BLOGGER IBU TUNGGAL YANG PERLU SIMPATI & BANTUAN KITA

7.5.15 Suria Lekatlekit 6 Comments

Kadang2 keprihatinan kita ni apa yang lebih di highlight media elektronik & media sosial walhal kes kes terpinggir yang kadang2 kita nampak tapi kita buat2 macam tak nampak. Sebab ia tak jadi viral & tak keluar tv, majalah & suratkhabar. Manusia sekarang nak bersimpati atau nak hulurkan sumbangan pun tetap nak publisiti.. Itulah hakikat yang banyak berlaku sekarang.

Bagi blogger yang pernah ikuti blog seorang ibu tunggal yang di Uji Allah dengan kesakitan, bila sakit suami pun tak sanggup hidup bersama tinggallah dia bersama anak - anak meneruskan kehidupan. Alia Haryanie.. rasa dah bertahun aku ikuti blog dia.. Alia Haryanie tak minta sedekah pada sesiapa.. Walau dalam kudrat yang sangat terhad dia tetap berusaha mencari rezeki dengan meniaga secara online.

Inilah rutin alia haryanie dari anak2 ni kecik sampai sekarang dah besar. Hospital bagai rumah kedua. Pergerakkan dia banyak berkerusi roda.

Ni tak lama lagi nak puasa lepas tu nak raya. Bagi sesiapa yang sudi membeli sekaligus membantu meringankan beban yang di tanggung Alia Haryanie boleh la membeli barang jualan dia seperti

popia simpul RM35 sekilo

 Mini Popia RM30 sekilo

 Popia simpul RM35 sekilo

Serunding Daging 250 gram RM 18
Serunding Ayam 250 gram RM 18
Serunding Ikan 250 gram RM 12
Mini Karipap Rm 30 sekilo


 Selain dari produk makanan Alia Haryanie jugak ada menjual kain pasang. RM50 sepasang termasuk pos.



 Nak tengok lebih banyak corak kain pasang boleh tengok kat SINI

Sekiranya korang rasa nak mencari saham akhirat sambil membeli jualan Alia Haryanie ni boleh la hubungi di 012-9218016. atau korang boleh lihat sendiri jualan & cerita kehidupan seharian beliau di blog Alia Haryanie. Hope perkara ni mampu menjadi viral agar beliau mendapat pembelaan & bantuan yang sepatutnya.


Moral of the story.. Tak mampu membantu dari segi material, bantulah mendoakan kebaikkan untuk beliau. 

P/S : aku cuma blogger kecil cuba membantu sekadar mampu. Harap ada blogger yang lebih berpengaruh sudi sedekahkan satu slot di blog untuk mempromosikan barang jualan Alia Haryanie bagi membantu beliau meringankan beban. 

6 comments:

  1. In Shaa Allah, setakat mana yang termampu...

    ReplyDelete
  2. blogger yg strong...moga2 Allah beri kesembuhan pada dia..Amin..

    ReplyDelete
  3. Insha Allah... Moga Allah permudahkannya..

    ReplyDelete
  4. Moga Allah permudahkan segalanya utk blogger Alia.

    ReplyDelete
  5. Tetiba rasa simpati menebal dalam diri. Tak boleh tahan kalau kisah sedih macam ni. Nanti nak masuk dalam bloglistlah link blognya ni. Nak start baca pulak...

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com