CARA MUDAH JADIKAN SMARTPHONE SEBAGAI REMOTE TV

23.5.15 Suria Lekatlekit 5 Comments

Remote TV ni macam hantu. Boleh hilang sekelip mata & muncul dengan tiba tiba. Benda yang selalu ghaib dalam rumah adalah remote TV. Kadang kadang sampai jadi hangin satu badan hanya sebab cari remote TV tak jumpa. Penyelesaiannya korang boleh guna smartphone, tablet, komputer korang sebagai remote TV.. Nak tau macam mana Meh tengok


Bukan takat boleh di jadikan sebagai remote TV, benda ni jugak boleh guna untuk korang tengok movie online terus ke TV atau nak dengar muzik apa2 dari internet pun boleh. Mesti korang tak sabar nak tau cara dia macam mana kan? tak susah clik jer link kat bawah...

9 Ways Owning A Chromecast Could Make You Watch TV Again


Lepas ni anda tidak lagi di selubungi misteri kalau remote TV hilang. Sebab boleh guna gadget2 elektronik korang yang ada papan kekunci sebagai remote tv.

Moral of the story.. Teknologi sememangnya memudahkan tapi jangan salah guna nanti menyusahkan balik.

5 comments:

  1. eh boleh ke??hahaha.. betul laa..remote tv, remote astro, remote dvd..haishhh.. padahal duduk rumah bertiga je pon..

    ReplyDelete
  2. Eh.. Memang betul la sis. Ni dah berapa hari dah org rumah ni hilang remote. Hehehhe.

    ReplyDelete
  3. Eh.. Memang betul la sis. Ni dah berapa hari dah org rumah ni hilang remote. Hehehhe.

    ReplyDelete
  4. Baru tahu. Maklumlah pengetahuan tentang kegunaan teknologi terkini ni dah serahkan pada anak-anak. Kita ikut aje apa mereka ajar. Otak dah tak leh serap ilmu baru *_*

    Akak dah banyak kali kena kalau bukan angkara siapa lagi di rumah tu. Sampai beberapa hari tak jumpa remote. Makanya kita beli extra satu. Hilang yang ini, yang itu ada. Hilang yang itu, kita google balik entri nih!

    ReplyDelete
  5. remote sekarang jadi alat yang penting, hilang sedikit saja jadi ribut seisi rumah

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!