entri lepas aku ada cerita pasal earning 8share aku di tarik balik oleh pihak 8share dengan alasan aku berkongsi iklan 8share dengan cara yang salah.(Boleh rujuk entri AWAS! JANGAN SHARE IKLAN 8SHARE DI BLOG KALAU TAKNAK RUGI )
Sebab aku tak puas hati pihak 8share tak bagi penjelasan yang jelas cara berkongsi iklan 8share di blog aku pertikaikan tindakkan mereka yang menarik balik earning 8share. Dah tu dorang akan bagitau lepas korang request untuk cashout. Sebab bukan aku orang pertama & bukan aku sorang je kena. Ramai yang tak faham cara yang betul berkongsi iklan 8share di blog. Tak boleh letak link iklan jer. Kena ada description kenapa iklan tu menarik di baca atau di tengok. Dah macam kena buat 1 entri untuk satu iklan kalau ikut contoh yang Yuna 8share bagi. Bukan setakat berkongsi tajuk iklan yang dah di link kan ke iklan tu tau. Tu salah. Selama ni kita tak faham sebab takde penjelasan yang terperinci. Sekarang mana dok susun link iklan 8share tu sila buang & pastikan korang share iklan di blog dengan cara yang di benarkan macam kat bawah ni.

 Ni cara yang betul berkongsi iklan 8share di blog. Kena ada descrition baru boleh share link. Bukan setakat share tajuk iklan yang dah di link. Kalau rajin setiap iklan korang buat la satu entri. Baru betul kekdahnya.. hahahhaa

Akibat dari kesilapan 8share sendiri yang tak pernah bagi penjelasan secara terperinci & mudah di fahami maka earning 8share aku di kembalikan & aku kira dalam pemerhatian pihak 8share la sekarang untuk memastikan aku tak buat kesilapan yang sama. Tak kisah la janji penat lelah aku dapat balik. Ingat senang ke nak dapat clik untuk iklan 8share ni. Tak rajin mustahil la mampu maintain cashout tiap2 bulan. Apapun semua kena kerja keras.

 Yer 8share bila dah jelas macam ni sonang la sikit kojo den. Terima kasih Yuna sebab sudi layan den yang selagi ekau tak bagi penjelasan yang memuaskan hati den selagi tu den tokan2 ekau sampai den dapat jawapan yang den pueh hati katonyo.. hahahaha

Moral of the story.. Jangan diam bila kita rasa kita perlu bangun & membela diri. Kadang2 kesilapan kita adalah di sebabkan dari kesalahan orang lain. Contoh macam kes ni.. Mana aku tahu tak boleh. 8share pun tak pernah bagi penjelasan pasal hal. Tup tup suka2 je nak tarik balik earning lepas dah banyak aku kumpul. Apapun 8share mengaku kelemahan mereka & akan memberi tahu 8sharer tentang cara berkongsi iklan dengan betul di blog.

Kesimpulannya... kisah cinta ni happy ending. hahahaha

**Yang menarik untuk di baca:
Nak tengok kereta yang di ubahsuai macam seekor arnab, kura kura & seperti membawa seekor lobster gergasi clik link di bawah

21 Coolest Beetle Modifications Out There. You Might Want To Own One Now.

6 comments:

  1. Berani kerana benar. Dah hak sis mesti kena tuntut.

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah..dah dapat balik earning tu. kalau dinyatakan secara terperinci kat terma n syarat dia kan senang. sbb selama ni pun yumida ingat cara tu betul. lgpun dgn blog je mudah nak promote iklan tu. kat media sosial, kalau pemes baru ada pembaca yg teringin nak tahu n klik.

    harap diorg dpt update cara share iklan yg betul guna blog kat bhgn terma n syarat tu. tadi check belum update pun info tu kat situ. takut ada lg yg terbuat. sbb x dinyatakan dgn jelas n terperinci. thanks berkongsi info ni sis. nak share info mcm ni kat blog jap, utk pengetahuan umum pengguna 8share.

    ReplyDelete
  3. okey bru phm ttg 8share ni...


    http://miraadzlia.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. Percintaan kembali cerialah lepas ni yerk. Berani bersuara kerana benar. Bila tengok sikap Suria ni teringat pulak kat kawan pejabat sorang ni, budak muda baru habis belajar tapi memang berani bersuara. Kagum akak :)

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!