CARA SELAMAT BERKONGSI IKLAN 8SHARE DI BLOG

21.5.15 Suria Lekatlekit 7 Comments

Aku tengok ramai blogger yang mendaftar dengan 8share berkongsi iklan cara aku yang dulu jugak. Harap yang mana berkongsi link iklan 8share secara berderet kat gadget blog tu segeralah buang sebelum pihak security 8share dapat mengesan link iklan 8share korang. Bukan apa kang penat kumpul time nak cashout kena reject lepas earning semua di rampas balik korang juga melopong.


Entri lepas aku tak bagitau secara detail sangat cara berkongsi iklan 8share dengan betul di blog. Pertama iklan yang nak di kongsikan di blog mesti ada description yang menjelaskan kenapa iklan tu menarik. Description kena berkaitan dengan iklan bukan cerita dogeng untuk menyedapkan cerita yang buat orang akan clik link tersebut. Kalau descripton menipu atau mengelirukan pun di kira sebagai fraud @ penipuan jugak.


Kedua iklan 8share tak boleh di post secara berderet. Mesti 1 iklan 1 post sahaja. Tak boleh kongsi2 post dengan iklan yang lain. Kalau rajin korang buat la satu iklan 1 entri lagi selamat. Boleh tengok contoh post kat blog ni Dunia Melekit ku

Tu penjelasan dari Yuna 8share

Jadi untuk tidak menyebabkan korang rugi di kemudian hari sila pastikan anda mengubah cara berkongsi iklan 8share di blog bermula dari sekarang. Jangan ambil risiko sebab nasib kita tak tahu. Yang terlepas sebelum ni ok la.. Tak bermakna kita terlepas selama lamanya. Berkongsilah secara betul & yakin rezeki tu dari Allah. Insya Allah kalau rezeki kita dalam mulut dinasour pun tetap ia milik kita.

Moral of the story.. tak tahu mungkin tak salah, dah tahu buat jugak bukan setakat kita menipu dengan 8share malah kita menipu dengan rezeki yang kita dapat jadi fikir fikirkanlah.

P/S : Memang agak songeh 8share tapi nak buat camna 8share jer senang nak cashout tak payah tunggu cek berbulan. hahahaha

7 comments:

  1. eh kalau buat link list tu pun dah tak boleh eh..?

    ReplyDelete
  2. tak boleh hanya link. dia kena ada description & link.. macam contoh yang di beri atau lebih senang dalam bentuk post

    ReplyDelete
  3. Tajuk ni buat akak blur tapi kuteruskan pembacaan juga walaupun tak faham apa-apa. Anyway, thank youlah berkongsi ilmu. Manalah tahu tetiba tertekan 8share dan teringin pulak nak kumpul harta kat situ. At least tahulah macamana nak dapat rezeki halalkan....

    ReplyDelete
  4. Kira kalau post kisah lain kita selitkan link 8share boleh ke kak...

    ReplyDelete
  5. hmm...usaha tangga kejayaan.. berguna juga blog terabai tu utk jana earning 8share kan sis?

    ReplyDelete
  6. lepas timbul isu ni patutnya pihak 8share kena buat 1 entry khas n bg makluman umum pada semua pengguna 8share. update pasal syarat n terma mereka cara berkongsi link iklan betul di blog. sbb syarat berkongsi link iklan sebelum ni pun kurang kejelasannya. masih ramai lg yg x tahu cara ni

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!