AKHIRNYA PEMBAWA WABAK MEROYAN BERAKHIR HARI NI

14.5.15 Suria Lekatlekit 7 Comments

Meroyan ni satu wabak ke? Yer boleh jadi satu wabak bila ada sesuatu yang menyebabkan kaum wanita tak kira yang gadis mahupun perempuan dewasa jadi meroyan dalam tempoh waktu yang sama setiap hari. Alhamdulillah penyebab penyakit meroyan sejak dua menjak ni akan berakhir hari ni. Erkk... meroyan pun ada expired date ke?

Sumber Google

Pembawa wabak meroyan yang aku maksudkan adalah drama slot akasia Hati perempuan. Tengok post media hiburan tadi katanya hari ni episod akhir maka bermula esok Insya Allah tiada lagi status meroyan yang aku nampak kat news feed aku. Aku mula2 tengok jugak la sikit tapi macam taste drama2 macam tu aku malas nak tengok sangat. Bukan apa.. kang terbergaduh dengan peminat drama tu pulak. dah la hero & heroin hanya layak pegang watak penyapu ahli sihir berjubah hitam & berhidung panjang, drama pulak boleh morning sickness aku jadinya even tak mengadung. So, aku ambil keputusan tak payah follow sangat la. Nak hadap pun tak berapa selera macam mana nak kusyuk, katanya. hahahaha


Setelah aku rasa terlalu panjang episod drama ni, hari ni di umumkan sebagai episod akhir. aku rasa macam nak sujud syukur je. Bukan sebab benci sangat dengan drama ni tapi syukur sebab menyelamatkan ramai kaum wanita dari terkena tekanan emosi dengan watak Yuhanis yang selalu aku dok baca status geram,marah & sakit hati dari ramai kaum wanita yang follow cerita tu.

Moral of the story.. Kalau korang rasa annoying sangat perangai perempuan macam watak Yuhanis tu maka ambil la pengajaran, macam tu jugak pasangan korang yang rasa annoying kalau korang jenis prasangka tak tentu pasal. Ye betul tak ramai lelaki yang macam laki Yuhanis tu.. kalau laki lain rasanya abis talak la perempuan macam Yuhansi tu dapat. hahahaha

P/S : Pengikut drama ni jangan terlepas pulak episod akhir takut hangpa pulak meroyan tak dapat tengok ending hahahaha

7 comments:

  1. Aku pun meroyan dengan cerita ini. Alhamdulillah, tamat juga akhirnya.

    http://ekjozbuluh.blogspot.com/2015/05/drama-hati-perempuan-punca-perpecahan.html

    ReplyDelete
  2. pernah tertengok dua kali drama ni..akak tengok macam sinetron indonesia je..

    ReplyDelete
  3. buku die pun telajak laris... susah nak dapat...

    # MQ Mencari Rakan - BlogList Mei & Jun - Owh!MananQayyim™

    ReplyDelete
  4. Tak pernah ada kesrmpatn nk layan drama...

    ReplyDelete
  5. bilalah nak stop pengeluaran drama-drama macam ni. penat der.

    ReplyDelete
  6. Btw, nyesal tul baca blog awak memalam camni. seram. huhuhuhuhu

    ReplyDelete
  7. Eh, sekarang ni yang drama baru apa tajuknya? Sampai tajuk pun dah malas nak ambil tau sekarang. Tertengok jugalah cerita hati perempuan ni dua kali, itupun tak pernah habis satu episod pun. Tensionlah tengok perangai watak utama. Daripada kita tension dan meroyan macam dia, lebih baik kita tak tengok langsung. Selesailah masalah nak menghilangkan sakit meroyan tu katanya...

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!